roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2008 Εχω διάταξη: ED80 -> 2" focuser -> off-axis (Radian) -> T2 -> Filter selector (astronomik) -> T2 -> DSLR. Και στο 1.25" του off-axis μια Philips web camera. Το θέμα είναι ότι, η DSLR φτάνει σε focus κάπου στην μέση της διαδρομής του εστιαστή, αλλά η web camera (και ενα οδηγητικό προσοφθάλμιο 12mm που προσπαθώ να κάνω parfocal μαζί της) θέλουν πολύ περισσότερη διαδρομή προσ τα έξω, εστιάζουν πολύ έξω απο τον 1.25". Εβαλα τον σωλήνα από ενα balrow (μόνο τον σωλήνα, σαν επέκταση) αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό. Τελικά κατάφερα να κάνω focus το προσοφθάλμιο, στην άκρη του σωλήνα, αφού του έβαλα και ενα Χ0.6 reducer!!! Η κάμερα είθελε ακόμη έξω διαδρομή. Θεωρώ ότι μάλλον φταίει ότι εβαλα το filter selector μετα τον off-axis, και το πάχος του μεταφράστικε στον focuser σε "ποιό μέσα", οπότε και η διαφορά στο 1.25" άκρο. Και ότι αν δεν το έιχα παρεμβάλει το 1.25" θα εστίαζε χωρίς πρόβλημα. Αλλά δεν είναι λογικό, ΔΕΝ θέλω να έχω την οδήγηση πίσω από π.χ. φιλτρο Ha, θέλω να είναι πριν τα φίλτρα για προφανείς λόγους. Τι μου διαφεύγει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα