Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα εξωγήινα όντα.Είμαι ο selas και θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας σε ορισμένα θέματα.Κύριος στόχος μου είναι να αναπτύξω περισσότερο τη φυσική μου διαίσθηση.Πώς μπορεί να γίνει αυτό δεδομένης της απουσίας τηλεσκοπίου?Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι σε τυχαία σειρά αλλά το ίδιο σημαντικές:Ποιά software στην ελληνική αγορά είναι top?Ποιά μέρη είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα και ενδείκνυνται για τον παραπάνω στόχο?Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά και να ευχηθώ σε όλους καλές περιπλανήσεις.

ΥΣ:o λόγος που εμμένω στη φυσική διαίσθηση είναι ο εξής:Ζούμε σε ένα κόσμο που έχει φρόντισει να απομονώσει την αστρονομική γνώση και να την ανάγει σε ενασχόληση για τους λίγους και τους λιγάκι "τρελούς".Εγώ πάλι κατάλαβα πως είναι ένα πεδίο που κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις είναι αναγκαίες για να μην ονειροβατείς.Γι αυτό όσο ζω επενδύω στη γνώση.Το κύριο πρόβλημα για μένα είναι η κίνηση των ουράνιων αντικειμένων(χωρίς τηλεσκόπιο τι περιμένεις?),η βαρύτητα(δε μπορώ να εννοήσω πως διατηρείται σε συνοχή πχ.ένα ηλιακό σύστημα) και τέλος η περιστροφή της γης.Πρόσφατα διαβασα πως η γη σε ορισμένα σημεία της τροχιάς της κινείται με 200km/s ενώ την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρωπότητας(εδώ μπορεί να κάνω λάθος) "πνέει τα λοίσθια".Είμαστε καταδικασμένοι να μην αντιλαμβανόμαστε τις ταχύτητες αυτές ή μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τις συνειδητοποιήσουμε καλύτερα?Ή απλά εγώ έχω πάρει λάθος πορεία σκέψης?

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε Selas,

Χαίρομαι πάρα πολύ για την αναζήτησή σου! Από ότι καταλαβαίνω δυστυχώς θα είχες την ατυχία να μην διδαχτείς με όμορφο τρόπο την φυσική του Λυκείου και του Γυμνασίου :( γιατί εκεί πέρα κρύβεται ένα μεγάλο κομμάτι της αναζήτησης σου. Θα είχαν απαντηθεί ερωτήσεις όπως: γιατί οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο, γιατί εμείς δεν αισθανόμαστε την κίνηση της Γης και άλλα τέτοια πράγματα, αν διδασκόταν η Φυσική και τα Μαθηματικά στο σχολείο, με πιο ωραίο τρόπο χωρίς να τρομάζουν αρκετά από τα παιδιά αλλά και χωρίς να υπάρχει αρνητική προκατάληψη από πολλούς μαθητές.

Για το τελευταίο (γιατί δεν αισθανόμαστε την κίνηση της Γης), σκέψου κάτι: πως αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι; Δηλαδή τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι κινείσαι. Αν για παράδειγμα είσαι σε ένα αεροπλάνο, που πετάει ψηλά και δεν έχει αναταράξεις, και απλά κινείται με σταθερή ταχύτητα και δεν κοιτάς από το παράθυρο, μπορείς με βεβαιότητα να πεις αν είσαι σε κίνηση ή σε ακινησία; Φαντάσου τώρα το ίδιο πράγμα για ολόκληρη την Γη.

Τώρα για σωστή ανάπτυξη της φυσικής σου διαίσθησης, πιστεύω πως μια ματιά στα Λυκειακά βιβλία Φυσικής καθώς και το βιβλίο της Αστρονομίας για την Β Λυκείου (μη μπεις στον κόπο να ασχοληθείς με ασκήσεις φυσικα :P ) καθώς και σε εκλαϊκευτικά βιβλία της επιστήμης, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πολλά πράγματα! Για λογισμικό δεν έχω κάτι υπόψιν μου. Επίσης σημαντικό είναι να έρθεις σε επαφή με συλλόγους της περιοχής σου ή με ομάδες που ασχολούνται με παρατήρηση (βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις συχνά στο φόρουμ), για να συζητήσεις τις απορίες σου και να δεις από κοντά κάποια πράγματα στον ουρανό και αναπτύξεις σιγά σιγά τη φυσική σου διαίσθηση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης