Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Gia sas filoi mou meta apo arketo kairo. Afto ton kairo eimai sti diadikasia (sillogis xrimatwn) gia na agorasw to kainourio mou tileskopio. To problima einai oti logw spoudwn exw "metanastefsei" stous Ampelokipous stin Athina kai ara terma oi skoteinoi ouranoi twn xwriwn gyrw apo ti Lefkosia stous opoious imoun sinithismenos. Malista logw ellipsis metaforikou mesou opoiodipote tileskopio kai an parw tha menei monima sto mpalkoni mou i ate to poli mexri tin taratsa tis polikatoikias pou menw. To erwtima mou einai:

Exw skopo na agorasw to C8-NGT tis celestron . Einai geloio na perimenw na kanw astrofotografisi apo to mpalkoni mou estw kai me mia dslr canon digital rebel? oi methodoi epeksergasias pou xrisimopoioume stin astrofwtografisi tha einai axristes? To sygkekrimeno tileskopio to pairnw kai logo tou sxetika kalou mount tou. Einai pragmati sxetika kalo gia astrofotografisi? Opoioesdipote empeiries eite me paromoia tileskopia eite me opoiodipote tileskopio ypo paromoies sinthikes tha ithela na mou tis grapsete gia na kserw ti na perimenw.

Δημοσιεύτηκε

geia soy file sergie!

To sugkekrimeno tileskopio pou dialekses kata tin apopsi moy einai arketa kalo.eco exo en meade 8"me moteraki stin R.A ,einai ena arketa kalo scope gia all around paratirisi.. Me 8"blepeis fobera pragmata... to diko sou fantazomai (den exo peira pano se tetio scope)tha kanei kai gia astrofotografisi afou exei moterakia kai stin R.a kai DEC .......Alla distixos ta pragmata gia sena einai skoura.edo stin athina(opiodipote scope kai na xeis kato apo tis sinthikes tis athinas(gia paratirisi panta)einai sxedon axristo.Tora gia fotografia ,an kai den eimai armodios se ayto to thema ,kati mporeis na kaneis ,i me ccd ,h me web-cam,kurios gia planites,selini,kai gia deep sky me ccd(kati omos pou einai sxetika diskolo prin eksikiotheis me to tileskopio-kai sinama akribo.--------Filiki simbouli stise to scope sou sto xorio sou,kai opote mporeis an metakinoise kai sixna os phititis na paratireis.Ekei tha pmoreis na aksiopoihseis pliros to scope ,kai apo pleyra pararirisis kai astrophotografias argotera.oytos i allos kai emeis pou eimaste edo stin athina blepoume 1,2 fores ton mina kai an....sta star party pou pigenoume me tin astronomiki enosi...(ekei pleon ta blepeis ola)-------tora an den mporeis na zhseis lepto xoris to scope sou kai den exeis tin dinatotita metakinisis tha asxolitheis anagkastika me atrophotografia,pou opos soy anefera kai prin einai kai diskoli kai akribi!!!

Pantos ksana skepsou to ,giati scope stin Athina,einai san Ferrari stous dromous tis elladas....

FILIKA NAKIS!!!

12\"OrionOptics f/4 λ/10,

Εq6SkyScan Pro,canon 350d(unmodified),Atik1HS,

8"f/6 Meade Starfinder Equatorial Reflector,

NexStar4 Maksutov

70mm Skywatcher(οδηγητικο)

Busnell 4,5\" Equatorial Reflector(το πρωτο μου)

Λοιπα εξαρτηματα...

Δημοσιεύτηκε

Αν έχω καταλάβει το χωρίο σου είναι στην Κύπρο φίλε μου, οπότε θα είναι δύσκολο να αφήσεις εκεί το τηλεσκόπιο σου και να πηγαίνεις για παρατήρηση συχνά...

Επί τη ευκαιρεία -αν και υπάρχουν άλλοι πολύ καλύτεροι γνώστες του θέματος από εμένα για να μιλήσουν για αυτό στο φόρουμ- αυτό που μπορείς να κάνεις άνετα είναι πλανητική παρατήρηση και φωτογράφιση μέσα από πόλη, καθώς και παρατήρηση Ήλιου Σελήνης. Ο ουρανός είναι πολύ σταθερός μέσα στις πόλεις οπότε μπορείς να έχεις καλά αποτελέσματα.

Επίσης κάτι άλλο που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και το ζητάω σα χάρη, πιστεύοντας πως πολλά μέλη του astrovox θα συμφωνήσουν. Αν μπορείτε αποφεύγετε τα "Γκρικλις", είναι πάρα πολύ κουραστικά να τα διαβάζει κανείς. Βέβαια για όσους από εμάς έχουν συνηθίσει chat rooms είναι πολύ πιο εύκολα στο γράψιμο, αλλά μετά από δυο τρεις γραμμές σερί δε διαβάζονται.

:P "Σόου άι αμ άσκινγκ γιου, το ράιτ ιν Γκρικ" :P .

ΥΓ Υπάρχει και ένας μετατροπέας σε Ελληνικά στην σελίδα:

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου φίλε Σέργιε,

Και εγώ έχω μεταναστεύσει στους "Αμπελόκηπους" της Αθήνας λόγω δουλειάς όμως το τηλεσκόπιο μου το έχω στην Κόρινθο στο πατρικό μου σπίτι. Εκεί ο ουρανός προσφέρεται για αστροπαρατήρηση-αστροφοτογράφιση.

Από τους Αμπελόκηπους μπορεί να δεις κάποιος το φεγγάρι και αυτό με δυσκολία μερικές φορές καθώς αυτό κρίβεται από τα τσιμεντόσπιτα των ανθρώπων... Αφού δεν έχεις μεταφορικό μέσο και θα μείνεις κάποιο διάστημα στους Αμπελόκηπους από ότι καταλαβαίνω, καλύτερα να περιμένεις λίγο πριν αγοράσεις το τηλεσκόπιο που λές - εκτός και αν σε ενδιαφέρει η παρατήρηση του φεγγαριού.

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τηλεσκόπιο για παρατήρηση πλανητών και φεγγαριού δεν χρειάζομα αφού έχω το Nexstar 5i. Εγώ το τι θέλω να αγοράσω είναι ενα γρήγορο τηλεσκόπιο με καλό σχετικά mount (καλό εννοώ να μπορεί να κανει tracking για 60" χωρίς star trails). Έτσι σκέφτηκα να πάρω το c8-ngt για να μου μείνει και η στήριξη εχτός από το 8ιντσο(ουτως η άλλως ι διαφορά στην τιμή μεταξυ της στήριξης as-gt και του ολοκληρωμένου πακέτου είναι 200 ευρώ). Το τηλεσκόπιο δε θα μπορεί να πηγαίνει στην Κύπρο έτσι θα μένει εδω στο μπαλκόνι μου. Ελπίζω να μπορώ να μεταφέρω τη στήριξη στην Κύπρο και αν πράγματι μπορώ, μόλις μαζέψω κι άλλα χρήματα θα αγοράσω ένα αμερικάνικο διοπτρικό (stellarvue) το οποίο θα μεταφέρεται εύκολα στην Κυπρο. Όσο για την περίπτωση υπομονής μέχρι να επιστρέψω Κύπρο δεν παίζει αφού θα μείνω εδώ για τουλάχιστο 5 χρόνια. Το άλλο ενδεχόμενο είναι το στείλω το τηλεσκόπιο στην Κύπρο και όποτε πηγαίνω για διακοπές να το χρησιμοποιώ. Έχει κανείς από σας εμπειρια με τη συγκεκριμένη στήριξη σε αστροφωτογράφιση? Αν η στήριξη δεν είναι καλή για αστροφςτογράφιση τότε δεν υπάρχει λόγος να μπλεχτώ σε τόση φασαρία.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης