manos_ath Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Για πειτε μου ορε αστροφωτογράφοι Γινεται καλή αστροφοτογράφιση -έχει δοκιμάσει κανεις - με olympus????αν ναι κανένα δειγμα??? εχω την ε-410 για πειτε ιδεες... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nio22 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 και εγω την εχω αλλα θελει ειδικο ανταπτορα απο την olympusγια να μπει το γνωστο τ-ring αστα βραστα meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dimitris Nikolaidis Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 και εγω την εχω αλλα θελει ειδικο ανταπτορα απο την olympusγια να μπει το γνωστο τ-ring αστα βραστα ε δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα. Χρειάζεται ο αντάπτορας MF-1 OM-Adapter στο pdf φαίνεται στην μέση της εικόνας και αριστερά και από εκεί και μετά το γνωστό Τ-Ring. Γινεται καλή αστροφοτογράφιση -έχει δοκιμάσει κανεις - με olympus???? Προχώρα "Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,είς τό απέραντον διάστημα,τα φώτα σιγαλέα κινώνταιτων αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . . φιλικάΔημήτρης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nio22 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
manos_ath Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση Δημήτρη!!! Παράγγειλα από ebay om to e-410 adapter οπότε μένει το T-ring!! Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις δείγμα απο φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με Olympus? (Εσύ ε-510 εχεις ε? ) Και να ρωτήσω και κάτι πιο γενικό .... για να βγάλω μια αστροφωτογραφία θα πρέπει να το έχω στο bulb (έχω τηλεχειριστήριο οπότε μπορω να το έχω ανοικτο για όσο θέλω) .... Αλλά δεν υπάρχει μεγάλος κύνδυνος να πέσουν σκονες σκουπιδακια κλπ στον sensor της ψηφιακής ??? Οπότε μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρω μια δεύτερη ή ακόμα και αυτές τις web cam που βλέπω στο φορουμ? Η δεν τραβάνε τοσο καλές φωτο? ΥΓ: Η " συνδεσμολογία " είναι ψηφιακή-Om adaptor -t-ring -και μετά "κούμπωμα" στο τηλεσκόπιο ε? οπότε δεν έχει κάτι που να αποτρέπει τη σκονη στο sensor πχ καποιο φακο ? ΥΓ: Υπάρχει κάποιο "software hack" οπως στις canon?? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dimitris Nikolaidis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2008 Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις δείγμα απο φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με Olympus? (Εσύ ε-510 εχεις ε? ) Δες εδώhttp://tech.groups.yahoo.com/group/Olympus_Digital_SLR_Astrophotography/ http://tech.groups.yahoo.com/group/digital_astro/ http://www.skyandtelescope.com/howto/astrophotography όχι έχω την E 500. Και να ρωτήσω και κάτι πιο γενικό .... για να βγάλω μια αστροφωτογραφία θα πρέπει να το έχω στο bulb (έχω τηλεχειριστήριο οπότε μπορω να το έχω ανοικτο για όσο θέλω) .... όχι δεν μπορείς να το έχεις ανοικτό όσο θέλεις το bulb στις ψηφιακές SLR υπάρχει περιορισμός αντίθετα με τις αναλογικές SLR που δεν έχουν. Παράδειγμα στην E 500 που έχω το bulb μπορεί να παραμείνει ανοικτό για 8 λεπτά. Αλλά δεν υπάρχει μεγάλος κύνδυνος να πέσουν σκονες σκουπιδακια κλπ στον sensor της ψηφιακής ??? Οι Olympus έχουν το σύστημα dust reduction άρα ουσιαστικά δεν έχεις πρόβλημα.ΥΓ: Η " συνδεσμολογία " είναι ψηφιακή-Om adaptor -t-ring -και μετά "κούμπωμα" στο τηλεσκόπιο ε? οπότε δεν έχει κάτι που να αποτρέπει τη σκονη στο sensor πχ καποιο φακο ? Εξαρτάται από τον τρόπο που θέλεις να φωτογραφήσεις. Αν για παράδειγμα κάνεις prime focus φωτογράφηση τότε ναι δεν παρεμβάλλεται κάτι μεταξύ τηλεσκοπίου και μηχανής πλήν των T ring.Αν όμως κάνεις afocal τότε έχεις και το φακό της μηχανής πάνω στο σώμα της.ΥΓ: Υπάρχει κάποιο "software hack" οπως στις canon??Δεν κατάλαβα, τι εννοείς? "Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,είς τό απέραντον διάστημα,τα φώτα σιγαλέα κινώνταιτων αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . . φιλικάΔημήτρης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
manos_ath Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Σε κάποια post είχα διαβάσει για ένα upgrade-hack στο software της canon που βελτιώνουν καποια πράγματα και γίνονται καλύτερες οι αστροφωτογραφίσεις..... "Russian Firmware Hack" αν θυμάμαι καλά? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2008 Το έγραψα και αλλού αλλά το επαναλαμβάνω και εδώ που είναι το κατάλληλο νήμα.Υπάρχει T-ring της Vixen απευθείας για Olympus DSLR χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεσο adapter και το έχει το πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Κόστος 28 ευρώ. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1213 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2008 Σε κάποια post είχα διαβάσει για ένα upgrade-hack στο software της canon που βελτιώνουν καποια πράγματα και γίνονται καλύτερες οι αστροφωτογραφίσεις..... "Russian Firmware Hack" αν θυμάμαι καλά? Ναι υπαρχει αυτη η μετατροπη .Μονιζω η 300D ειναι απο τα μοντελα που εχουν<<πειραχτει >> πολυ περισσοτερο απο αλλα μοντελα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα