Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Την βοήθειά σας και τα φώτα σας παιδιά!

Για Prime focus φωτογράφιση μόνο οι παραπάνω φωτογραφικές κάνουν δουλειά ? Δεν διαθέτω πολλά για αγορά μιας DSLR για την ώρα.. Δεν υπάρχουν ψηφιακές που να έχουν αποσπώμενο φακό ή σπείρωμα για Prime focus φωτογράφιση? Κάτι πιο οικονομικό δηλαδή.. :cry:

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα έχω πρόβλημα στην εστίαση με το Skywatcer 8'' dobson που ήδη έχω για Prime focus φωτογράφιση (το Skywatcher μου έχει εστιαστή τύπου Crayford) Δεν θέλω να πάρω άλλον οπτικό σωλήνα για την ώρα..Προτιμώ να επενδύσω τα χρήματά μου σε μια καλή ισημερινή στήριξη..

Βοηθήστε έναν άσχετο να γλυτώσει χρήμα και λάθος επιλογές.. =;

Για όσους δεν κατάλαβαν με ενδιαφέρει η αστροφωτογράφιση.. :cheesy: :cheesy:

Φιλικά

Κώστας

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Κατ αρχην προβλημα με την εστιαση δεν θα εχεις..

Αν δεν θες να διαθεσεις πολλα χρηματα για μια dslr μην πειραματιζεσαι κ πολυ..απλες ψηφιακες με αποσπωμενο φακο δεν νομιζω να υπαρχουν.

Με τις dslr κανεις καλη δουλεια (και μαλιστα με μια canon εισαι καλλυμενος) προτεινω αν δεν θες να διαθεσεις τα χρηματα για αγορα της τωρα, να περιμενεις..

Μπορεις τουλαχστον στην αρχη να παρεις μια web cam και να κανεις πλανητικη και σεληνη με εναν barlow (αν εχεις laptop) μεχρι να ερθει η canon.

Υπαρχει και η λυση μια μεταχειρισμενης canon..

Δημοσιεύτηκε
Όταν λέμε σε κυρία εστία φωτογράφηση εννοούμε χωρίς το φακό της μηχανής. Αυτού του είδους η φωτογράφιση γίνεται μόνο με SLR αναλογικές ή ψηφιακές. Παραπέρα υπάρχει η μέθοδος afocal με την οποία φωτογραφίζεις μέσα από το φακό της μηχανής που στοχεύει στον προσοφθάλμιο. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται με όλες τις αναλογικές και ψηφιακές μηχανές που δεν έχουν αποσπώμενο φακό ( ή και με τις SLR το κάνεις γιατί γλυτώνεις τους κραδασμούς του καθρέφτη). Παραπέρα η webcam είναι για ήλιο σελήνη πλανήτες και όχι για βαθύ ουρανό. Αν θέλεις να βγάλεις και βαθύ ουρανό οικονομικά πάρε μια φτηνή μηχανική SLR με φιλμ και βγάλε με τη μέθοδο της παράλληλης φωτογράφισης (piggyback) που είναι πολύ πιο εύκολη από την φωτογράφιση στην κυρία εστία. Αργότερα δίνεις και παραπάνω χρήματα για φωτογραφικό εξοπλισμό.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Παραπέρα υπάρχει η μέθοδος afocal με την οποία φωτογραφίζεις μέσα από το φακό της μηχανής που στοχεύει στον προσοφθάλμιο. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται με όλες τις αναλογικές και ψηφιακές μηχανές που δεν έχουν αποσπώμενο φακό ( ή και με τις SLR το κάνεις γιατί γλυτώνεις τους κραδασμούς του καθρέφτη).

Η afocal φωτογράφιση ενδείκνειται και για βαθύ ουρανό???

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε
Η afocal φωτογράφιση ενδείκνειται και για βαθύ ουρανό???

Γειά σου φίλε Κώστα!

Όχι δεν μπορείς να κάνεις deep sky...

Όχι ότι απαγορεύεται, μπορείς να προσπαθήσεις. Μάλιστα υπάρχει τουλάχιστον ένας στον πλανήτη που το επιχείρησε:

http://www.dur.ac.uk/nigel.metcalfe/astro/afocal.html

Απλά τα αποτελέσματα δεν είναι ότι καλύτερο.

Αν θες την γνώμη μου, μάζεψε χρήματα και πάρε μια Canon EOS 350D. Από αμερική έχει περίπου 300 euro μαζί με το φακό:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/371191-REG/Canon_0209B003_EOS_Digital_Rebel_XT.html\

Μόνο ΠΡΟΣΟΧΗ! Από αμερική, αποστολή με USPS. ΟΧΙ με τα κοράκια της UPS!

Δημοσιεύτηκε

Χρήστο, Σταμάτη, giorgosgr σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και την βοήθειά σας.

Χρήστο δεν σκοπεύω να είμαι ο δεύτερος που θα κάνει Deep Sky με afocal...

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ο πρώτος μάλλον ταλαιπωρήθηκε πολύ.. #-o #-o

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι ο μόνος ούτε ο πρώτος και εγώ έχω κάνει και δεν είναι δύσκολο!

1563168680_M57afocal.jpg.b607879cb02dacfde6a1ee933d96228d.jpg

Τηλεσκόπιο 6" f/8 νευτώνιο σε EQ3-2. Δύο εκθέσεις του ενός λεπτού με Nikon Coolpix 4500 NR on ISO 200 προσοφθάλμιος Meade 20mm MA. Κροπάρισμα και μείωση θορύβου με Noise Ninja sto Photoshop. Από το μπαλκόνι μου.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης