Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Επειδη σκεφτομαι να αγορασω συντομα ενα απο τα εν λογω τηλεσκοπια απο το εξωτερικο, θα ηθελα αν γινεται να ξερω απο πρωτο χερι ποσοι ειναι τελικα οι χρηστες του φορουμ που εχουν ενα τετοιο τηλεσκοπιο και φυσικα τις εντυπωσεις τους απο την χρηση τους, τις δυνατοτητες του για επαρκη αστροφωτογραφηση βαθυ ουρανου και οτι αλλο νομιζουν. Ευχαριστω πολυ γιατι καποιοι φιλοι ( με προτρεπουν σε αγορα αποχρωματικου) και εγω αρνουμαι να παρω απο τωρα "συνταξη", και αυτο γιατι συνηθως ολοι καταληγουν στο να αγορασουν στο τελος ενα αποχρωματικο! Επειδη με ενδιαφερει λογω του περιορισμενου χρονου μου (βλεπε μωρακι) το GOTO και η τιμη ειναι σχετικα compact για βαση, GOTO, μεγαλο Aperture, και επαρκη αστροφωτογραφηση Deep sky, και το θελω φυσικα και για παρατηρηση και οχι μονο για φωτογραφηση, θελω να εχει ανοιγμα σωληνα και να εχει και συμπιεσμενες διαστασεις (οχι Maksutov παρακαλω). Αυτα παιδια και ευχαριστω εκ των προτερων. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Νόμιζα ότι το είχες ήδη πάρει και ότι το περίμενες απο Αμερική. Εγώ θα προτείνω τον κλασσικό συνδοιασμό heq5 pro και vixen VC200L. Γύρω στα 2200 κόστος και τα δύο. Η heq5 σηκώνει άνετα το VC200L και με φωτογραφική πάνω κλπ. Όσον αφορά τα meade δεν θυμάμαι τιμές, αλλά νομίζω το lx90 8ιντσο κάπου εκεί είναι. Αλλά απλά σκέψου ότι με την heq5 θα έχεις τα πλεονεκτήματα της γερμανικής στήριξης. Βέβαια άν μπορείς να πάς και για eq6 pro ακόμα καλύτερα, για να έχεις δυνατότητα αναβάθμισης του σωλήνα αργότερα. Και τα meade επίσης καλά είναι, αλλά νομίζω όσοι έχουν θα προτιμούσαν μία γερμανική στήριξη για αστροφωτογραφία. starrynights.blog
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δεν ειμαι χρηστης αλλα εχω παρατηρησει παρα πολλες φορες απο τα LX και μπορω να πω οτι ειναι φανταστικα τηλεσκοπια. Καμια σχεση με τη παλια σειρα! Τα νεα ASR ειναι εκπληκτικα μηχανηματα. Το καλυτερο για συνδυασμο παρατηρησης φωτογραφησης ειναι το 12αρι. Προσωπικα οταν ειχα δει απο το 8αρι ASR ειχα μεινει τουβλο απο το ποσο ξυραφι ηταν η εικονα. Πολυ ωραια επιλογη. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
PORFIRIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Καλησπερα σε ολους,ως κατοχος ενος 8" LX200 GPS MEADE μπορω να πω οτι εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο την οπτικη αποδοση του αλλα και απο τα ηλεκτρονικα του τηλεσκοπιου.Αξιοπιστο, ευκολο στο στησιμο (σε βαση πηρουνι), το GOTO προσφερει μεγαλη ακριβεια στοχευσης. Του κανεις μολις το αγορασεις μια πολυ προσεκτικη ευθυγραμμιση στα οπτικα του, αν βεβαια χρειαζεται - το δικο μου ηθελε μια μικρη διορθωση, που το απογειωσε το τηλεσκοπιο- και μετα ξενοιαζεις, με λιγα λογια, ενα πολυ καλο τηλεσκοπιο.Βεβαια με f10 εχεις μικρα πεδια ακομα και με 2" προσοφθαλμια και θελει το χρονο του μεχρι να προσαρμοστει στη θερμοκρασια περιβαλλοντος, αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα...Να φανταστεις οτι παρα το γεγονος οτι αργοτερα αγορασα ενα νευτωνειο τηλεσκοπιο πολυ μεγαλυτερης διαμετρου και σκεφτηκα να πουλησω το LX200, σκεπτομενος το ποσο καλο τηλεσκοπιο ειναι και ποσες χαρες μου εχει δωσει, πραγματικα λυπαμαι να το δωσω και αν το κανω θα το κανω με βαρια καρδια...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2008 Οποιος πουλαει μπορουμε να το συζητησουμε παιδακια...!!! Παντως ειμαι και σε σκεψη για ενα καλο μεταχειρισμενο. Δεν με χαλαει. Ολα παιζονται! Το τηλεσκοπιο μονο θα πρεπει να εχει τουλαχιστον UHTC επιστρωσεις και ας ειναι χωρις GPS (οριζεις απλα στο Autostar το στιγμα σου απο το Google...! Στο παρακατω λινκ ειδα οτι ενας τυπας, χωρις ΕQ wedge (ισημερινη σφηνα δηλ.) και με μια DSI II των 720χ576 pixel εβγαλε πανεμορφες φωτο με το LX90 8" (και planetary και Deep sky). Δεν σκεφτομαι να δωσω αρκετα παραπανω για την ωρα. http://www.astrotx.com/Deep%20Space%20Images.htm Και να σκεφτεις πρεπει να μην εχει το ACF. Κοιτα να δεις! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Εχω δυο ενα sc 8" σε απλη βαση με αστροστατη χωρις goto,lx200 12" gps ultra hi trans..ειναι πολυ καλα εργαλεια με πολυ καλα οπτικα.Το λχ200 12΅ειναι σε γεφυρα ισημερινη και εχει φωτογραφισει ολο τον ουρανο, εχει αξιοπιστα ηλεκτρονικα με φανταστικη ακριβεια στην ανευρεση και παρακολουθηση του στοχου θελει ομως καλη οπτικη ευθυγραμμιση και υπομονη με την εξισσοροπηση θερμοκρασιας,απιθανο pec,kai hi precition,ειναι τηλεσκοπιο ομως περισσοτερο για παρατηρηση, δεν υπαρχει οριο στοχου μεχρι και 19 magn me focal redutcher 6.3 νομιζω ..υπαρχουν διαφοροι...διπλασιαζεται η ταχυτητα του, αν εχεις βλεψεις ομως για καλλιτεχνικη αστροφωτογραφια παρε αποχρωματικο.Απο εκει και περα εξαρταται τι του βαζεις επανω απο προσοφθαλμιους,ποσο αντεχεις οικονομικα, και τι φιλοδοξιες εχεις,δεν θα σε απογοητεψουν ουτε το ενα ουτε το αλλο των 8΅ μονο το servis ths Meade.ελπιζω να βοηθησα.Φιλικα Αποστολης. My Page:http://tinyurl.com/ukastroorhttp://arcadia.us.to/~sv1uk
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Παιδια, ενδιαφερομαι μονο σε διασταση 8"¨(ή 10") το πολυ λογω χωρου. Και για μοντελα (LX90 ή LX200) με GOTO και τουλαχιστον UHTC. Αυτα. Οποιος εχει κατι που με ενδιαφερει μπορει να μου στειλει ενα PM. Ευχαριστω! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Σχετικα με την αγορα απο Αμερικη μεσω μεταφορικης τι να προσεξω guys? Σε πολυ γενικες γραμμες πειτε μου, εταιρειες αξιοπιστες και πως να δηλωθει το δεμα. Ξερω οτι υπαρχει και αλλο thread καπου αλλα για να μην ψαχνομαι, οποιος μπορει ας προτεινει κατι. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Αυτα. Οποιος εχει κατι που με ενδιαφερει μπορει να μου στειλει ενα PM. Kοιτα εδω:http://www.optcorp.com/ProductList.aspx?uid=354-919-817Και μαλιστα εχουν και δυο stock μεταχειρισμενα να τα στειλουν και Ελλαδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα