Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Παιδια εχω παρει οπως ξερετε το Meade ETX-70AT και μεχρι στιγμης αναθεμα την ωρα αν το χρησιμοποιησα 2-3 φορες!!!!!!! Περαν αυτου του δυσαρεστου γεγονοτος, εχω μια σοβαρη ερωτηση προς την κοινοτητα και οποιος εχει δοκιμασει αυτο που θα πω... Λοιπον η ερωτηση ειναι ταιριαζει ο Τelevue Barlow 3x (2x) με το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο (εχει focal length 350mm) ή πρεπει να εχω εναν πιο κοντο Barlow λογω της μικρης εστιακης του αποστασης (του τηλεσκοπιου)? Το ερωτημα βρισκεται γιατι καποια στιγμη εβαλα πανω τον TV 3x μου και ενα SW προσοφθαλμιο (10mm και 25mm) και το μονο που ειδα ηταν σκοταδια!!!!! Τι παιζει λετε και μου εγινε αυτο? Ηταν δικο μου λαθος ή θελει κοντοτερο Barlow (πχ. Orion Shorty Barlow 2x)???? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Γιατί πολύ απλά δεν το δοκιμάζεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Το δοκιμασα ρε Μανο αλλα χωρις τον Barlow ηταν οκ και με τον Barlow δεν φαινονταν τιποτα. Για αυτο ρωταω... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
giannisk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Έχω το ιδιο τηλεσκόπιο και το ίδιο αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιησα τον barlow.Έκανα λοιπον δοκιμη ενα απόγευμα σε επίγειο στόχο με τα δικά του προσοφθάλμια με το ίδιο αποτέλεσμα.Βάζοντας κάποια καλύτερα προσοφθάλμια βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση αλλά και πάλι ήταν οριακά επιεικής.Και αυτά την ημέρα, που μπορούσα να διακρίνω το στόχο (καμινάδα) Για βράδυ ούτε συζήτηση. Θόλωνε ακόμη και η σελήνη.Δεν έχω άλλο barlow να δοκιμάσω να δω διαφορά, αλλά το σκέφτομαι και εγώ για ένα powermate.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Εγω με τα Plossl της Skywatcher ειδα τον Ωριωνα και την Κρονο αρκετα καλα... Απλα ηθελα να αυξησω λιγο την μεγενθυνση και λεω ας βαλω και τον Televue Barlow να παω στα ~150χ και πανω... Αντι να δω πχ τον Κρονο δεν εβλεπα τιποτε... Κανω αριστερα, δεξια τιποτα. Εκτος και αν ημουν τοσοοοο μακακας και στοχευα πλεον αλλου λογω της μεγενθυνσης... Απλα επειδη - το ξαναλεω αυτο - εχει πολυ μικρη εστιακη αποστααη το τηλεσκοπιο - φοβαμαι οτι ο μακρυς εστιακος λογος του Barlow δεν αφηνει το τηλεσκοπιο να εστιασει... Αυτο σκεφτομουν οταν ελεγα οτι θελει ισως εναν πιο κοντο Barlow οπως ο Orion Shorty Barlow 2x... Για πειτε οσοι το εχουν κανενα σχολιο... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Χωρίς να ξέρω τι γίνεται με αυτη την περίπτωση, παίρνω το θάρρος και λεω οτι αν το πρόβλημα εντοπίζεται στην εστίαση και πιο συγκεκριμένα στο backfocus, τότε πολύ απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια προέκταση στον εστιαστή.
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Αν δεν βλεπεις ουτε ενα αστρο εστιασμενο ή ειναι σαν δισκοι τεραστια λογικα δεν εχει γινει εστιαση οποτε κανε προεκταση βαζοντας τον barlow να κατσει πιο εξω στον εστιαστη και δες παλι.... Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα