roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Το αγαπημένο μου φίλτρο για παρατήρηση νεφελωμάτων μέσα από συνθήκες φωτορύπανσης. Μολις παρέλαβα το αντίστοιχο σε 2" οπότε δίνω αυτό. Διατηρημένο με προσοχή, με τα κουτάκια του κλπ. 50 ευρώ και πληρώνω μεταφορικά (καλές παρατηρήσεις Τριαντάφυλλε) (δεν ειμαστε καλα, εγραψα τίτλο Ha και ενοούσα UHC !! )
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 εαν δεν εχω φοτορυπανση δουλευει ? Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Στην θεωρία ναι, για συγκεκριμένους στόχους (νεφελώματα), γιατί απομονωνει τις 2 γραμμές του Ο-ΙΙΙ, και τις δύο του υδρογόνου (Η-β και Η-α) και αποκόβει όλες τις άλλες, αρα προσφέρει αύξηση του κοντράστ. Σε συνθήκες φωτορύπανσης μερικοί στόχοι δεν είναι καν ορατοί χωρίς αυτό. Αλλά δεν είμαι ο καταληλότερος για να σου πει αν αυτό ειναι αλήθεια και σε σκοτεινό ουρανό.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δεν είναι φίλτρο φωτορύπανσης ουσιαστικά αυτό ασχέτως αν βοηθάει και σε αυτήν. Εκτός φωτορύπανσης είναι που ίσα ίσα δουλεύει καλύτερα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
john-lp Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2008 Το εχεις ακομα αν ναι παρεμε στο 6947992103
Προτεινόμενες αναρτήσεις