Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τις τελευταίες μέρες παιδεύτηκα αρκετά με την επεξεργασία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.Βλέπεις μετά την τελευταία εξόρμηση είχα μαζέψει αρκετό υλικό που ζητούσε να αναδειχθεί μέσα από την φωτογραφία.Ευτυχώς όμως είχα έναν καλό οδηγό που με βοήθησε να καταφέρω να αναδείξω λίγη λεπτομέρεια στην όλη διαδικασία.Ελπίζω να συνεχίσουν και άλλοι φίλοι στο συγκεκριμένο ποστ να δίνουνε πληροφορίες για ''τρικ'' και τεχνικές επεξεργασίας για αυτό το πρόγραμμα η και για άλλα.Εγώ κάνω την αρχή με ένα καλό βιβλίο που αγόρασα από το ίντερνετ πριν κάμποσους μήνες και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.Λοιπόν το βιβλίο λέγεται Photoshop Astronomy και είναι του R.Scott Ireland.Ενα αξιόλογο βοήθημα(εργαλείο) για την σωστή επεξεργασία με παραδείγματα,τεχνικές και πάνω από όλα εύκολο στο να κατανοήσεις την διαδικασία της επεξεργασίας.Μαζί με το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται και CD με φωτογραφίες για να τις επεξεργαζόμαστε ώστε να κατανοήσουμε πιο εύκολα τις τεχνικές που αναφέρει ο συγγραφέας.Να προσθέσω ότι το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα(δυστυχώς).Παρακάτω παραθέτω και 3 φωτογραφίες μου από τη πρόσφατη εξόρμηση στον Κιθαιρώνα(Μ81 & Μ82)για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.Η 1η φωτογραφία είναι επεξεργασία ''κουτουρού'' καθαρά δική μου,η 2η είναι σωστά επεξεργασμένη παίρνοντας πληροφορίες μέσα από το βιβλίο του R.Scott Ireland και η 3η είναι ένα κολάζ με την δική μου και με μια του Hubble(φυσικά σύγκριση δεν γίνεται) απλά για να δω αν είναι σωστά δουλεμένη.Φυσικά χωρίς να έχω δει αυτήν του Hubble όταν επεξεργαζόμουν την δική μου.Τα συμπεράσματα δικά σας.Ελπίζω να βοήθησα. :mrgreen: :mrgreen:

2029078752_1.thumb.jpg.8c305034d454a838035ba4649864c8f8.jpg

1899596862_2.thumb.JPG.7f9a2c082897e5c524486b9fb78cd7dc.JPG

1544344086_3.JPG.41e4e5898b5a41f46ce9b9c26195b3a4.JPG

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα συγχαρητήρια για την εφαρμογή της θεωρίας! =D> Η διαφορά είμαι εμφανής από την πρώτη στην δεύτερη. Καλύτερο white balance και dynamic stretching και νομίζω και λιγότερος θόρυβος;;

Επίτρεψέ μου να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου το ηλεκτρονικό βιβλίο "A guide to Astrophotography using DSLR cameras" του Jerry Lodriguss. Το cd περιλαμβάνει πλήρη θεωρία της αστροφωτογραφίας με τις μοντέρνες μεθόδους, υλικό για πειράματα και μια σειρά από video tutorials που δείχνουν την εφαρμογή της επεξεργασίας με το Photoshop.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Μράβο βρέ παιδιά, Αδρέα τόπες καί το έκανες, αν πέσουν στά χέρια μή Αγγλομαθών (βλέπε μουά) ](*,) μπορούν νά καταλάβουν τίποτα, από τά σχέδια ή τις εικόνες; :-note

Ηλία τό C.D. πώς τό βρίσκης;

Υ.Γ. 1) Πάντως γιά ιδιαίτερα μαθήματα, κερνά καφέ, ουζάκι, πίτσα κ.τ.λ.π. :mrgreen:

Υ.Γ. 2) Άχ βρέ ξενειτιά.....

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο Ανδρεα!!

Θυμαμαι ομως οτι στον Κιθαιρωνα τις φωτογραφιες τις επαιρνες με το white Balance στο auto, σωστα? νομιζω οτι το βιβλιο που προτεινει ο φιλος μας ο raxxla, προτεινει το white balance να ειναι σε daylight ή Tungsten οταν υπαρχει πολυ φωτο-ρυπανση!!?? (μιλαω για jpeg και οχι σε raw!!)

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε
Επίτρεψέ μου να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου το ηλεκτρονικό βιβλίο "A guide to Astrophotography using DSLR cameras" του Jerry Lodriguss.

Ηλία και αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι αξιόλογο.Το μελετάω συγχρόνως μαζί με το άλλο.Αυτό που είναι αρκετά ενδιαφέρων στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι τα video tutorials.Από την θεωρία στην πράξη.

αν πέσουν στά χέρια μή Αγγλομαθών (βλέπε μουά) Brick wall μπορούν νά καταλάβουν τίποτα, από τά σχέδια ή τις εικόνες; Whistle

Δημήτρη με το ''Photoshop Astronomy'' δεν νομίζω ότι θα καταλάβεις από τις εικόνες τίποτα αλλά με το "A guide to Astrophotography using DSLR cameras"που προτείνει ο Ηλίας λόγο των video tutorials νομίζω πως ναι κάτι θα πιάσεις.

Θυμαμαι ομως οτι στον Κιθαιρωνα τις φωτογραφιες τις επαιρνες με το white Balance στο auto, σωστα? νομιζω οτι το βιβλιο που προτεινει ο φιλος μας ο raxxla, προτεινει το white balance να ειναι σε daylight ή Tungsten οταν υπαρχει πολυ φωτο-ρυπανση!!??

Νικόλα έχεις δίκιο και στα δυο.Στον Κιθαιρώνα το white balance το είχα στο auto. Το βιβλίο που προτείνει ο Ηλίας όντως αναφέρει το white balance να είναι στο Daylight η Tungsten αν και νομίζω(δεν είμαι σίγουρος) ότι ανέφερε για tungsten μόνο.Το δοκίμασα αλλά σε σκοτεινό ουρανό η φωτογραφία έβγαινε με έντονο μπλε χρώμα.Κατέληξα τελικά ότι πρέπει να παίζω με auto η με daylight.

Δημοσιεύτηκε

Παίδες χίλια ευχαριστώ :) :) :D :D .............. γιά τήν άμεσο ενδιαφέρον.

Γιά τό θέμα white balance από όσα έχω διαβάση, 'ολοι μιλάνε γιά daylight, είναι η διαφορά στήν θερμοκρασία χρώματος (kelvin) μιά δοκιμή στό ηλιοβασίλεμα ή ανατολή βλέπετε ότι στό daylight τά χρώματα είναι ποιό "ζεστά".

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης