ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Για σας παιδια!Έχω καιρό να σας γράψω γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία λυθήκαν οριστικά. θα σας ''ζαλίσω λίγο σήμερα γιατί έχω αρκετές φωτο από διάφορα καλούδια που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό.Ελπίζω να σας άρεσουν και όταν έχω κάτι καινούριο θα σας ενημερώσω. Φιλικά Σισμάνης Αθανάσιος Ξεκινάω με τον ανεμοφράκτη που έχω φτιάξει για να κόβω το ρεύμα αέρος κατά τη διάρκεια της παρατήρησης –αστροφωτογραφισης .Πανάλαφρη κατασκευή ,διαιρούμενη και τοποθετείτε σε ένα λεπτό ! Αυτή είναι η ασπίδα δρόσου που φτιάχτηκε από υπόστρωμα camping και επενδύθηκε με ΄΄βελουδο΄΄ χαρτί για μείωση των αντανακλάσεων .Πανάλαφρο και δεν στραβώνει. Αυτό είναι το μοτέρ που έχω φτιάξει από διάφορα εξαρτήματα για ηλεκτοκηνηση του εστιαστή τοποθετημένο στο τηλεσκόπιο μειωτήρας με τα γρανάζια είναι από ηλεκτοβανα ,το μοτέρ από ένα χαλασμένο δραπανοκατσαβιδο το καπάκι είναι από σπρέι και η βάση από γωνία Σε αυτή την εικόνα βλέπετε το μοτέρ και τη βάση που έχει μια τρυπά και μια σχισμή όπου πιάνουν οι βίδες συγκράτησης στον εστιαστή .Αν λασκάρω τη βίδα στη σχισμήελευθερώνετε το μοτέρ και γυρίζει ελεύθερα η χειροκίνητη λαβή του εστιαστη σε περίπτωση βλά Το μοτέρ με το χειριστήριο . Ηλιακό φίλτρο με μεμβράνη astrosolar της baader τοποθετημένο ανάμεσα σε δυο φλάντζες περμανήτη και κολλημένο σε πάτο από πλαστικό κουβά χρώματος διαμορφωμένο και βαμμένο κατάλληλα. Το φίλτρο στην θήκη σταθερά τοποθετημένο .Διακρίνεται και το φίλτρο του ερευνητή φτιαγμένο με την ίδια λογική. Εδώ βλέπεται τη βάση που έφτιαξα για το οδηγητικό τηλεσκόπιο (για μελλοντική χρήση) από λεπτή σιδερογωνιά ,με μηχανισμό συγκράτησης και διάτρηση για ελάφρωμα. Το κύριο τηλεσκόπιο με το bresser τοποθετημένο σταθερά και ακλόνητα επάνω του! ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Πολυ ωραιες οι κατασκευες σου! Και προσεγμενες. Ειδικα η κατασκευη με το αντιβαρο..θα προσπαθησω να κανω και εγω κατι παρομοιο αλλα για το μπροστινο μερος του τηλεσκοπιου (γιατι μεχρι τωρα πεδευομαι με μια πετρα.. )
IsAB Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Ζωγραφίζεις! Εξαιρετικές κατασκευές. I''ve got amazing powers of observation
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Για σας παιδια!Έχω καιρό να σας γράψω γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία λυθήκαν οριστικά. θα σας ''ζαλίσω λίγο σήμερα γιατί έχω αρκετές φωτο από διάφορα καλούδια που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό.Ελπίζω να σας άρεσουν και όταν έχω κάτι καινούριο θα σας ενημερώσω. Φιλικά Σισμάνης Αθανάσιος Συγνώμη για την αλλαγή αλλά δεν χωρούσε το κείμενο.Τώρα δώστε βάση γιατί αυτό ενδιαφέρει αυτούς που έχουν μεγάλους ΟΤΑ σε τρίποδο.Ο φίλος Γιώργος Ταρσούδης μου παραπονέθηκε ότι υπάρχει κυνδηνος να βρει ο σωλήνας στον τρίποδα λόγω μεγάλου μήκους όταν παρατηρεί ,φωτογραφίζει κοντά στο ζενίθ .Έτσι σκέφτηκα να του φτιάξω αυτό το αντίβαρο για να τοποθετήσει στο πίσω μέρος του σωλήνα ώστε να ζυγίσει πιο μπροστά και έτσι όταν ο σωλήνας είναι σχεδόν κάθετος και να μην βρίσκει στα πόδια του τρίποδα .Αλλάζοντας τη θέση και το βάρος ζυγίζει τον σωλήνα στο σημείο που θέλει !Ο δακτύλιος είναι από INOX στήριγμα καμινάδος ,εσωτερικά ενδεδυμένο με αυτοκόλλητο armaflex και τροποποίηση για τοποθέτηση του βάρους .Στην περίπτωση μας το βάρος είναι από τάπα 2’’ αρσενικη και μια θηλυκή που έχει ανοιχτεί σπέιρωμα και έχει γεμίσει με μολύβι. Φιλικά Σισμάνης Αθανάσιος Για σου ρε Γιώργο με το κανόνι σου !!! Στο πίσω μέρος του σωλήνα βλέπετε το αντίβαρο. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Ωραίες και χρήσιμες κατασκευές! Μπράβο! Μια άλλη ιδέα για την καλύτερη κίνηση του σωλήνα γύρω απο το ζενίθ, που έχει τύχει να δω πάνω σε LXD, χωρίς όμως να ισχυρίζομαι ότι είναι και καλύτερη, είναι η απομάκρυνση του σωλήνα από το τρίποδο. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση ενός άκαμπτου κομματιού μεταλλικού σωλήνα μεταξύ του τρίποδου και της κεφαλής, ώστε να δοθεί περισσότερο ύψος και, κατ΄επέκταση, περισσότερος ελεύθερος χώρος για τις κινήσεις του σωλήνα. Φιλικά PapGeo
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Τιτιζος!!!! Μπραβο!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Θανάση περιμένω την ευκαιρία να βγούμε για παρατήρηση να δω τις πατέντες σου και από κοντά! Ο Θανάσης ασχολείτε λίγο σχετικά καιρό με την αστρονομία και κάθε μέρα κάνει άλματα σε πολούς τομείς (τηλεσκόπια, αστροφωτογραφία κλπ), και όλα αυτά χωρής σχεδόν καμιά βοήθεια!!Μπράβο Θανάση!! Θανάσης Ζεϊμπέκης ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Φοβερες κατασκευες!!! και επενδύθηκε με ΄΄βελουδο΄΄ χαρτί για μείωση των αντανακλάσεωνΑπο που το αγορασες???Θελω και εγω...
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια .Φίλε Λάσκο το χαρτί υπάρχει σε αυτοκόλλητο η και απλό που το κολλάς με κόλα .Το αυτοκόλλητο είναι ακριβότερο και θα το βρεις σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο .Οι φίλοι που μου έστειλαν p.m. θα περιμένουν λίγο για να βγάλω μερικές φωτο ακόμα για να τους απαντήσω λεπτομερώς. Φιλικά Αθανάσιος Σισμάνης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα