dimi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Καλησπέρα από Εύβοια Σήμερα εκμεταλλεύτηκα τις χαρτοκοπτικές μου ικανότητες (ας γελάσω ) και δημιούργησα φίλτρα ηλίου Χρησιμοποίησα χαρτόνι χαρτοταινία 4 μαγνήτες σιλικόνη και baader astro solar Πρώτον κατασκεύασα ένα πιατίνι το οποίο να εφαρμόζει καλά στο εσωτερικό του σωλήνα στο κάτω μέρος του κόλλησα ένα χάρτινο δακτυλίδι προς τι εσωτερική μεριάΌπου και τοποθετήθηκαν η τέσσερις μαγνήτες η οποίοι κολλάνε Πάνο στην αράχνηΣτο εξωτερικό μέρος πάλι κόλλησα ένα χάρτινο δακτυλίδι εξωτερικά αυτήν τι φορά για να καλύπτει εντελώς το άνοιγμα του σωλήνα για εξασφάλιση τυχών μικρό οπέςΔεύτερον κατασκεύασα δυο χάρτινα δαχτυλίδια όπου στην μέση τοποθετήθηκε το φίλτρο έτσι εξασφάλισα σταθερότητα και ακαμψία το σάντουιτς αυτό το κόλλησα μέσα στο πιατινι και έτυμο τοποθετείτε στον σωλήνα εύκολα και η μαγνήτες κάνουν καλά την δουλεία τους δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει ο αέρας ούτε η απροσεξίαΚαι με το υπόλοιπο του φίλτρου χρησιμοποιήθηκε και για ερευνητή κιάλια και γυαλιά όπως δείχνουν η Φώτο Πιατίνι με τους μαγνήτες Κατασκευή χάρτινων δαχτυλιδιών Κατασκευή χάρτινων δαχτυλιδιών Χάρτινα δαχτυλίδια με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως Πρόβα αν τους πάνε όλα καλά μου φαίνονται βαμμένα στο κουτί τους SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Φίλε μου η πρωτελευταια φωτογραφία σου ...παιρνει βραβειο... Μπράβο, καλή δουλεια!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Φίλε μου η πρωτελευταια φωτογραφία σου ...παιρνει βραβειο... Μπράβο, καλή δουλεια!! χαχα! Ναι οντως, μοιαζει σαν βγηκε απο την ταινια: Και τα Ρομποτ Τρελαθηκαν. http://www.e-shop.gr/show_dvd.phtml?id=DVD.01282 Δημητρη πολυ καλη δουλεια Μπραβο!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Achilleas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Για το τηλεσκοπιο σου, θα πρεπε να κανεις πολυ μικροτερη τρυπα για το φιλτρο και να αφησεις το υπολοιπο χαρτόνι...Δεν ξερω αν λεω βλακειες, αλλα εμπειρος παρατηρητης μου έχει πει οτι στα Νευτώνια αφήνουμε πολυ μικρη τρύπα για το φιλτρο γυρω στις 3"-4" γιατι εχοντας μεγαλύτερη δεν κερδίζουμε σε τίποτα (ηλιος ειναι δεν τιθεται θεμα αμυδρότητας), αντίθετα μαλιστα με μεγάλη έκταση σε φίλτρο ηλίου γίνεσαι πιο ευάλωτος στο τρεμούλιασμα των ατμοσφαιρικών διαταραχών... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Ωραίες κατασκευές.Μπράβο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Ευχαριστώ, που με τιμήσατε με τα σχόλια σας Αχιλλέα θα δοκιμάσω, μικραίνοντας την διάμετρο σταδιακά με χάρτινα δαχτυλίδια και θα δούμε εάν είναι καλύτερα η μικρή διάμετρος η όχι Πάντως στις οδηγίες χρήσης για την κατασκευή δεν αναφέρει κάτι τέτοιο Και πάλι ευχαριστώ. SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm
Achilleas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Πάντως οφείλω να ομολογήσω πολυ προσεγμένη η κατασκευή σου, τα δικά μου είναι απο ατόφιο σελοτέιπ! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Να μην το μικρύνεις.Χανεις σε διακριτική ικανότητα αλλά κ σε μεγέθυνση. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα