petrosl Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Τηλέμαχε, συμφωνώ με τον Γιώργο. Πάρε ένα α/μ φιλμ, ένα τανκ, τα απαιτούμενα χημικά, ογκομετρικό δοχείο, φωτογράφισε και μετά εμφάνισε μόνος σου το φίλμ. Παρακάτω βάζω μια φωτογραφία της σελήνης που όλη τη διαδικασία εμφάνισης και εκτύπωσης του φιλμ την έχω κάνει μόνος μου. Εχει βέβαια πολύ κόκο και χάνεται αρκετή λεπτομέρια αλλά σε αυτό φταίει το φιλμ Kodak T-max 3200 ISO.
Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Οι Zenit ειναι καλες για αστροφωτογραφια Γιατ προσφατα αγορασα μια Zenit TTL για να τη χρησιμοποιησω για αστροφωτογραφίες Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Ναι ειναι ωραια . Το μονο αρνητικο ειναι οτι εχει μια καπως περιορισμενη γκαμα ταχυτητων . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Για piggyback είναι και δεν είναι... Οι φακοί τους είναι για κλάματα. Κλείσε τους στο 2.8 ή ακόμα και στο 4 για να μην βινιετάρουν και έχουν άστρα σαν κομήτες στα άκρα. Το καλό είναι πως δεν χρειάζονται μπαταρίες για να δουλέψουν και έχουν και Τ που αφήνεις όση ώρα θέλεις ανοιχτό το κλείστρο χωρίς ντεκλανσέρ που κλειδώνει. Από την άλλη όπως είπε ο βολιώτης έχουν μικρή γκάμα ταχυτήτων και δεν μπορείς να βγάλεις π.χ. φωτογραφίες της σελήνης σε 1/15 ή σε 1/8 ταχύτητα. Πάντως σε αυτές τις ταχύτητες με τηλεσκόπιο κάθε SLR θα κουνήσει λόγω του τραντάγματος του καθρέφτη και χρειάζεται η δυνατότητα να κλειδώνει ο καθρέφτης επάνω ή εναλλακτικά να σηκώνεται αρκετή ώρα πριν πέσει το κλείστρο σε αυτοφωτογράφηση. Το θαμπόγυαλο επίσης της Zenit είναι πολύ σκοτεινό και είναι αδύνατο να εστιάσεις όταν κάνεις προσοφθάλμια προβολή σε πλανήτες. Δοκίμασα σε παλιά Zenit να βάλω βαζελίνη (!) στο θαμπόγυαλο για να έχω μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά δεν είδα κανένα σπουδαίο αποτέλεσμα.Το θετικό είναι πως παίρνουν ποιοτικούς φακούς Pentax βιδωτούς που μπορείς να βρεις φτηνούς μεταχειρισμένους στο ebay.Θα το πω πάντως για όλους τους πιθανούς επίδοξους αγοραστές Zenit.ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ! Αν τύχει να την έχετε από παλιά ή να σας τη χαρίσουν τότε ΟΚ αλλιώς ΟΧΙ!Στο ebay βρίσκετε Pentax K1000 μια άριστη στιβαρή φωτογραφική μηχανή πλήρως μηχανική με 20 και 30 δολλάρια!Ακόμα και Pentax Spotmatic σε λίγο ψηλότερες τιμές. Για ακόμα πιο οικονομικές λύσεις πάρτε ανατολικογερμανικές Praktica, από τις πρώτες πλήρως μηχανικές με βιδωτή μοντούρα φακών M42 όπως οι Zenit και με πλήρη γκάμα ταχυτήτων. Όχι τις τελευταίες ηλεκτρονικές.ΥΓ Την Κυριακή βολτάροντας στο Μοναστηράκι είδα μια τηλεμετρική Kiev-4 σε άριστη κατάσταση. Ύστερα από παζάρι με τον υπαίθριο πωλητή από 40 ευρώ που ζήταγε αρχικά την αγόρασα 30. Φτηνότερη από όσο την βρίσκω στο ebay μαζί με τα ταχυδρομικά της. Απείρως καλύτερη από τις Ζενίτ, πανάλαφρη και με φακούς διαμάντια! Δεν είναι SLR όμως και ως εκ τούτου κατάλληλη μόνο για afocal και piggyback αστροφωτογράφηση. Για καθημερινή φωτογραφία υπεράριστη! Αμέσως έβαλα φίλμ και άρχισα να φωτογραφίζω ξεχνώντας την DSLR Olympus που είχα στην τσάντα μαζί μου Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Κατέβηκα στην Καλαμάτα το τριήμερο και έφερα μαζί μου όλο τον εξοπλισμό του σκοτεινού θαλάμου. Τανκ εμφάνισης, ογκομετρικά, θερμόμετρο, χημικά, λεκάνες και μεγεθυντήρα.Σήμερα εμφάνισα ένα T-max 400 σε HC-110 διάλυμα B. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές το έχω κρεμάσει με μανταλάκια να στεγνώνει. Οι φωτογραφίες δεν είναι αστρονομικές αλλά δεν έχει σημασία. Θα επακολουθήσουν και αυτές. Σκέφτομαι να κάνω μια παρουσίαση της διαδικασίας εδώ για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν το πως εμφανίζουμε ασπρόμαυρα φιλμ μόνοι μας. Η διαδικασία είναι πόρωση και δεν συγκρίνεται με τα παιχνίδια στο PC. Αυτή είναι η πραγματική φωτογραφία! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Σκέφτομαι να κάνω μια παρουσίαση της διαδικασίας εδώ για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν το πως εμφανίζουμε ασπρόμαυρα Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον μια τετοια παρουσιαση!!!
sevax Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2008 Δυστυχώς τις φωτογραφίες σκανάρω και μάλιστα με σκάνερ της κακιάς ώρας που τις αδικεί. Ωστόσο είναι αρκετό για να πάρει κανείς μια ιδέα...Για να βλέπω και άλλες φιλμάτες αστροφωτό, για να ανεβαίνει η ομάδα! Λοιπόν γιά να ανέβη η ομάδα, Γιώργο. Κιθαιρώνας 28-6-08, Olybus OM-1 [1969] lens zuiko 200 m.m. stadar f 4, film fuji superia 1600 asa. σκανάρισμα, στακάρισμα, επεξεργασία, πρόχειρα πράγματα, απλά ήθελα να δώ "συμπεριφορές".Βέβαια τό Veil θέλει χρόοονο ακόμα. Έχω ξεκινήση δοκιμές σέ καί μέ άλλο φίλμ, αναμείνατε νέα. Υ.Γ. Γιώργο ακόμα περιμένω γιά σκαναρίσματα..... Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Μπράβο Δημήτρη πολύ καλή προσπάθεια!Αν και στον Κιθαιρώνα απ΄ότι είδαι ο ουρανός είναι λαμπρός και φτάνεις στο sky fog μάλλον γρήγορα... Πιστεύω πως από σκοτεινούς ουρανούς θα καταφέρεις καλύτερα.Πήρα ένα Kodak E200 και σκοπεύω να το δοκιμάσω από την Εύβοια για piggyback. Το σφάλμα αμοιβαιότητάς του είναι μηδαμινό και το φιλμ μπορεί να πουσαριστεί άνετα μέχρι 3 στοπ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Γιωργο τι λες για τη Pentax LX ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Blaze Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Λοιπόν γιά να ανέβη η ομάδα, Γιώργο. Έτσι power of film The Truth Is Out There...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Τι λέω; Απλά εξαιρετική! Από τις καλύτερες πραγματικές φωτογραφικές μηχανές (πραγματικές είναι οι φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιούν φιλμ, όπως πραγματική είναι η φωτογραφία που βασίζεται σε φωτοευαίσθητα υλικά) Η ταχύτητα Β είναι μηχανική οπότε δεν έχεις και πρόβλημα μπαταριών σε μακροχρόνιες εκθέσεις που μας ενδιαφέρουν στην αστροφωτογραφία. Το θέμα είναι να τη βρεις σε καλή τιμή. Θα βγάζεις φωτογραφίες όταν οι αισθητήρες των ψηφιακών που ψήνονται με τις μακρόχρονες εκθέσεις θα έχουν εκπνεύσει προ πολλού.... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 ΟΚ σε ευχαριστω ! Αυτη εχει και mirro lock up . Pentax K δεν ειναι η μοντουρα της ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Γιωργο τι λες για τη Pentax LX ? Η LX θεωρείται από τις καλύτερες μηχανές για τους φίλους του είδους, με τρελλή αντοχή σώματος και θρυλλικό φωτόμετρο με τεράστιο εύρος και που αν δεν κάνω λάθος, συνεχίζει να φωτομετράει ενώ ο φωτοφράκτης είναι ανοιχτός ώστε να μην καταστραφούν τελείως λήψεις από τυχαίο φως που πέρασε μπροστά από τη μηχανή σε μεγάλης διάρκειας εκθέσεις.Το κακό είναι ότι πουλιέται συνήθως αρκετά ακριβά, ακόμα και στο ebay. Είχα ψάξει και γω με ένα φίλο αλλά τελικά πήραμε με 50 ευρό την ΜΕ για πειραματισμό Simple Photography
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Και ναι φυσικά έχει Κ mount Bάζεις πάνω ακόμα και limited άν θέλεις Simple Photography
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Ευχαριστω πολυ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δεν πρόλαβα να απαντήσω χεχε.Πάντως εναλλακτικά κοίταξε και την Olympus OM1 γιατί ακόμα και στο ebay οι Pentax LX είναι ακριβές όπως σωστά ειπώθηκε. Όντως οι πραγματικές φωτογραφικές μηχανές έχουν άλλη γοητεία. Και δεν είναι αναλώσιμα είδη όπως οι πλαστικές DSLR. Εγώ πήρα DSLR γιατί την βρήκα 300 ευρώ. Εκεί θέτω το όριο για αναλώσιμη φωτογραφική μηχανή. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Ειχα βρει απο ενα αγγλικο forum μια ΟΜ 1 της οποιας δε δουλευε το φωτομετρο . Ενναλακτικα μπορω να βρω ΟΜ 2 η οποια δουλευει και εντελως μηχανικα ή μια ΟΜ -10 μαζι με το εξαρτημα για να αλλαζει ταχυτητες . Προς το παρον εχω μια ΖΕΝΙΤ 122 αλλα ψαχνω κι αλλες φιλματες μηχανες . Κι εγω στη πορεια ειδα οτι δε ξετρελαθηκα με τη D50 .Περιμενα καλυτερη αποτυπωση χρωματος . Βεβαια σε αυτο παιζει μεγαλο ρολο κι ο φακος . Κι επισης θεωρω τα slide φιλμ λιγακι ρισκο γιατι ποτε δεν εισαι εντελως σιγουρος για τη σωστη αποδοση των χρωματων . Υπερυθρο φιλμ θα παρω σε καμια 10ρια μερες που θα ανεβω Αθηνα . Δεν αγοραζω απο e-bay γιατι ειχα προσπαθησει να κανω paypal account και δε μου εστειλα ποτε τον κωδικο επιβεβαιωσης . Εχω χρεωστικη ομως αλλα δε ξερω αν αρκει μονο αυτη για e-bay . Ευχαριστω για τις συμβουλες σας Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Ειχα βρει απο ενα αγγλικο forum μια ΟΜ 1 της οποιας δε δουλευε το φωτομετρο . Ενναλακτικα μπορω να βρω ΟΜ 2 η οποια δουλευει και εντελως μηχανικα ή μια ΟΜ -10 μαζι με το εξαρτημα για να αλλαζει ταχυτητες . Προς το παρον εχω μια ΖΕΝΙΤ 122 αλλα ψαχνω κι αλλες φιλματες μηχανες . Κι εγω στη πορεια ειδα οτι δε ξετρελαθηκα με τη D50 .Περιμενα καλυτερη αποτυπωση χρωματος . Βεβαια σε αυτο παιζει μεγαλο ρολο κι ο φακος . Κι επισης θεωρω τα slide φιλμ λιγακι ρισκο γιατι ποτε δεν εισαι εντελως σιγουρος για τη σωστη αποδοση των χρωματων . Υπερυθρο φιλμ θα παρω σε καμια 10ρια μερες που θα ανεβω Αθηνα . Δεν αγοραζω απο e-bay γιατι ειχα προσπαθησει να κανω paypal account και δε μου εστειλα ποτε τον κωδικο επιβεβαιωσης . Εχω χρεωστικη ομως αλλα δε ξερω αν αρκει μονο αυτη για e-bay . Ευχαριστω για τις συμβουλες σας Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Τι φακό χρησιμοποίησες με την D50? Για το ebay το paypal είναι μονόδρομος για μένα, ώστε να έχεις και την απαραίτητη εξασφάλιση ότι θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου αν κάτι πάει στραβά. Simple Photography
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Μπορει καποιος να σβησει το 20 μου μηνυμα ? Ευχαριστω ! συνηθως χρησσιμοποιω αυτον που ειχε πακετο εναν 18-55 .Αλλα για μεγαλυτερη εστιακη αποσταση της φορας εναν παρα πολυ ωραιο 135αρη βιδωτο που του εχω αλλαξει μοντουρα για Nikon . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Ο κιτ φακός ξέρω ότι δεν είναι καλός. Για τον 135 δεν ξέρω. Για 50άρι για ευρέως φάσματος φωτογραφία θα σου πρότεινα τον prime στα f/1,4.Είναι φοβερός φακός, πολύ γρήγορος με τρομερό χρώμα οξύτητα και contrast, ειδικά αν τον κλείσεις λιγάκι, και η τιμή του είναι σε λογικά πλαίσια περίπου 300 ευρό αν θυμάμαι καλά, ενώ είναι καλός και για καθημερινή χρήση. Άν θέλεις κάτι πιο βολικό για καθημερινή χρήση σε παρόμοια ποιότητα, υπάρχει και ο 35mm f/2. Λίγο πιο αργός, αλλά πιο βολικός για walking lense σε APS μηχανές. Ίδιους φακούς σε μήκος, ταχύτητα, ποιότητα και τιμή έχει και η Pentax στη σειρά FA. Ένα site για φακούς που εμπιστεύομαι ότι δεν γράφει μπούρδες είναι το http://www.photozone.de/all-tests Ελπίζω να βοήθησα. Simple Photography
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια !! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Και να μή δουλεύει το φωτόμετρο είναι αδιάφορο στην αστροφωτογράφηση. Μάλιστα είναι ευκαιρία να την πάρεις και σε καλύτερη τιμή. Για καθημερινή φωτογραφία μπορείς να προμηθευτείς ένα φτηνό φωτόμετρο χειρός. Πάρε την ΟΜ1. Απέφυγε τους φακους ζουμ για αστροφωτογράφηση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
sevax Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Κι επισης θεωρω τα slide φιλμ λιγακι ρισκο γιατι ποτε δεν εισαι εντελως σιγουρος για τη σωστη αποδοση των χρωματων . Ευχαριστω για τις συμβουλες σας Αλέξανδρος Αλέξανδρε εδώ κάνεις λάθος. Μέ slide γίνονται οί φωτογραφήσεις γιά πόστερ, μόδα, τοπία, κ.τ.λ.π. Οί σωστοί επαγγελματίες, καί μάλιστα σέ φορμά 6χ6 καί πάνω. Γίνεται μόνο εμφάνηση τού φίλμ, καί παίρνεις αυτό πού έβγαλες ατόφιο, γιατί αν πάρεις τό αρνητικό καί καί τό δώσεις σέ 10 διαφορέτικά φωτογραφία γιά εκτύπωση, θά τραβάς τά μαλιά σου μέ τίς διαφορές πού θα δείς Τά θετικά φίλμ τυπώνονται όπως τά βλέπεις,τά σκανάρης ποιό ευκολα, καί άμα χρειαστή κάνεις καί προβολές καί σέ ...κινηματογραφική οθόνη Οί επιστρώσεις έίναι πολύ καλύτερες τών αρνητικών Υ.Γ. Αυτά πρός τό παρών, ότι αλλη απορία εδώ είμαι, καί όποιος άλλος θέλει Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 Θα το ψαξω καλυτερα κυριε Δημητρη . Θεωρω καλη την ευκαιρεια του οτι δε δουλευει το φωτομετρο . Αλλιως θα παρω καμια ΟΜ 2 η οποια γινεται κι αυτη πληρως μηχανικη . Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια !! Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα