Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Νιωθω πλ τυχερη που βρισκω ατομα που εκτιμουν το μεγαλειο της φυσης οπως εγω.Θα θελα λοιπον να ρωτησω αν το skywatcer 130/900 με το Barlow x2 και προσοφθαλμια super 10mm και 20mm ειναι ικανο να δει νεφελωματα του γαλαξια της ανδρομεδας και τους δακτυλιους του κρονους πλειαδες κτλ...?θα περιμενω απαντηση...!

με εκτιμιση.....

:o

skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε

Η γνώμη μου αν & στραβάδι.

Νιωθω πλ τυχερη που βρισκω ατομα που εκτιμουν το μεγαλειο της φυσης οπως εγω.Θα θελα λοιπον να ρωτησω αν το skywatcer 130/900

Δηλαδή 130mm/25,4= 5,1 ίντσες λόγω σκίασης 4-4,5" πραγματικό περίπου (λόγω σκίασης του γωνιακού Νευτονίου).

με το Barlow x2 και προσοφθαλμια super 10mm και 20mm ειναι ικανο να δει νεφελωματα του γαλαξια της ανδρομεδας και τους δακτυλιους του κρονους πλειαδες κτλ...?θα περιμενω απαντηση...!

με εκτιμιση.....

:o

Τον Κρόνο με τους δακτυλίους θα τον δεις πάρα πάνω από σίγουρα με 20mm χωρίς τον Χ2.

Τον βλέπω & εγώ με ένα 4" διοπτρικό Bresser Messier R-102.

Για πλειάδες από ότι λένε θέλεις προσοφθάλμιο 48mm για μεγαλύτερη γωνία (δεν χωράνε όλες στο πεδίο σου).

Για γαλαξίες , Νεφελώματα δεν ξέρω & με το δικό μου δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Πολυ μικρο Aperture...

Που σημαινει λιγο φως.

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
πως θα βρω τον κρονο?μενω στην αθηνα&εκτος αυτου δν ξερω πως μπορω να βρω κατιι συγκεκριμενο!πχ να βρω τον δια η τον αστερισμο της πουλιας κτλ
skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε

Βασικα ειναι στον αστερισμο του Λεοντα. Καλο θα ηταν να εχεις εναν χαρτη του ουρανου, θα σε βοηθησει παρα πολυ. Επισης μπορεις να κατεβασεις και το Cart De Ciel στο PC σου, ειναι πολυ χρησιμο.

Υπαρχουν ακομα...Stellarium, StarryNight, RedShift, TheSky κ.α.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Εγώ στην ίδια εστιακή απόσταση (900mm) και ένα προσοφθάλμιο 32mm που ισούτε με 28x...

βλέπω άνετα τους δαχτύλιους.

Το τηλεσκόπιο σου με καλά προσοφθάλμια είναι ικανό να δει δεκάδες Messier αντικείμενα..

απλά θες σκοτεινό ουρανό.. που μεταμορφώνει το τηλεσκόπιο σου.

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
αρχικα να σας ευχαρηστησω οι πληροφοριες σας ειναι πολθ σημαντικες για μενα! :cheesy: αλλα που μπορω να βρω προσοφθαλμια&θηκη για το τηλεσκοποιο &οικονομικα??&αυτο το προγραμμα μπορω να το κανω απο καπου download??&οσο για συγκεντρωσεις???αποψε ειδα για πρωτη φορα τη σεληνη &ηταν υπεροχη!
skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε
Επειδή βλέπω πως είσαι αρχάρια ακόμη καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσεις το Nightwatch.Είναι ευκολοδιάβαστο κ θα σου λύσει πολλές απορίες.Εχει εύκολους χάρτες που τους αναλύει πολύ όμορφα.Μετά την ανάγνωσή τους θα μπορείς να βρείς τον Κρόνο εύκολα.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω ξανα!το nightwatch μπορω να το βρω στο ιντερνετ&να το κανω download?
Πλανηταριο Θεσσαλονίκης. Μπορεις να το παρεις και με αντικαταβολη, τιμη μονο 34ευρω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
υπαρχει κατι αντιστοιχω για pc &free?κανω την πρακτηκη μου&δν δουλευω&οι οικονομιες μου πηγαν στο τηλεσκοποιο!
skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε

Φίλη μας, καλωσήρθες αλλά το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις. Σε βλέπω πολύ αγχωμένη. Αν θες τζάμπα πληροφορίες, κάτσε διάβασε εδώ μέσα στο φόρουμ και σε παλιότερα θέματα, πίστεψέ με υπάρχει πολλή πληροφορία. Όσο για το τι μπορείς να δεις, στην ενότητα "Αστρονομικές παρατηρήσεις" υπάρχουν πολλά θέματα με αναλυτικές αφηγήσεις μελών, μπορείς να πάρεις μια γεύση.

Μετά για ό,τι απορία έχεις, εδώ είμαστε.

Δημοσιεύτηκε
πως τα διακρινεις γιανα τα δεις?

Έχεις PM κοίταξέ το. Αν θες μου απαντάς

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε
οντως πρεπει να ηρεμησω!&πριν γραφτω πρωτα διαβαζα&εψαχνα να λυσω τις απορειες μου!αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω την ορολογεια!τι ειναι το pm? :
skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε

PM = Προσωπικό Μήνυμα.

Α κοιτάξεις σστο πάνω μέρος της σελίδας θα βρεις το:

(ΔΕΝ) Έχετε νέα μηνύματα

Πας εκεί & βλέπεις τα εισερχόμενα.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης