JLPicard Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Καλησπέρα, Παρακολουθώ καιρό τις συζητήσεις στο φόρουμ και επειδή σκοπέυω να αγοράσω τηλεσκόπιο θα το εκτιμούσα αν με συμβουλεύατε πως να ξεκινήσω την ενασχόληση με το αντικείμενο. Δεν είμαι τελείως αρχάριος. Έχω γενικές γνώσεις αστρονομίας.Για τηλεσκόπιο μπορώ να διαθέσω 1000-1500 ευρώ και μένω Αθήνα.Ποια καλό εισαγωγικό βιβλίο μπορώ να διαβάσω;Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με κυάλια; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Υ.Γ. Έψαξα αλλα δεν βρήκα αλλα threads για αρχάριους
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Άν ψάξεις στην αναζήτηση με τη λέξη "νέος" όλο και κάτι θα βρείς, ή απλά άρχιζε να ψάχνεις τις σελίδες. 1000-1500 ευρώ είναι αρκετά και μάλλον υπεραρκετά για να ξεκινήσεις. Η συμβουλή των περισσοτέρων είναι ένα dobsonian 8ιντσο. Είναι φτηνό σχετικά, 300 ευρώ, είναι 8 ίντσες, δηλαδή συλλέγει αρκετό φώς και θα δείς πολλά. Και άν η αστρονομία τελικά δεν σε κρατήσει, δεν θα έχεις δώσει πολλά λεφτά. Τα κιάλια είναι γενικά must για τον ερασιτέχνη αστρονόμο, διότι είναι πολύ φορητά και τα παίρνεις όπου θές. Εγώ θα πρότεινα ασχέτως τί τηλεσκόπιο θα πάρεις, να πάρεις και ένα ζευγάρι κιάλια με έναν τρίποδα μαζί ειδικό για κιάλια. Η στερεοσκοπική όψη του ουρανού που δίνουν σε συνδοιασμό με την ευκολία που παρέχουν να τα παίρνεις όπου θές τα κάνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις και πολύ. Προτεινόμενα από εμένα κιάλια, τα Skymaster 15X70 της Celestron, γύρω στα 150 ευρώ, με ένα τρίποδο ειδικό για κιάλια (στα φέρνει και απο πάνω για να μη χρειάζεται να σκύβεις και να κάνεις δύσκολες κινήσεις με το κεφάλι) που είναι γύρω στα 170 ευρώ. Καλό είναι να μας πείς άν θές να ασχοληθείς και με την αστροφωτογράφηση, διότι εκεί τα δεδομένα αλλάζουν. Το dobsonian δεν έχει δυνατότητες αστροφωτογράφησης λόγω της βάσης. Οπότε πρέπει να πάς σε κάτι σε ισημερινή στήριξη. Γενικότερα αρκετοί που παίρνουν νευτώνεια μετά παίρνουν κατοδιοπτρικά λόγω καλύτερης φορητότητας και σε συνδοιασμό με στήριξη με tracking και goto είναι πολύ καλά και για αστροφωτογράφηση.΄Αλλά είναι ακριβά. Το dobsonian 8ιντσο (200mm) έχει 300 ευρώ, ενώ ένα κατοδιοπτρικό 8ιντσο πάνω σε στήριξη με tracking και goto έχει γύρω sta 2000+ ευρώ. Άν όλα αυτά σου είναι κινέζικα, τότε πές το για να τα αναλύσουμε πιό καλά.Πάντως το dobsonian 8ιντσο είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο που θα σου δώσει πολύ καλές εικόνες και σε αντικείμενα βαθέως ουρανού και σε πλανήτες. starrynights.blog
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Μάλλον δεν θα έψαξες σωστά Υπάρχουν πολλά threads για αρχάριους.Ένα εξαιρετικά καλό εισαγωγικό βιβλίο είναι το nightwatch ( http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=648 ) Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
JLPicard Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 ΟΚ, έψαξα καλύτερα και όντως βρήκα μερικά θέματα. Η αστροφωτογράφηση είναι σίγουρα μέσα στους στόχους μου αλλά ακόμα είμαι στην αρχή. Πάντως γενικά τώρα στην αρχή πολύ με έχει βοηθήσει το Stellarium. Αν έχω κάποια ερώτηση θα επανέλθω. ευχαριστώ
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Φιλε καλωςηρθες!Το πρωτο που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι για αστροπαρατηρηση απο αθηνα μεσα δεν βλεπεις σχεδον τιποτα.Για να ασχοληθεις με την αστροπαρατηρηση προυποθεση ειναι να μπορεις να πηγαινεις στις γυρω εξοχες που δεν υποφερουν απο φωτορυπανση...Απαντησε μας αν μπορεις, και μετα θα εχω αρκετες προτασεις για τον εξοπλισμο...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Μάθε τον ουρανό μακρια απο την αθήνα που έχει φωτορύπανση ,και έπειτα πάρε ένα 8 με 10 ίντσες κατοπτρικό σε τοπσόνιαν στήριξη.αν έχεις καλή οικονομική άνεση και θέλεις τότε να κάνεις και την αστροφοτογράφηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα