Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για σας παιδια!

Έχω καιρό να σας γράψω γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία λυθήκαν οριστικά.

θα σας ''ζαλίσω λίγο σήμερα γιατί έχω αρκετές φωτο από διάφορα καλούδια που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό.

Ελπίζω να σας άρεσουν και όταν έχω κάτι καινούριο θα σας ενημερώσω.

Φιλικά Σισμάνης Αθανάσιος

anemofraktis-1.jpg.6d71118a0eb22ba6a70740f0a7354d5e.jpg

Ξεκινάω με τον ανεμοφράκτη που έχω φτιάξει για να κόβω το ρεύμα αέρος κατά τη διάρκεια της παρατήρησης –αστροφωτογραφισης .Πανάλαφρη κατασκευή ,διαιρούμενη και τοποθετείτε σε ένα λεπτό !

aspida-drosoy.jpg.3b7e3ca248fce4149adcedbd69a2f33b.jpg

Αυτή είναι η ασπίδα δρόσου που φτιάχτηκε από υπόστρωμα camping και επενδύθηκε με ΄΄βελουδο΄΄ χαρτί για μείωση των αντανακλάσεων .Πανάλαφρο και δεν στραβώνει.

Picture-143-motofocus.thumb.jpg.e4a80037863cd1ebe98b47cfc98b8eb8.jpg

Αυτό είναι το μοτέρ που έχω φτιάξει από διάφορα εξαρτήματα για ηλεκτοκηνηση του εστιαστή τοποθετημένο στο τηλεσκόπιο μειωτήρας με τα γρανάζια είναι από ηλεκτοβανα ,το μοτέρ από ένα χαλασμένο δραπανοκατσαβιδο το καπάκι είναι από σπρέι και η βάση από γωνία

motofokus-markarisma.jpg.bc21d4ecc2ad9c61156c0081193fca98.jpg

Σε αυτή την εικόνα βλέπετε το μοτέρ και τη βάση που έχει μια τρυπά και μια σχισμή όπου πιάνουν οι βίδες συγκράτησης στον εστιαστή .Αν λασκάρω τη βίδα στη σχισμή

ελευθερώνετε το μοτέρ και γυρίζει ελεύθερα η χειροκίνητη λαβή του εστιαστη σε περίπτωση βλά

Picture-137-motofocus.thumb.jpg.160f4ee3e733828e126d5bd09c7f3221.jpg

Το μοτέρ με το χειριστήριο .

astrosolar-baader.jpg.55cf204274c79319c26c01488a4603c2.jpg

Ηλιακό φίλτρο με μεμβράνη astrosolar της baader τοποθετημένο ανάμεσα σε δυο φλάντζες περμανήτη και κολλημένο σε πάτο από πλαστικό κουβά χρώματος διαμορφωμένο και βαμμένο κατάλληλα.

astrosolar-storage.jpg.f4348f004f6596639a6a6468110b0bde.jpg

Το φίλτρο στην θήκη σταθερά τοποθετημένο .Διακρίνεται και το φίλτρο του ερευνητή φτιαγμένο με την ίδια λογική.

vasi-gia-odigitiko.jpg.b24fb7648e5f245d718c11f758b8e077.jpg

Εδώ βλέπεται τη βάση που έφτιαξα για το οδηγητικό τηλεσκόπιο (για μελλοντική χρήση) από λεπτή σιδερογωνιά ,με μηχανισμό συγκράτησης και διάτρηση για ελάφρωμα.

1674438400_8-SN--BRESSER.jpg.2611cddffc07612246666941803767be.jpg

Το κύριο τηλεσκόπιο με το bresser τοποθετημένο σταθερά και ακλόνητα επάνω του!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣ

Ομάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.

Δημοσιεύτηκε

Πολυ ωραιες οι κατασκευες σου! Και προσεγμενες.

Ειδικα η κατασκευη με το αντιβαρο..θα προσπαθησω να κανω και εγω κατι παρομοιο αλλα για το μπροστινο μερος του τηλεσκοπιου (γιατι μεχρι τωρα πεδευομαι με μια πετρα.. :D )

Δημοσιεύτηκε
Για σας παιδια!

Έχω καιρό να σας γράψω γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία λυθήκαν οριστικά.

θα σας ''ζαλίσω λίγο σήμερα γιατί έχω αρκετές φωτο από διάφορα καλούδια που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό.

Ελπίζω να σας άρεσουν και όταν έχω κάτι καινούριο θα σας ενημερώσω.

Συγνώμη για την αλλαγή αλλά δεν χωρούσε το κείμενο.

Τώρα δώστε βάση γιατί αυτό ενδιαφέρει αυτούς που έχουν μεγάλους ΟΤΑ σε τρίποδο.Ο φίλος Γιώργος Ταρσούδης μου παραπονέθηκε ότι υπάρχει κυνδηνος να βρει ο σωλήνας στον τρίποδα λόγω μεγάλου μήκους όταν παρατηρεί ,φωτογραφίζει κοντά στο ζενίθ .Έτσι σκέφτηκα να του φτιάξω αυτό το αντίβαρο για να τοποθετήσει στο πίσω μέρος του σωλήνα ώστε να ζυγίσει πιο μπροστά και έτσι όταν ο σωλήνας είναι σχεδόν κάθετος και να μην βρίσκει στα πόδια του τρίποδα .Αλλάζοντας τη θέση και το βάρος ζυγίζει τον σωλήνα στο σημείο που θέλει !Ο δακτύλιος είναι από INOX στήριγμα καμινάδος ,εσωτερικά ενδεδυμένο με αυτοκόλλητο armaflex και τροποποίηση για τοποθέτηση του βάρους .Στην περίπτωση μας το βάρος είναι από τάπα 2’’ αρσενικη και μια θηλυκή που έχει ανοιχτεί σπέιρωμα και έχει γεμίσει με μολύβι.

taratsa-Tarsoudi.jpg.8a81d03493cc0aab619d7664b2e867c6.jpg

Για σου ρε Γιώργο με το κανόνι σου !!! Στο πίσω μέρος του σωλήνα βλέπετε το αντίβαρο.

antivaro.jpg.e035bb2052b4439111173b9f407d1c17.jpg

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣ

Δημοσιεύτηκε

Ωραίες και χρήσιμες κατασκευές! Μπράβο! =D>

Μια άλλη ιδέα για την καλύτερη κίνηση του σωλήνα γύρω απο το ζενίθ, που έχει τύχει να δω πάνω σε LXD, χωρίς όμως να ισχυρίζομαι ότι είναι και καλύτερη, είναι η απομάκρυνση του σωλήνα από το τρίποδο. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση ενός άκαμπτου κομματιού μεταλλικού σωλήνα μεταξύ του τρίποδου και της κεφαλής, ώστε να δοθεί περισσότερο ύψος και, κατ΄επέκταση, περισσότερος ελεύθερος χώρος για τις κινήσεις του σωλήνα.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Θανάση περιμένω την ευκαιρία να βγούμε για παρατήρηση να δω τις πατέντες σου και από κοντά!

Ο Θανάσης ασχολείτε λίγο σχετικά καιρό με την αστρονομία και κάθε μέρα κάνει άλματα σε πολούς τομείς (τηλεσκόπια, αστροφωτογραφία κλπ), και όλα αυτά χωρής σχεδόν καμιά βοήθεια!!

Μπράβο Θανάση!! =D> =D>

Θανάσης Ζεϊμπέκης

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Φοβερες κατασκευες!!! =D>

και επενδύθηκε με ΄΄βελουδο΄΄ χαρτί για μείωση των αντανακλάσεων

Απο που το αγορασες???

Θελω και εγω...

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια .Φίλε Λάσκο το χαρτί υπάρχει σε αυτοκόλλητο η και απλό που το κολλάς με κόλα .Το αυτοκόλλητο είναι ακριβότερο και θα το βρεις σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο .Οι φίλοι που μου έστειλαν p.m. θα περιμένουν λίγο για να βγάλω μερικές φωτο ακόμα για να τους απαντήσω λεπτομερώς.

Φιλικά Αθανάσιος Σισμάνης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης