raxxla Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Καλημέρα φίλοι. Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με μέλη του forum που έτυχε να έχουν παρόμοιο εξοπλισμό με το δικό μου. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις που βοήθησαν αλλήλους πολύ. Η 'συνεύρεση' όμως αυτή ήταν και θέμα τύχης. Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο χρήσιμο θα ήταν να δημιουργηθεί μια βάση όπου ο καθένας μας θα μπορεί να βρει άτομα με εξοπλισμό του ενδιαφέροντός του. Δεν χρειάζεται να καταχωρούμε απαραίτητα φίρμες και εταιρίες (ώστε να μην έχει το χαρακτήρα της διαφήμησης), απλά μια γραμμή του τύπου 'Αποχρωματικό 100mm με μειωτή εστιακού λόγου f/6.3' θα αρκούσε ώστε να ξέρω πως έχω πολλά να πω με το συγκεκριμένο μέλος.Βέβαια, ο καθένας μας ήδη μπορεί να περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή του εξοπλισμού του στο profile, δεν μπορούμε όμως από την άλλη να κάνουμε αναζητήσεις με αυτή την πληροφορία.Αν θα μπορούσαν και οι πολύτιμοι διαχειριστές μας να προτείνουν κάτι σχετικό! ΦιλικάΗλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Ηλια και εγω μαζι σου!!!Οι υπευθυνει αν μπορουν να το παρουν σοβαρα θα ηταν πολυ καλο αυτο!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
GStath Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 +1 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Πολύ καλή ιδεα Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Ενδιαφέρουσα ιδέα! Με αρκετά τεχνικά θέματα βέβαια... Μέχρι τότε αυτό που μπορεί να κάνεις ο καθένας είναι να βάζει τον εξοπλισμό του στο προφίλ ή την υπογραφή... Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει και αυτή η αναζήτηση: http://www.astrovox.gr/search.html Η οποία επιστρέφει αποτελέσματα μέσω google και "πιάνει" πολλά πράγματα που δεν πιάνει η αναζήτηση του φόρουμ. Αν ψάχνετε για αναφορές σε συγκεκριμένο εξοπλισμό, βοηθάει πολύ! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Μέχρι τότε αυτό που μπορεί να κάνεις ο καθένας είναι να βάζει τον εξοπλισμό του στο προφίλ ή την υπογραφή... Το να βάζουμε τον εξοπλισμό μας στην υπογραφή μας, εγώ προσωπικά το βρίσκω λάθος. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από αναζητήσεις μου, με μεγάλο και άχρηστο αριθμό αποτελεσμάτων, επειδή κάποιοι βάζουν τον εξοπλισμό τους στην υπογραφή τους. Για παράδειγμα ένας νεοφερμένος ψάχνει για την λειτουργία του Telrad. Δοκιμάστε στην εύρεση να δείτε πόσες εγγραφές θα σας βγάλει. Συνυπολογίστε ότι κάθε εγγραφή μπορεί να έχει αρκετές σελίδες. Πόσες βρήκατε;Πόσες από αυτές τις σελίδες σας δίνουν τις πληροφορίες για την λειτουργία του Telrad που ψάχνατε; Οι άχρηστες αναφορές όμως είναι εκατοντάδες. Σε μερικούς μήνες ή χρόνια αυτό θα είναι καταστροφικό για την "Αναζήτηση" κάποιου εξοπλισμού στο Astrovox αν γράφουμε όλοι τον εξοπλισμό μας. Η ιδέα του φίλου Ηλία λοιπόν, είναι πολύ καλή και νομίζω αν πραγματοποιηθεί, είναι μια καλή ευκαιρία για τους Διαχειριστές να μας ενημερώσουν ώστε να σταματήσουμε να γράφουμε τον εξοπλισμό μας στην υπογραφή μας. Είναι έτσι ή έχω κάνει κάπου λάθος; ΦιλικάΚωνσταντίνος Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Αν κανείς συνδυάσει την αναζήτηση του φόρουμ:http://www.astrovox.gr/forum/search.phpη οποία ψάχνει μόνο σε θέματα και περιεχόμενο μηνυμάτων και την αναζήτηση μέσω google:http://www.astrovox.gr/search.htmlη οποία ψάχνει στα πάντα πλην των προφίλ που είναι μόνο για μέλη, τότε μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αναζήτηση πληροφορίας. Η πρώτη αναζήτηση δεν επηρεάζεται από τις υπογραφές. Η δεύτερη επηρεάζεται ωστόσο η αναζήτηση του google έχει πολλές δυνατότητες για όποιον θέλει να το ψάξει. Πχ, βάζοντας παύλα (-) και μια λέξη τότε δε σου επιστρέφει τις σελίδες που έχουν τη συγκεκριμένη λέξη και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για να αφαιρέσει από τα αποτελέσματα σελίδες που μπερδεύονται από κάτι άλλο (πχ να αφαιρέσεις όλες τις σελίδες που έχουν ένα συγκεκριμένο username, αν για κάποιο λόγο η υπογραφή του μπερδεύει τα αποτελέσματα) ή οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν είπα ότι η αρχική ιδέα ήταν κακή, κάθε άλλο, αλλά με δεδομένο ότι άμεσα δεν μπορεί να γίνει πρότεινα μια πιθανή προσωρινή λύση (συμφωνώ, πάντως, πως το να τα βάζουμε στο προφίλ και όχι στην υπογραφή είναι πιο λογικό). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Πως ακριβώς γίνεται η πρώτη αναζήτηση, ώστε να μην επηρεάζεται από τις υπογραφές, γιατί δεν μπορώ να το καταφέρω; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2008 Δεν έχει κάποιο κόλπο, όπως και να ψάξεις από εδώ, αγνοεί τις υπογραφές: http://www.astrovox.gr/forum/search.php Στο πάνω πάνω κουτάκι βάζεις τη λέξη που θες να ψάξεις. Μια πολύ χρήσιμη επιλογή είναι κάτω αριστερά. Μπορείς να επιλέξεις να σου εμφανίσει τις δημοσιεύσεις που έχουν τη συγκεκριμένη λέξη και όχι τα θέματα. Δοκίμασέ το! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα