Canopus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Παιδιά καλημέρα! Στις 25 μαρτίου κοίταγα τον ουρανό από ένα βουναλάκι νοτιοδυτικά της κερατεας (αττικη) οταν στις 19.58 πρόσεξα δύο σχετικά λαμπρά αντικείμενα- το πρώτο όσο ο δίας και το δεύτερο όσο ο ριγκελ, περιπου-να κινουνται σχεδον εννιαια και με σταθερο ρυθμο μπροστα απο τον αστερισμο της Περιστερας. Στη συνεχεια περασαν μπροστα απο το νοτιο τμημα του Μεγα Κυνα και το βορειο της Πρυμνης και συνεχισαν με βορειοδυτικη κατευθυνση, οποτε μετα απο λιγο αρχισαν να κοκκινίζουν και να ξεθωριαζουν, ωσπου στις 20.01 εσβησαν τελειως κοντα στο α της Υδρας. Η αποσταση τους μεγαλωνε αργα, στην αρχη ηταν οσο των βεζεν-αδαρα και στο τελος πανω απο 1μιση φορα αυτη Υποθετω οτι ειδα τον ISS και κάποιο διαστημικό λεωφορείο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πάντως, με τον mag 5.5-6 ουρανό που είχε εκείνη τη στιγμή, ήταν φοβερό θέαμα! Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Ναι πρόκειται για τον ISS με την παρέα του. Κοίταξε και στοheavens aboveΞεκινάει από νότια νοτιοδυτικά και καταλήγει νότια νοτιοανατολικά. Η ώρα ταιριάζει μια χαρά.
roz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Ωχχχχ! Τυχερε! Δεν εχει τυχει ποτε να το δω! Κριμα... Ευχαριστω παντως για την ενημερωση αυτη... Υποθετω οτι τωρα θα εχω περισσοτερο το νου μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα