Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι σύντομα την αγορά κάποιου ορθοσκοπικού.

Είμαι ανάμεσα στους Siebert 3.9 StarSplitter Modified Ortho και στον University Optics Abbe Ortho 4mm . Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη.

Περισσότερο κλίνω προς τον πρώτο. Μήπως όμως δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές που να δικαιολογούν την διαφορά τους στην τιμή;

Δυσκολεύομαι να βγάλω συμπεράσματα από όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.

Έχει κανείς κάποια άποψη στο θέμα;

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Κανείς;

Από ότι κατάλαβα πρέπει να τους παραγγείλω και τους 2 και να βγάλω τα συμπεράσματα μόνος μου. 8) Cool!

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε, με τον 4άρη ορθοσκοπικό είσαι σίγουρος, όμως από την άλλη είναι σφιχτός στο eye relief. Για τους StarSplitter έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει, ενώ η ποιότητα του κυρίου Siebert δεν είναι σταθερή από παρτίδα σε παρτίδα.

Σίγουρα πάντως αν πάρεις τον StarSplitter δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να τον δώσεις στο astromart. Στη θέση σου θα άρχιζα από εκεί και αν δεν μου άρεσε: ανακύκλωση και αγορά του συμβατικού ortho.

Εναλλακτικά, χωρίς να ξέρω πως έχεις σχηματίσει τη συλλογή σου, θα μπορούσες να πάρεις τον 9άρη ορθοσκοπικό (HD ή κλασικό) και με έναν barlow να έχεις και έναν 4.5.

Το πάντρεμα των ορθοσκοπικών της UO με έναν καλό 2x barlow είναι ιδιαίτερα πετυχημένο: βελτιώνει το eye relief και διορθώνει το πεδίο από άκρη σε άκρη.

Καλές αποφάσεις και καλές αγορές.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Για τον UO abbe Ortho 4mm, αν θες ρώτα τον alepohori (Δημήτρη) που τον έχει για να σου πει γνώμες.

Εμένα μου έχει πει τα καλύτερα.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Για τον UO έχω ήδη διαβάσει πολλά. Το ότι καλοβλέπω τον Siebert 3.9 είναι εξ αιτίας του μεγαλύτερου οπτικού πεδίου.

Ηλία το σκέφτομαι για μεγαλύτερα mm γιατί έχω τον Powermate 2.5X αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο γυαλί με τον ορθοσκοπικό.

Καταλαβαίνεις. :wink: Πιστεύω ότι θα χάσω σε αντίθεση και ίσως ( ; ) σε οξύτητα.

Η σκέψη σου για το Astromart είναι πολύ καλή. Βλέπω ότι φεύγουν αμέσως.

Προχωράω σε παραγγελία λοιπόν.

Prem Rawat

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης