roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Μέχρι να λύσω (ή ΑΝ δεν τα λύσω) τα προβλήματά μου με τον off-axis, λέω να καταφύγω σε οδήγηση με guidescope. Αλλά επειδή με ενδιαφέρει η φωρητότητα του συστήματος, δεν θέλω να βάλω 2ο τηλεσκόπιο, αλλά να αξιοποιήσω υπάρχων εξοπλισμό: Θα φωτογραφίζω με ένα 80mm f/7 διοπτρικό με EOS300d (2.72 arcsec/pixel). Eχω έναν ρώσικο Μ42 ζουμ 80-200 f/4.5 που δεν τον πολυχρησιμοποιώ. Εχω και μια μονόχρωμη CCTV που είναι αρκετά ευαίσθητη (και χωρίς integration), και που γενικά δεν την πολυχρησιμοποιώ, και της έχω ήδη προσαρμώσει αντάπτορα για M42 που εχει και σπείρωμα 1/4". Μάλιστα λέω την διάταξη οδήγησης να την βάλω πάνω στην μπάρα του αντίβαρου για να μην χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου το μεγάλο αντίβαρο (η CCTV μαζί με τον τηλεφακό και το μικρό αντίβαρο θα είναι αρκετά). Το ερωτήματα είναι: 1) Τα 200mm f/4.5 (8.38 arcsec/pixel) θα είναι αρκετά για αξιοπρεπή οδήγηση; 2) Αν βάλω εναν Χ2 (400mm, f/9, 4.19 arcsec/pixel) ή Χ3 (600mm, f/13.5, 2.79 arcsec/pixel) με Μ42 converter, θα κάνω ίσως καλύτερη δουλειά; Εχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο, και αν ναι τι προβλήματα υπάρχουν;
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δε το εχω δοκιμασει στη πραξη , αλλα θα προτιμουσα μικροτερο το πολυ ισο image scale με τον κυριο τηλεσκοπιο . Ισως να ειναι καλυτερα με τον 3Χ αφου ξεπερνας, για λιγο, την εστιακη αποσταση του 80mm .Γιατι δε κανεις μια προεκταση , ωστε να αυξησεις τον παραγοντα του Barlow ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Ευχαριστώ Αλέξανδρε. Στην πραγματικότητα μόνο με το Χ3 νομίζω ότι θα δουλέψει, γιατι το image scale ειναι παρόμοιο. Αλλά δεν μιλάω για barlow, αλλά για M42 converter. Και έχω και άλλο πρόβλημα (που το ανακάλυψα δοκιμάζοντας χτες), ο driver για τον video grabber που χρησιμοποιώ για την CCTV δουλεύει μόνο μέσα στο πρόγραμμα του grabber. Oταν οποιοδήποτε πρόγραμμα οδήγησης παει να τον χρησιμοποιήσει σαν γενικό image capture device παγώνει Δοκίμασα να βάλω την Philips αντί για την CCTV αλλά τα αποτελέσματα είναι ψιλο-απογοητευτικά (μικρή διάμετρος φακού, αργό f, μικρή -σχετικά- ευαισθησία αισθητήρα). Μόνο με κάμερα με long exposure ισως να δουλέψει , οποτε ή τροποποιώ την Philips (που κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω ούτως ή άλλως) ή πάω σε άλλη κάμερα ή το παρατάω σαν ιδεα και κοιτάω για εναλλακτικές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα