Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ψαχνοντας διαφορα αξεσουαρ για το OMC 140 που περιμενω κοιταξα και για ενα ηλιακο φιλτρο και βρηκα αυτο στην Orion Optics http://www.orionoptics.co.uk/ACCESSORIES/filterspage.html

Μετα μπηκα στο site της Ακτις και ειδα τα Lunt Solar Systems και επαθα ενα σοκ με την τιμη τους.

Η ερωτηση ειναι λοιπον τη προσφερει το ενα φιλτρο που κανει 120€

σε σχεση με το αλλο που κανει 12000€ και που οφειλετε η τοσο μεγαλη διαφορα που εχουν;

Και κατι τελευταιο εσεις τι προτεινετε να παρω για να παρατηρω τον Ηλιο (οχι βεβαια με 12000€) και να μπαινει στο OMC 140

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
................Η ερωτηση ειναι λοιπον τη προσφερει το ενα φιλτρο που κανει 120€ σε σχεση με το αλλο που κανει 12000€ και που οφειλετε η τοσο μεγαλη διαφορα που εχουν;

.......

Φιλικα Δημητρης

Πάρε τηλέφωνο & ρώτα για λάθος κόμμα μου φαίνεται, δεν νομίζεις;

Αγόρασε μια σελίδα Ηλιακού φίλτρου & χαρτόνι & κάνε το μόνος σου.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Έχω την εντύπωση πως το πρώτο (ΟΟ) είναι απλό φίλτρο, όπως το Baader AstroSolar, και επιτρέπει την παρατήρηση του Ήλιου σαν ένα λευκό δίσκο με μαύρες κηλίδες. Το δεύτερο είναι φίλτρο Ha, δηλ. narrowband, που επιτρέπει την παρατήρηση σε αυτό το μήκος κύματος του ήλιου και της ηλιακής κορώνας, εκλάμψεων κλπ στην περιφέρια του ήλιου :shock: , ανάλογο με τα Coronado PST. Τώρα, γιατί ένα Coronado έχει 500 ευρώ και αυτό το φίλτρο πάνω από 10.000 :?: ας μας πουν οι εμπειρότεροι φίλοι μας. Μήπως παίζει ρόλο το εύρος ζώνης του φίλτρου; Το Coronado έχει <1Α ενώ το Lunt <0.75 ... :-k :-k

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και παίζει ρόλο. To PST πάντως που πολλοί το αγοράζουν για να δούν τον ήλιο σε Hα μάλλον υπερεκτιμημένο είναι για τη διαφήμισή του. Εμένα με απογοήτευσε όταν κοίταξα μέσα από αυτό. Βλέπεις προεξοχές αλλά ελάχιστες λεπτομέρειες στον ηλιακό δίσκο. Για σοβαρή παρατήρηση σε Hα πρέπει το χέρι να χωθεί βαθειά στην τσέπη...

Για παρατήρηση σε λευκό φως του ηλίου δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πέρα από το φίλτρο της Baader είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το φτηνότερο προϊόν είναι και το καλύτερο! Το μόνο που το ξεπερνάει κατά την γνώμη μου είναι πρίσμα herschel αν έχει κάποιος διοπτρικό τηλεσκόπιο. Για να ευλογήσω λίγο τα γένεια μου έχω δύο πρίσματα herschel της Vixen 0.96" που τα αγόρασα σε τιμή "ξεφτίλα" και φυσικά δεν τα πουλάω με τίποτα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Δηλαδη για να καταλαβω να ξεχασω εικονες του δισκου με λεπτομερειες και τα πορτοκαλι χρωματα :? ασπρομαυρο μονο και χωρις πολλες πολλες λεπτομερειες

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Με το PST (και ο,τιδήποτε παραπλήσιας τιμής υποθέτω) ναι. Αυτά που βλέπεις σε φωτό είναι αποτελέσματα επεξεργασίας και όχι ό,τι βλέπει ζωντανά το μάτι. Και οι παλιές ασπρόμαυρες φωτό σε Technical Pan (εγκληματίας η kodak που το κατάργησε) επίσης οφείλονται εν μέρει στις καταπληκτικές ιδιότητες αυτού του φίλμ και στα πανάκριβα φίλτρα με μικρό εύρος. Και την κοκκίαση σε λευκό φως ξέχνα πως θα την δείς τόσο καθαρά. Το seeing την ημέρα είναι 2-3" και πολύ σπάνια 1".
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Με το PST (και ο,τιδήποτε παραπλήσιας τιμής υποθέτω) ναι. Αυτά που βλέπεις σε φωτό είναι αποτελέσματα επεξεργασίας και όχι ό,τι βλέπει ζωντανά το μάτι. Και οι παλιές ασπρόμαυρες φωτό σε Technical Pan (εγληματίας η kodak που το κατάργησε) επίσης οφείλονται εν μέρει στις καταπληκτικές ιδιότητες αυτού του φίλμ και στα πανάκριβα φίλτρα με μικρό εύρος.

Καταλαβα Γιωργο ειναι οτι και με τις αστροφωτογραφιες μετα απο φιλτρα και επεξεργασια :oops:

Φιλικα Δημητρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης