roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Πόσο σοβαρό ειναι το πρόβλημα όταν χρησιμοποιείς DSLR (moded).και 1.25''; Εχω από παλιά (από το ντοπς και τις απόπειρες μου με CCTV) κάποια 1.25'' φίλτρα της Baader (Ha, O-III, Hb, UHC) και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει απλά να συμπληρώσω το S-II, ή να αρχίσω να σχεδιάζω αναβάθμιση σε 2'' (πιθανών από άλλη μάρκα) ; Το πρόβλημα είναι φυσικά το κόστος, και την δεδομένη στιγμή θέλω να κάνω οικονομία για αγορά καλυτερης ΟΤΑ (παίζω μεταξύ SW80ED και WO80ED) Η αρχική μου σκέψη ήτανε να χρησιμοποιήσω τα φίλτρα ως έχει και να καταφύγω σε επεξεργασία ή/και να χρησιμοποιήσω cropping - και αργότερα να περάσω σε 2''. Αλλά αναριωτιέμαι αν τελικά απλά κοροϊδεύω τον εαυτό μου.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Με 1.25" φίλτρα, το βινιετάρισμα κάνει πολύ έντονη την παρουσία του όντως, με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος να πας σε 2". Πάντως αφού θα πας που θα πας, πάρε της Astronomik να ξεμπερδέυεις μια καλή όσον αφορά τα φωτογραφικά σου φίλτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα