Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα/καλημέρα σε όλους,

Αποφάσισα να αξιοποιήσω μια ψηφιακή μηχανή-μινιατούρα της SONY των 2Μpixel για αστροφωτογράφηση με τη μή εστιακή (afocal) μέθοδο. Η πρώτη κίνηση ήταν να φωτογραφίσω ...μια φωτογραφία της διάβασης της Αφροδίτης απ' αυτές που τράβηξα με την SLR μου στην κύρια εστία. Το αποτέλεσμα της αντιγραφής μπορείτε να το δείτε στις αστροφωτογραφίες του forum.

Θέλω όμως να αγοράσω μια μηχανή με απόλυτο έλεγχο στην έκθεση και υψηλότερη ανάλυση (> 4.0Μp) και φυσικά εύχρηστη για γενική χρήση. Έχω βρεί κάποια μοντέλα που πληρούν τις προϋποθέσεις, από τη Nikon, Canon και SONY. Μάλιστα η SONY Cyber-shot V1 έχει το φωτεινότερο διάφραγμα στον τηλεφακό: 4.0 ενώ οι υπόλοιπες 4.9 έως 5.2, χωρίς ο φακός να έχει μεγάλες διαστάσεις.

Γιατί όμως στα καταστήματα σχεδόν όλοι θεωρούν τις SONY πολύ υποδεέστερες των Nikon-Canon-Olympus; Εγώ θεωρούσα ότι αφού η SONY έχει τεράστια τεχνογνωσία στα ηλεκτρονικά της εικόνας και χρησιμοποιεί φακούς Carl Zeiss, θα πρέπει να φτιάχνει πολύ ανταγωνιστικές μηχανές. Μήπως τα περιθώρια κέρδους που τους επιτρέπει η SONY είναι μικρά και δέν προωθούν της μηχανές της ή να αφήσω τις καχυποψίες και να εμπιστευτώ αυτά που ακούω; Έχει κανείς σας εμπειρία από την ποιότητα των SONY;

Πάντως μπορεί κανείς να βρεί ακόμη τη Nikon Coolpix 4500 (απόγονος της σειράς 900) που λόγω του μή κινούμενου φακού της είναι ιδανική (και πολυδοκιμασμένη) στην afocal αστροφωτογράφηση.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης