Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γνωριζω οτι το θεμα ειναι πολυσυζητημενο...αλλα εχω την εξης απορια, επειδη την web cam την θελω μονο για οδηγηση, το να παρω αντι της neximage ή της spc900nc μια αλλη πιο φθηνη σημαινει οτι δεν θα μπορω να κανω δουλεια στην οδηγηση??

πx. μια τετοια : http://www.inter-shop.gr/commerce/catalog/product_info.php?products_id=17785 δεν θα εκανε??

(ειναι που σκεφτομαι και τα 30 ευρω καθοτι η οικονομικη πολιτικη μου στο θεμα των αγορων επιβαλλουν αυστηρη οικονομια αν θελω να αποκτησω το takahasi καποια στιγμη..)

αλλαξα τον κλισε τιτλο..

Δημοσιεύτηκε

1280x1024 video @30fps, υπάρχει και σε review σαν hi-resolution astroimaging webcam στο Astronomy Now του Μαρτίου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802406.

Οδηγείες πως να την ξεκοιλιάσετε...: http://www.thefirmament.nl/astro/wb-5400.html

Χαμός έχει να γίνει :D \:D/ !!

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Το προβλημα ειναι η ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι CMOS (οι φτηνες) δεν ειναι ευαίσθητες. Θα σου βγαζει την πίστη να βρεις αστέρι αρκετά φωτεινό να οδηγήσεις. Η μόνη CMOS που έχω δει να είναι αρκετά ευαίσθητη (αλλά με περισσότερο θόρυβο απο την Philips) είναι η Quickcam 5000pro που όμως δεν είναι και φτηνή. Ασε που μπορεί να έχεις και πρόβλημα να βρεις αντάπτορα για 1.25" αν πάρεις καμιά περίεργη

Χίλιες φορες προτιμότερο 20-30 ευρώ παραπάνω και να χτυπήσεις καμια Philips, δεν είναι αναγκη να είναι SPC, εγω πχ εχω μια 740 (που φυσικά την έχω κάνει αναβαθμιση σε SPC με το hack που υπάρχει, ή ίδια κάμερα είναι στην ουσία). Και θα μπορείς να κανεις και πλανητική.

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες..αλλα την εκανα την βλακεια μου..πηγα και αγορασα μια web cam αμφιβολου ποιοτητας..(ηταν λεει 2mp..).

Tελος παντων ακριβως οπως τα λεει ο roryt δεν ειναι αρκετα ευαισθητη για να βρω ευκολα αστερι..για να μην πω οτι ακομα και ως web cam ειναι αθλια.

Θα την παω πισω αυριο και θα παω για την spc900nc..τι ηθελα να πειραματιστω..?

Δημοσιεύτηκε
Κατι ακομα, το οτι ο αισθητηρας ειναι μεγαλυτερος σημαινει οτι θα ειναι και πιο ευαισθητη? Η καμια σχεση?

Η ευαισθησία είναι θέμα χαρακτηριστικών του CCD.

Μεγαλύτερο πεδίο θα έχει.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικη :D :D =D> !!!

Εύχομαι να μας βγάλει ασπροπρόσωπους!!

Κατι ακομα, το οτι ο αισθητηρας ειναι μεγαλυτερος σημαινει οτι θα ειναι και πιο ευαισθητη? Η καμια σχεση?

Όπως ακριβώς το είπε ο babgia.

Η κάμερα υπόσχεται αξιόλογες πλανητικές φωτογραφίες, οπότε αν όλα πάνε καλά χτύπησες 2 σε 1!

Κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα :shock: !!

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε
Ποιό ευαίσθητη από τι; Δεν μπορείς να κάνεις έτσι σύγκριση, ειναι μήλα με αχλαδια. 640χ480 το ένα, 1280x1024 το άλλο. Μπορείς να μιλήσεις για αυξημένη ευαισθησία αν το pixel ειναι ποιό μεγάλο (είναι ; ) αλλα και παλι η τεχνολογία ειναι διαφορετική, CCD το ένα, CMOS το άλλο. Παντως ο λόγος που οι EOS κανουν στην αστρονομία (παρότι CMOS), και για ευαισθησία και για θόρυβο, είναι ακριβώς επειδή έχουν μεγαλο αισθητήρα και μεγάλο πιξελ. Τωρα βέβαια, σε αυτό το επιπέδο χρημάτων, μεταξύ μας, όλα αυτά ειναι φιλολογικά. Δεν ξέρω τι λέει η trust, πάντως η Philips (unmodified) είναι στα όρια του να θεωρείται ευαίσθητη. Υπάρχουν και ποιο καλές, πχ εχω μια CCTV των 100 ευρώ, σε πλακέτα, που ειναι δεκαπλάσια ευαίσθητη (unmodified μου έχει δείξει mag 9 άνετα με το 8", και σίγουρα μπορεί και παραπάνω) αλλά "φοράει" EX-HAD CCD της Sony.
Δημοσιεύτηκε

Σταμάτη, θέλεις να μας σκάσεις ;;

Μας πέθανες στην αγωνία! Τι έγινε; :?:

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Ηλια οι εξελιξεις ειναι πολλες..λοιπον διαβασα λιγο καλυτερα για την trust

και απ'οτι καταλαβα αν και εχει πολυ πολυ μεγαλο αισθητηρα , η αυαισθησια της δεν ειναι ικανοποιητικη. Και συγκεκριμενα διαβασα οτι σε σχεση με εναν αισθητηρα ccd η cmos χρειαζεται δυνατο υπολογιστη για να λειτουργηση ικανοποιητικα και παλι την ευαισθησια της ccd δεν θα τν πιασει.

Και λοιπον επειδη εγω την χρειαζομαι τελικα κυριως για την ευαισθησια καθοτι την προοριζω για φωτογραφηση, σημερα ακυρωσα την παραγγελια και θα παω αυριο για καποια απο τις philips (740 , 840 , 900) οποια βρω ετοιμοπαραδοτη.

Τελικα δεν πιστευω οτι αξιζει να μπεις στην διαδικασια να ψαξεις να βρεις μια αλλη web cam καλυτερη απο την χιλιοδοκιμασμενη philips.

Παντως αυριο στα κιουρκα(μαλλον) και το αλλο σαββατο στον κιθαιρωνα θα κανω οδηγηση με web cam..αν θα ερθεις θα διαπιστωσουμε μαζι τα αποτελεσματα περι οδηγησης..

Δημοσιεύτηκε
Σταμάτη, έχεις δίκιο. Χρειάζεσαι περισσότερη ευαισθησία στην περίπτωση σου και, αν είναι όπως τα λές, καλά έκανες. Θα προσπαθήσω να έρθω αύριο για να δούμε μαζί την πολυαναμενόμενη δοκιμή του guiding (θα φέρω με την ευκαιρία και το καινούριο μου).

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Ωραια βρηκα την λυση μονο ενα καταστημα την εχει επομενως απο βδομαδα..μαι ερωτηση θα ηθελα να κανω ακομα, το IR-cut χρειαζεται για τον σκοπο που την προοριζω(δηλ οδηγηση.)?

Ελπιζω μονο η eq6 syntrek να κανει autoguiding χωρις το χειριστηριο της pro

Υ.Γ. planetman εχεις πμ

Δημοσιεύτηκε
Ενταξει την παρηγγειλα..να κανω και μια ερωτηση (ακομα..), με την τροφοδωσια του laptop τι γινεται?? Ποση ωρα σηκωνει το αυτοκινητο? Μηπως με το power tank που εχω για την βαση γινεται δουλεια??

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης