Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΜΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.

Η ΘΕΩΡΙΑ Μ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ.

Δημοσιεύτηκε

Αν και στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε στη μέση του άγνωστου, έχουμε καταφέρει να αναπαραστήσουμε αρκετά ικανοποιητικά τη δομή του μικρόκοσμου με τη θεωρία Μ και αυτή των υπερχορδών. Όσον αφορά το μακρόκοσμο, εκτός από την εξέλιξη της επιστήμης που μας παρείχε η θεωρία της σχετικότητας, πιστεύω πως όλη η Ανθρωπότητα, παρά τις προσπάθειές της, δεν έχει καταφέρει να διατυπώσει σημαντικά συμπεράσματα...:)

 

Φιλικά,

Τσαπράζη Ελένη

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Έχεις δίκιο . η προσπάθεια μας να αναπαραστήσουμε το μικρόκοσμο είναι αρκετά ικανοποιητική ωστόσο μάλλον δεν αρκεί,βλέπεις νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια τα οποία λίγο καιρό πριν δεν είχαν υπ' ωθεί ούτε καν σαν ικασία.Για παράδειγμα η πρόσφατη ανακάλυψη της σκοτεινής ύλης μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα εντελώς άγνωστο κομμάτι αυτού το οποίο ονομάζουμε σύμπαν.

Οι υπάρχουσες θεωρίες λοιπόν καλούνται να εξηγήσουν τώρα αυτό για το οποίο δεν ξέρουμε καν τι είναι.Προσωπικά η θεωρία της σκοτεινής ύλης μου θυμίζει την θεωρία του αιθέρα κατά την εποχή του Νεύτωνα.

Πιστεύω πριν βιαστούμε να διατυπώσουμε μια θεωρία των Πάντων πρέπει πρώτα να βρούμε όλα τα κομμάτια του παζλ τα οποία καλούμαστε να εξηγήσουμε με αυτήν.

Δημοσιεύτηκε
Αποψη μου ειναι οτι ενω εχουμε κανει τεραστια αλματα προοδου στους τομεις της κατανοησης του συμπαντος,η φυση δεν μας εχει αποκαλυψει ακομα ολα τα μυστικα της.Στα τελη του 19ου αιωνα οποτε δεσποζε η θεωρια του αιθερα,οι φυσικοι θεωρουσαν οτι ειχαμε κατανοησει πληρως τη φυσικη πραγματικοτητα και οτι εμεναν καποια μικρα θεματακια,οπως ελεγε και ο λορδος κελβιν...Σιγουρα εχουμε φτασει σε υψηλο επιπεδο,αλλα εχουμε δρομο ακομα.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

η θεωρια των παντων ειναι ενα μακρινο και απιαστο (για την ωρα) ονειρο για τους επιστημονες πολλες θεωριες θα ερθουν και θα καταρευσουν ακομα μεχρι να πουμε πως την ανακαλυψαμε ισως πρεπει (οπως διαβασα σε ενα αρθρο του physics4u) οι φυσικοι να αρχισουν να σκεφτονται περισσοτερο σαν μηχανικοι.

Το γεγονος ειναι πως παρα την προοδο που καναμε στην κατανοηση σου συμπαντος οι υπαρχουσες θεωριες ειναι αδυνατον να συνδεθουν σε μια και μοναδικη και αυτο μαλλον δεν θα αλλαξει τις απομενες αρκετες δεκαετιες.

Δημοσιεύτηκε

η θεωρια των παντον δεν ειναι μια μεμονομενη θεωρια αφου υπαρχουν αρκετες θεωριες που να διεκδικουν των τιτλο Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

σχετικα με το ολογραφικο συμπαν τωρα...τι να σου πω,αναφερετε καπου αφορα ομως την μορφη κυριος του συμπαντος και οχι τους νομους που το διεπουν.

η θεωρια των παντων θα δοκιμαση να ενοποιηση ολλες τις γνωστες δυναμεις του συμπαντος οπως την υσχηρη,ασθενη,ηλεκτρομαγνιτικη και βαρυτικη δυναμη και να τις περιγραψη μεσα απο μια σχεση οπως ειχε κανει παλαιοτερα ο clerk maxwel με τον ηλεκτρισμο και τον μαγνητισμο.

Δημοσιεύτηκε

Τηλέμαχος έγραψε:

Κλείνοντας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα, ότι η Φυσική δεν είναι απλώς μία επιστήμη, αλλά είναι η Επιστήμη των Επιστημών μέσα από τη μελέτη της οποίας κατανοούμε το σύμπαν αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Μπράβο, Τηλέμαχε , ωραίο κείμενο!!!

Υπάρχουν γενικά πολλές θεωρίες αλλά κάπου εκεί η επιστήμη - μη μπορώντας να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις- ξαναανακαλύπτει το θείο.

 

http://www.physics4u.gr/articles/2006/weirdest_theories.html

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Το θείο είναι σίγουρα εδώ και ολόκληρους αιώνες μια προτινόμενη θεωρία εξήγησης του σύμπαντος,στην πραγματικότητα ήταν και η πρώτη θεωρία που υπήρξε.Ωστόσο οι επιστήμονες στην πλειοψηφία τους μοιάζει να θέλουν να αποφεύγουν τέτοιου είδους αντιλήψεις.σίγουρα όμως έχουν διατυπωθεί και ποιο εξωφρενικές θεωρίες όπως αυτή που λέει οτι ειμαστε μια προσομοίωση στον υπολογιστή μιας ανώτερης διάνοιας.η τελευτέα πάντος που διάβασα μας λέει οτι ίσως τελικά η ζωή και κατ'επέκταση ο Νούς να μην είναι ενα τυχαιο παράγωγο του σύμπαντος αλλα αντίθετα το σύμπαν να διαμορφόνετε απο τον νού (ο οποιος τωρα αντιμετοπίζετε σαν φυσική οντοτήτα ή νόμος) ετσι ωστε να διευκολύνει την εμφάνιση της ζωής.

Σας μοιάζει τρελό; Κι'όμως η θεωρια αυτη υποστηρίζετε απο πολλούς. #-o

Δημοσιεύτηκε
Η θεωρία των υπερχορδών (και συνεπώς των συγκρουώμενων βρανών, των παλλόμενων ενεργειακών νημάτων κ.τ.λ) ισχύει μόνο για το μικρόκοσμο ή και για το μακρόκοσμο;

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Η θεωρία των βράνων ισχύει για τον κόσμο στην ολότητα του γιατή βλέπεις προσπαθεί να πετύχη εκεί οπου όλες οι άλλες θεωρίες απέτυχαν.

Για παράδειγμα: Η γενική θεωρία της Σχετικότητας καταφέρνει να εξηγήση μια χαρά τον κόσμο στο επίπεδο του μακρόκοσμου ,όμως αποτυνχάνει εντελώς στο μικρόκοσμο,σε αυτο το σημείο έρχετε η Κβαντομηχανική για να συμπληρώση τα κενά.

Το πρόβλημα ειναι να γεφυρωθεί το χάσμα μικρόκοσμου - μακρόκοσμου.

η θεωρια τον βρανων λοιπόν αναμένετε να το κάνει αυτο αν και δεν ειναι αποδεκτή ακομα απο όλους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης