pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 φαντάζομαι οτι χρειαζομαι ''καποιο'' απο όλα αυτα.....http://www.telescope-service.com/accessories/start/adaptors.html#VPA μαλλον αυτό? Photographical AdaptorPrime focus adaptor, eyepiece projection adaptor, C-Mount adaptors . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Και αυτο πρεπει να κανει. Στην σελιδα της TS μπορεις να βρεις τα TSFA1 (1.25'') και TSFA2 (2'') και το BA 2458105 της baader για 1.25''. Μπορεις να τα βρεις απο πολλές πηγές, το δικο μου πχ το ειχα παρει απο το αστεροσκοπειο, ολλοι έχουν τέτοια.
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Μάλλον θα καταλήξω σε αυτό που είναι και οικονομικό... http://cgi.ebay.com/1-25-T-Mount-M42-Canon-adaptor-300D-350D-400D-D30-D5_W0QQitemZ220076066402QQihZ012QQcategoryZ3636QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Αυτό απ' ό,τι βλέπω είναι για afocal... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 ναι...για σεληνη και πλανητες το θελω ..βιδώνει στη 300d και παιρνει και προσοφθαλμιο ενδιαμεσα.. . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Παντως εγω προς το ιουλιο που θα πλυνω το κατοπτρο του 8ιντσου, θα το ''διαλυσω'' θα ανεβασω και φωτογραφιες, για να δεις ποσο απλα ειναι τα βηματα της μετακινησης..την κανεις και ξεμπερδευεις..
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 ναι...για σεληνη και πλανητες το θελω ..βιδώνει στη 300d και παιρνει και προσοφθαλμιο ενδιαμεσα.. Ενας ανταπτορας Μ42 ειναι (σαν αυτον που σου ελεγα) συν ενα projection σωλήνα (ή οπως αλλιώς το λενε αυτο). Πως νομιζεις οτι θα το χρησιμοποιήσεις ; Για να βάλεις μέσα τον barlow και να κανεις barlow projection, πρεπει να βεβαιωθείς οτι θα χωράει μέσα (εχω σπιτι κάπου κάτι παρόμοιο, θα το δοκιμάσω να σου πω, αλλα νομίζω δεν χωραει). Για να κανεις afocal θες και τον φακο της μηχανης, που δεν θα τον έχεις (ασε που, DSLR για να κανεις afocal ; ) , Και να λάβεις υποψην ότι για Σεληνη καααατιιιιιι ισως κάνεις με DSLR, για πλανήτες μάλλον ξέχνα το. Οι DSLR αποδίδουν καλύτερα σε κυρία εστία, DSO ή/και wide field. Η πλανητική δεν ειναι και το καλύτερό τους.
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Παντως εγω προς το ιουλιο που θα πλυνω το κατοπτρο του 8ιντσου, θα το ''διαλυσω'' θα ανεβασω και φωτογραφιες, για να δεις ποσο απλα ειναι τα βηματα της μετακινησης..την κανεις και ξεμπερδευεις..ευχαριστώ θα το ήθελα να το κάνω κι έγω ,αν εξοικιωθώ στο λυσιμο-δέσιμο θα τη βρώ τη λύση . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 ναι...για σεληνη και πλανητες το θελω ..βιδώνει στη 300d και παιρνει και προσοφθαλμιο ενδιαμεσα.. Ενας ανταπτορας Μ42 ειναι (σαν αυτον που σου ελεγα) συν ενα projection σωλήνα (ή οπως αλλιώς το λενε αυτο). Πως νομιζεις οτι θα το χρησιμοποιήσεις ; Για να βάλεις μέσα τον barlow και να κανεις barlow projection, πρεπει να βεβαιωθείς οτι θα χωράει μέσα (εχω σπιτι κάπου κάτι παρόμοιο, θα το δοκιμάσω να σου πω, αλλα νομίζω δεν χωραει). Για να κανεις afocal θες και τον φακο της μηχανης, που δεν θα τον έχεις (ασε που, DSLR για να κανεις afocal ; ) , Και να λάβεις υποψην ότι για Σεληνη καααατιιιιιι ισως κάνεις με DSLR, για πλανήτες μάλλον ξέχνα το. Οι DSLR αποδίδουν καλύτερα σε κυρία εστία, DSO ή/και wide field. Η πλανητική δεν ειναι και το καλύτερό τους. θα δοκιμάσω έστω κι έτσι ,εχω σκάσει ..΄΄θέλω να βγάλω με την dslr'' μέσα απο το τηλεσκόπιο!! μόλις έρθει το Τ2 nosepiece θα σας ενημερώσω... . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Μην βιάζεσαι, ειναι χόμπι της υπομονής Μπορείς, Σελήνη one-shot. Με τον barlow δεν θα μπορείς να την πάρεις όλη, αλλά μπορείς να κάνεις μωσαϊκό. Για τους πλανήτες με one-shot μην περιμένεις πολλά, θες βιντεο για να νικήσεις το seeing, και οι dslr δεν πολυκάνουν. Και χωρίς GEM ξεχνάς τα υπόλοιπα. Κανε μια βόλτα στις αστροφωτογραφίες να δεις τι χρησιμοποιεί ο κόσμος και που. Για το σωλήνα projection ειχα δίκιο, αυτός που έχω εγω (TS) δεν χωράει κανέναν από τους barlow (Orion Shorty, TV, TS), και είναι λογικό μιας και τα δύο έχουν την ίδια εξωτερική διάμετρο. Ειναι μόνο για προσοφθάλμια προβολή, και μαλιστα με προσοφθάλμια λεπτα, ποιό χοντρά δεν χωράνε.
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Aν βάλω προσοφθάλμιο μέσα ?δεν θα μπορώ να βγάλω σελήνη τουλάχιστον?ή θα χω πάλι προβλημα εστίασης? . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Μιλάς για προσοφθάλμια προβολή, από όσο γνωρίζω θες παρόν ΚΑΙ το φακό της μηχανής για να παίξει, αλλο να βάλεις barlow, άλλο προσοφθάλμιο. Πασχάλη, http://www.bookdepository.co.uk/WEBSITE/WWW/WEBPAGES/showbook.php?id=0521700817το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αξίζει κάθε πένα από τις 22.88 λίρες του, και λύνει πολλές απορίες.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 roryt, το συγκεκριμένο βιβλίο μου ήρθε πριν από 3 ημέρες από δική σου προτροπή. Δεν το έχω δει βέβαια ακόμη. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Αχ, τυχερέ, εγώ το "ρούφηξα" σε 2 βράδια (πολλά τα ήξερα ήδη, αλλά και πάλι μετράει), και μετά έμεινα χωρίς βιβλίο (και με παραπονο ότι θέλω κάποιο που να μπάινει ποιό πολύ σε λεπτομέρειες ) Βουρ, και μάλιστα πριν κανεις άλλες αγορες, θα σε γλυτώσει απο λάθη.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Μιλάς για προσοφθάλμια προβολή, από όσο γνωρίζω θες παρόν ΚΑΙ το φακό της μηχανής για να παίξειΒλακείες σου λέω, έχεις δίκιο, με αυτό μπορείς να τραβήξεις και ας έχεις πρόβλημα back focus, κοίτα το βιβλίο σου , κεφάλαιο 5, σελιδες 51-52, positive projection. Εγω δεν το είχα ποτέ δοκιμάσει αυτο
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 το παραγγειλα πιστευω οτι κάτι θα γίνει... . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 xτες ήρθε απο το hong-kong o adaptor και μπορώ ναπώ οτι διορθωθηκε το πρόβλημα εστίασης απλα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανενας canonακιας ,ποια ειναι η πιο γρήγορη ταχύτητα που μπορει να τραβήξει η canon eos300d για αfocal φωτογραφηση με dob 8' /1200?? και πως μπαινει>? #-την εχω φτασει μεχρι 1,5'' στο manual.... ευχαριστώ εκ των προτερων... . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
IsAB Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Άν κατάλαβα σωστά αυτο που ρωτάς, τον χρόνο έκθεσης τον επιλέγεις απο την "ροδέλα" εφ'όσων βρίσκεσαι σε manual ή time value mode (Μ ή Tv στον επιλογέα). Η πιο γρήγορη νομίζω οτι είναι 1/1000sec καi η πιο αργή (χωρίς bulb mode) είναι 30sec. I''ve got amazing powers of observation
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Η προσοφθάλμια προβολή δίνει μεγάλους εστιακούς λόγους και μεγεθύνσεις. Για να φωτογραφήσεις πλανήτες και σελήνη σε f/100 η έκθεση μπορεί να φτάσει και δευτερόλεπτα και πιθανότατα θα χρειαστεί και ισημερινή στήριξη. Επίσης αν η μεγέθυνση είναι μεγάλη ακόμα και ο κραδασμός του καθρέφτη ή του κλείστρου αρκεί να κουνήσει τη φωτογραφία. Ουσιαστικά εφαρμόζεις την τεχνική που εφαρμόζονταν και με φίλμ απλώς καταγράφεις το είδωλο ψηφιακά. Δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που έχεις με στακάρισμα πολλών καρέ που λαβαίνεις με μια webcam για παράδειγμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 ψαχνοντας λίγο το forum βρήκα μια κατασκευή του φίλου Kostaki που πιστευω οτι είναι οτι πρεπει για την περιπτωσή μου.. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2039&sid=c424c8fb53184c4c1a25e683802eb151 . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 αποτο καταλαβα πρεπει να παρω ενα ντεκλανσερ και να βάλω τη μήχανη σε bulb mode...(+ μια στήριξη καποια στιγμή ) . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Επιτέλους μετα απο καιρο καταφερα να βρώ το εξάρτημα για να μειώσω την αποσταση του focuser και επιτέλους σας παρουσιαζω την1η φώτο Σελήνης και Canon eos300D!!!!!ΥΕSSS!!!!!!!Τελικα δεν χρειαζεται το dob εστιαστή crayford ουτε μετακίνηση πρωτευοντος ...το μονο που χρειάζεται είναι αυτό...... [/b] . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 & Iδου το αποτελεσμα..... http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6344 . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Μπραβο αξιολογη προσπαθεια, σε λιγο καιρο ελπιζω να τραβαω και εγω καμια καλη με το OMC140 και την EOS 40D (Ξεπαραδιαστικα εντελως) αλλα ελπιζω να αξιζει τον κοπο Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα