Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Διάβασα αυτό : http://experts.pathfinder.gr/index.php?view=12&question_id=3626 και μου δημειουργήθηκε η απορία , τι είναι αυτό το "τμήμα αστροφυσικής" δηλαδή πας εκεί και γίνεσαι αστροφυσικός χωρίς να σπουδάσεις Φυσική ???? Αν ξέρει κανείς ας μου εξηγήσει ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις αστροφυσικός ή αστρονόμος χωρίς μεταπτυχιακά. Στο εξωτερικό, πιθανώς να είναι κατευθύνσεις που προσφέρονται ήδη από τα προπτυχιακά σε κάποια τμήματα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Εντάξη αυτό το κατάλαβα, ευχαριστώ. Το θέμα είναι πού υπάρχουν τέτοια τμήματα , πόσο διαρκεί η φοίτηση και το κυριότερο τι πτυχείο παίρνεις.Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο με τα μεταπτυχιακά + τα διδακτορικά... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Heal Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια. Το πτυχίο που παίρνεις είναι Bachelor. Πράγματι δεν είναι το ίδιο με μεταπτυχιακό και διδακτορικά. Για τις λεπτομέρειες πρέπει να δεις το κάθε τμήμα ξεχωριστά γιατί το κάθε ένα έχει το δικό του πρόγραμμα σπουδών.
Λία Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Για τα τμήματα στο εξωτερικό δεν το έχω ψάξει ακόμα.. Αλλά για την Ελλάδα, Αστροφυσική πας σπουδάζοντας στο Φυσικό καθώς έχει κατεύθυνση με το όνομα Αστροφυσική από το 3ο έτος και μετά. Επίσης, αν το θες πολύ και το κυνηγήσεις, μπορείς να πας και από το Μαθηματικό καθώς παραπλήσια μαθήματα έχει σε μεγαλύτερα εξάμηνα. Στη συνέχεια, έχοντας δείξει τη δουλειά σου σε καθηγητές κτλπ μπορείς να μεταπηδήσεις εκεί. Φιλικά!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Για τα τμήματα στο εξωτερικό δεν το έχω ψάξει ακόμα.. Αλλά για την Ελλάδα, Αστροφυσική πας σπουδάζοντας στο Φυσικό καθώς έχει κατεύθυνση με το όνομα Αστροφυσική από το 3ο έτος και μετά. Επίσης, αν το θες πολύ και το κυνηγήσεις, μπορείς να πας και από το Μαθηματικό καθώς παραπλήσια μαθήματα έχει σε μεγαλύτερα εξάμηνα. Στη συνέχεια, έχοντας δείξει τη δουλειά σου σε καθηγητές κτλπ μπορείς να μεταπηδήσεις εκεί. Φιλικά! Αγαπητή Λία, Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στο φυσικό υπάρχει κατέυθυνση ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και ειναι μονο στο 4 έτος. Παρόλα αυτά ...δεν σημαινει ότι βγαίνεις απο τη σχολή αστροφυσικός. Το πτυχίο σου θα γραφει Φυσικός απο όποια κατευθυνση και αν έχεις περάσει. Μετά μπορεις να συνεχίσεις για αστροφυσική κλπ. μιλάω για το δικό μας το Φυσικό, ΑΠΘ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα