xmavidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 συμφωνω με τον koyote. εγω πχ μπερδευω το μηκος με το πλατος. σχετικα με αυτο που ειπε η μαρια οτι η θεωρια των χορδων αρχιζει να αποριπτεται, το ιδιο εχω ακουσει και γω και οτι επιστρεφουν στη θεωρια της σχετικοτητας των τεσσαρων διαστασεων.Πού το διάβασες αυτό; Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Αυτο που εγω εχω ακουσει ειναι οτι δεν απορριπτεται ακριβως,αλλα δεδομενου του μεγαλου αριθμου διαστασεων αλλα και της μικρης δυνατοτητας επιβεβαιωσης της θεωριας,οι ερευνητες εχουν αρχισει να απογοητευονται. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
xmavidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Η θεωρία σε αυτόν τον τομέα πάντα προπορεύεται του πειράματος. Σίγουρα αν στα επόμενα χρόνια οι θεωρητικοί των χορδών δεν βρουν κάποιο τρόπο να επαληθευθεί κάτι από την θεωρία τότε σύντομα θα ξεχαστεί. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
ourania Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Να με συγχωρέσετε αλλά δε διάβασα απτην αρχή όλο το θέμα γιατί πολύ απλά απτο πρώτο κιόλας ποστ δεν κατάλαβα τι θα πει αριστερόστροφη /δεξιόστροφη ταλάντωση & ετεροτική χορδή Απλά ήθελα να γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα προανέφερε ο milia (εντάξει δεν φανατίζομαι ):Δεν πάει ακριβώς έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση . Κ' αυτό επειδή δεν είναι απορία του τύπου προσπαθώ να υπολογίσω το ολοκλήρωμα Ι=... ,ξέρω ότι ισχύει το Α κ' το Β , έπραξα τα Γ, Δαλλά κόλλησα στο Ε σημείο. Καμιά ιδέα ;(πρακτική απορία) αλλά απορία του τύπουτι να είναι οι υπερχορδές άραγε ;Πώς θα μπορουσαμε να τις μελετήσουμε ;(θεωρητικού/ φιλοσοφικού/ ευρετικού τύπου) Δεν θέλω να υποτιμήσω καθόλου της δεύτερης ομάδας ερωτήσεις,μιας κ' μετά από αρκετή προεργασία οδηγούν σε μαθηματικάεργαλεία κ' άρα σε ερωτήσεις όπως της πρώτης ομάδας. Αλλά δεν μας έδειξες κάτι το ιδιαίτερο για να ανακινήσεις την περιέργειάμας, Λίγο ή πολύ επαναδιατύπωσες συμπεράσματα προηγούμενων ερευνητών. Όπως κάνουν οι βιολόγοι στο πρώιμο στάδιο της έρευνάςτους "να κοιτάξτε αυτό το σκαθάρι που βρήκα, πολύ ενδιαφέρον δεν είναι ;" Όπως βλέπεις λοιπόν φίλε και συνάδελφε milia, συμφωνούμε... Στο συμπέρασμά μας, πιθανότατα..Στη διαδρομή που ακολούθησε ο καθένας για να φτάσει στο συμπέρασμαόμως δεν θα το έλεγα .
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Η ετεροτική χορδή ανήκει στη μία από τις 6 χορδιακές θεωρίες όπου αυτές ανήκουν στη γενική θεωρία των χορδών.Σύμφωνα με την θεωρία Θεωρία τύπου HO: Η χορδή είναι ετεροτική. (Αυτό σημαίνει πως υπάρχει "ετερότητα" δηλ. οι δεξιόστροφες και αριστερόστροφες χορδές διαφέρουν). Πλήθος διαστάσεων του χρησιμοποιούμενου Χωρόχρονου: 9+1 = 10. Προϋποθέτει την ύπαρξη υπερσυμμετρίας μεταξύ Επιδράσεων και Ύλης. Η χρησιμοποιούμενη ομάδα συμμετρίας της θεωρίας είναι: η ειδική ορθογώνια SO(32). Τύπος προβλεπόμενων χορδών: κλειστές χορδές μόνο. Πλεονέκτημα: Δεν προβλέπει την ύπαρξη ταχυονίου. Οι ετεροτικές χορδές λέγονται και θεμελιώδεις οι οποίες είναι σκοτεινές, αλλά επειδή έχουν μεγάλη μάζα και κινούνται αρκετά γρήγορα, τείνουν να εκπέμψουν πολλά κύματα βαρύτητας.Kαι αυτό σύμφωνα με τον Polchinski ο οποίος μελετά την Θεωρία των Χορδών. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα