gravity is god Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Αγαπητοί φίλοι! Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική σελίδα σας. Αν και την επισκέπτομαι αρκετό καιρό μόλις σήμερα αποφάσισα να εγγραφώ στα μέλη κύριος γιατί μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες…Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λέγομαι Μάνος και ασχολούμαι – ερασιτεχνικά – με την φυσική και συγκεκριμένα με το μυστήριο της βαρύτητας. Μέσα στα άμεσα σχέδια μου είναι η απόκτηση ενός τηλεσκοπίου για την παρατήρηση αυτής της δύναμης, στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και έξω από αυτό. ‘Σερφάροντας’ λοιπόν στις ενότητες την ιστοσελίδας και διαβάζοντας τα θέματα περί τηλεσκοπίων και πως φαίνονται τα άστρα και οι πλανήτες μέσα από αυτό συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά της εικόνας των πλανητών από το ηλιακό μας σύστημα με αυτό που αποκαλούμε deep space. Αυτό που βλέπουμε δηλαδή μοιάζει πιο πολύ με το αρνητικό της εικόνας που θα θέλαμε να δούμε. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος φακός ο οποίος κάνει ‘invert’ – ας πούμε – στο είδωλο ή είναι μια κατάσταση με την οποία απλά εξοικειώνετε το μάτι? Από τις εικόνες που είδα στις προαναφερθείς σελίδες μου φάνηκε εξαιρετικά δύσκολο … Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η deep space παρατήρηση επιβάλλει την περεταίρω επεξεργασία των εικόνων σε κάποιο υπολογιστή άρα έχει άμεση σχέση με την αστροφωτογραφια (και ότι αυτό συνεπάγετε, πχ επιπλέον εξοπλισμός) ?? Αυτά…Ελπίζω να έγινα κατανοητός και προπάντων να μην σας κούρασα Να είστε καλά! gravity is god, indeed!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Καλως ορισες φιλε μανο και καλο μηνα.Θα σου πω αυτα που μου ειχαν πει και εμενα εδω περα πριν λιγο καιρο γιατι λιγο πολυ νομιζω πως πιανω τις αποριες σου.Οι φωτογραφιες που βλεπεις δεν ειναι αυτο που θα δεις απο ενα προσοφθαλμιο και αυτο γιατι μια camera ειναι πολυ πιο ευαισθητη απο το ματι και φυσικα καμια σχεση τα χρωμματα.Εν καιρο το ματι σου σιγουρα θα αρχισει να βλεπει περισσοτερα πραγματα και θα αρχισεις να διακρυνεις και να γνωριζεις ακομη πιο πολλους και δυσκολους στοχους ομως σε καμια περιπτωση με ενα απλο τηλεσκοπιο δεν θα δεις οπως ειναι οι φωτογραφιες.Μην περιμενεις να δεις ετσι γιατι θα σε παρει απο κατω αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Τωρα απο εκει και περα μπορεις με μερικα φιλτρα να διορθωσεις πραγματα στην οραση σου αναλογα τον στοχο φυσικα δηλαδη δεν μπορεις να παρεις ενα φιλτρο και να πεις οκ το εχω για τα παντα.Αυτα απο μενα ελπιζω να μιλησει και κανενας πιο παλιος και να σου πει και καμια κουβεντα παραπανω αλλα νομιζω τα βασικα ειναι αυτα ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ PHOTOS (κατερινα πριν κατι μηνες) http://pegasusastro.com/
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2008 Φίλε Μάνο καλως ήρθες και απο μένα και καλό μήνα. Καταλαβαίνω ότι είσαι κάπως μπερδεμένος, και δεν ξέρω αν έχω καταλάβει ακριβώς αυτά που θέλεις να μάθεις. Τα DSO (deep sky objects) φαίνονται μέσα απο τηλεσκόπια ως αμυδρες μονόχρωμες θαμπάδες, σπάνια και με μεγαλύτερα όργανα μπορείς να διακρίνεις δομές, ίσως και λίγο χρωματάκι(μην φανταστείς τίποτα πολύχρωμα ειδωλα πάντως). Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια και ο ουρανός απο τον οποίο παρατηρείς. αυτά απο άποψη παρατήρησης, ότι έχεις δει εδω μέσα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρατηρούμε, η αστροφωτογραφία θα έλεγα ότι είναι διαφορετικός τομέας και απαιτεί πολύ πιο προχωρημένο και ακριβό εξοπλισμό τουλάχιστον όσον αφορά τα DSO.Πριν πάρεις τηλεσκόπιο πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία. Αυτά σε γενικές γραμμές σαν εισαγωγικό για την ασχολία με την ερασιτεχνική αστρονομία-αστροφωτογραφία. Τώρα όσο αφορα αυτό που είπες ότι ασχολείσαι με την βαρύτητα, επειδή μου έκανε εντύπωση, για πες μας λίγο αν θες τι ακριβώς εννοείς, και τι περιμένεις να δεις με ένα τηλεσκόπιο στον τομέα μελέτη της βαρύτητας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα