Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω με χαρά την πρώτη μου φωτογραφία της Σελήνης με τηλεσκόπιο. Την τράβηξα σήμερα μαζί με μερικές ακόμα δοκιμάζοντας τις δυνατότητες μιας μικρής ψηφιακής μηχανής Sony των 2 Mpixel.

Η περιοχή που φωτογράφισα δεν είναι τυχαία: Από τότε που μαθητής πρωτοκοίταξα τη Σελήνη με οπτικό όργανο (ένα ρωσικό μονόκυαλο 10Χ30), το βόρειο τμήμα της Mare Imbrium συνεχίζει να με γοητεύει με τη μεγάλη ποικιλία σχηματισμών, «τοποθετημένων» με περισσή αρμονία και ομορφιά. Νομίζω πως κανένα άλλο σημείο της Σελήνης δεν παρουσιάζει τέτοια αρμονία και τόση ομοιότητα με γήινο χάρτη που περιέχει θάλασσες, νησιά, κόλπους και βουνά.

Δείτε τη στις αστροφωτογραφίες (κατηγορία Ήλιος-Σελήνη) ή εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=348 και ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο. Ίσως ξεδιαλέξω ακόμη 1-2 φωτό για να στείλω, φυσικά όχι για την αστρονομική τους αξία, αλλά για τη χαρά της πρώτης φοράς...

• Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης