Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Psaxvw va brw sthv ellhvikh agora sobara thermometra/barometra (px. me hlektrovikh diasuvdesh sto PC, 3 diaforetikous sensors ktl.).

Idavika 8a ei8ela va brw orismeva movtela ths Oregon Scientific pou eixa 'stamparei' kapote sthv Agglia.

Dustuxos dev briskw kapoio e-shop edw sthv ellada alla oute kai thv Europh pou va asxoleite me to zhthma.

Isws kapoios apo esas va 3erei kapoio kalo katastima edw sthv A8hva gia avtistoixes agores. Epsaksa ligo sthv Stourvarh alla dev brika kati pou va me ikavopoiei.

Evalaktika, isws kapoios va 3erei kapoio Europaiko e-shop pou va exei avtistixa meteorologika orgava.

Euxaristw ek tov proterwv,

tm@vr

Δημοσιεύτηκε

• Φίλε tmavr

Δες τις σελίδες http://www.goldtime.gr και http://www.ambientweather.com μήπως βρείς εκεί κάτι που να σου κάνει. Όργανα της Oregon Scientific θα βρείς στο Ράδιο Κατουμά πίσω από το ΓΕΝ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε μερικά ακόμη καταστήματα του κέντρου.

Πάντως σε παλαιότερο ψάξιμο με το Google είχα βρεί πληθώρα βαρομέτρων ακόμη και πολύ ακριβών και εξειδικευμένων (digital) αλλά δεν γνωρίζω ποιά συνδέονταν με υπολογιστή. Αν δεν σε ενδιαφέρει οποσδήποτε αυτή η σύνδεση, το μοναδικό ψηφιακό βαρόμετρο/αλτίμετρο (φορητό) στην Ελληνική αγορά που έχει ακρίβεια επιστημονικού οργάνου (και δεν ...αγνοεί τους νόμους της Φυσικής όπως κάνουν όλα τα άλλα) είναι το Eschenbach Alpin EL (περ. 250 €).

Όσο για θερμόμετρα, στα καταστήματα ηλεκτρονικών θα βρείς πληθώρα ψηφιακών με δύο αισθητήρες (αμφίβολη όμως η σύνδεση με P/C). Εκ φύσεως όμως τα ψηφιακά έχουν σφάλμα 0,5-1,0 °C και δεν μπορούν να φτάσουν σε ακρίβεια ένα καλό υδραργυρικό θερμόμετρο (όπως τα εργαστηριακά/χημείας).

Στην αγορά της Αμερικής (κυρίως) θα βρείς ολοκληρωμένους μίνι μετεωρολογικούς σταθμούς με εξωτερικούς αισθητήρες, για οικιακή ή ερασιτεχνική χρήση. Μπορείς να βρείς τα πάντα μέσω Google. Καλή τύχη στο ψάξιμο...

• Φιλικά Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Στέφανε μήπως γνωρίζεις κάποιο άλλο κατάστημα στο κέντρο για Oregon Scientific γιατί στο Ράδιο Κατουμά δεν βρήκα...είχε μόνο LA CROSSE..!
SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Δημοσιεύτηκε

Φίλε mae, είχα δει κάποια μοντέλα και στο κατάστημα "Pastras" (ηλεκτρονικά-οπτικά-είδη δώρων) που βρίσκεται ακριβώς στην αρχή της Σταδίου στην Ομόνοια. (Προσοχή, έχει από τις ακριβότερες τιμές και με διαφορά από άλλα καταστήματα.) Σίγουρα τα έχω δει και σε άλλα παρόμοια μαγαζιά, συνήθως σε στοές του κέντρου, αλλά δεν μου έρχεται κάποιο συγκεκριμένο στο μυαλό. Ζήτα από τον Παστρα τα στοιχεία του προμηθευτή τους ώστε να μάθεις ποιά μοντέλα μπορούν να σου φέρουν. Ρίξε μια ματιά και στα μαγαζιά της μεγάλης στοάς με ηλεκτρονικά που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος (κατεβαίνοντας προς Πατησίων, αριστερά από τα Goody's της πλατείας), καθώς και στο "Ακτίνιον" που βρίσκεται εκεί κοντά πάνω στην Πατησίων (πηγαίνοντας προς Πανεπιστημίου, στο αριστερό σου χέρι.)

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Τελικά πήρα έναν La Crosse, σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής με πολαπλές ρυθμίσεις και μετρήσεις...!

Βρήκα και τον προμηθευτή Oregon Scientific και μου σύστησε τον Pastra, δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον..!

SkyQuest™ XT10 IntelliScope™

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης