Polykarpos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2008 Λοιπόν, ποιά είναι η πραγματική διαφορά τους; έχεις πραγματικά οφέλη από μια τέτοια αλλαγή δηλαδή από 1,25" σε 2". Θα ήθελα μια γενική άποψη και μια ειδική για το δικό μου. Σε ένα σωλήνα DS2114 άλλαξα τα οπτικά του με αυτά του Orion StarBlast.Τώρα μπορώ να χρησιμοποιήσω προσοφθάλμιο 2" αλλά έχει ουσία κάτι τέτοιο; Επίσης ο focuser που έχει το DS2114 έχει ενσωματομένο διπλασιαστή. Αυτό τι σημαίνει (εκτός ότι δουλεύει ως 2Χ ). Το ρωτώ διότι του 2πλασιαστή η διάμετρος είναι 1,25" αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Ευχαριστώ και καλές γιορτές με υγεία σε όλους
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2008 Πολυ μπερδεμενο το setup σου Πολυκαρπε...Δεν μπορω να καταλαβω ουτε τι αλλαγες εκανες, ουτε τι διαθετει το τηλε σου αυτη την στιγμη απανω...Καταρχας 2ιντσο εστιαστη εχει? (με μεγαλη τρυπα)Αν δεν εχει δεν μπορει να παρει 2 ιντσων προσοφθαλμια. Κοιτα να δεις τι γινεται με τα 2ιντσα προσ.:Καταρχας δεν ειναι κανας αλλος τυπος απο τα 1.25 ή διαφορετικα προσ. που να σου δειχνουν κατι διαφορετικο. Ειναι απλα, η εξελιξη (οχι τεχνολογικη) των 1.25 προσοφθαλμιων προς τα πανω, οσο αυξανουν τα mm και μειωνεται η μεγεθυνση.Για παραδειγμα εχω εγω ενα hyperion 24mm, 1,25ιντσων με 68 μοιρες φαινομενο πεδιο. Αυτο (τα 24mm) ειναι περιπου το οριο των 1,25 ιντσων με 68 μοιρες φαινομενο πεδιο.Τωρα αν θελω πιο πολλα mm πχ32mm, χαμηλοτερη μεγεθυνση δηλαδη, παλι με 68 μοιρες φαινομενο πεδιο, τοτε εκ κατασκευης το προσοφθαλμιο που θα αγορασω θα ειναι 2 ιντσων.Στην προκειμενη περιπτωση θα πρεπει να αγορασω πχ τον baader hyperion aspheric 32mm που ειναι 2 ιντσων. Τι θα βλεπεις με αυτο, σε σχεση τοn hyperion 24mm??Kαταρχας θα εχεις χαμηλοτερη μεγεθυνση και κατα δευτερο θα βλεπεις μεγαλυτερο κομματι του ουρανου.Αυτα τα δυο. To ιδιο δηλαδη που συμβαινει οταν απο τον hyperion 17mm, τον βγαζεις και βαζεις στο τηλε σου τον hyperion 24mm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα