roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Προσπαθώ να οδηγησω τον controller της βάσης μου που μιλάει το πρωτόκολλο LX200 με μια DSI. To autostar suite ειναι version 5 και το envisage 7.05. Δεν μπορώ όμως να τα κανω να επικοινωνίσουν. Ξέρω σίγουρα οτι ο controller ειναι εντάξει γιατί μπορεί να επικοινωνίσει (με το ίδιο πρωτόκολλο) με το Cartes du Ciel. Μιας και δεν ξέρω καλα το autostar suite , κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Κανεις που να ξέρει καλά το autostar, να δώσει τα φώτα του; Οταν λέει "autostar telescopes" δεν είναι το ίδιο με κάποιο που μιλάει μόνο LX200 φαντάζομαι; Μήπως με κανένα άλλο πρόγραμμα που "μιλάει" LX200 σε σειριακή, και που μπορεί να χρησιμοποιήσει DSI σαν κάμερα οδήγησης;
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δοκιμασες το Astroplanner? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Μα δεν εχει πουθενα υποστηριξη DSI ούτε βλεπω τιποτα για οδήγηση (διορθωσε με αν κανω λαθος). Το ζητούμενο ειναι νε συνδεσω την DSI με κάποιο πρόγραμμα οδήγησης που να "μιλάει" LX200 με το τηλεσκόπιο
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2008 Γιάννη ρίξε μια ματιά στη σελίδα του Μαρίνου (Starguider) στην κατασκευή "USB AUTOGUIDE COMMANDER II" Μεταφερω το κείμενο αυτούσιο:"The Autoguide Commander is a USB device that works as an interface between the computer and the telescope mount in order to transfer correctly the slewing commands. It accepts and interprets the LX-200 protocol and can be driven by a variety of software. Now ASCOM and pulse guide commands compatible!!!"http://uk.geocities.com/starguider2/usb-autoguide-commanderΔεν ξέρω πως έχεις υλοποιήσει το interface, αλλά μήπως με αυτό τον τρόπο δουλέψει;
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2008 Ευχαριστώ, αλλά σε πρώτη φάση προσπαθώ να αποφύγω κάποια τέτοια λύση (αυτό, ή το το GPUSB από την Shoestring) για πρακτικούς λόγους: 1) θα πρέπει να βάλω μπρος κολλητήρι γιατί ο controller που έχω προσφέρει μεν ST4, αλλά τα καλώδια δεν είναι κολλημένα, και 2) γιατί θα πρέπει να έχω δύο καλώδια, ένα σειριακό και ενα για το ST4. Ενώ μπορώ να κάνω την δουλεια (ή θα έπρεπε να μπορώ) μέσω του σειριακού, οπως γίνεται αν βάλω πχ web camera Βρίσκω πχ το PHD Guiding να υποστηρίζει DSI αλλά δεν βλέπω πουθενά να "μιλάει" LX200 , και δεν υπάρχουν ASCOM drivers για τον controller μου. Μα μου φένεται τρελό, το Envisage, που είναι της Meade, δεν μιλάει κατευθείαν το πρωτόκολλο της (LX200) ; Και γιατί το GuideStar LX200 Software Emulator http://www.skyinsight.com/wiki/index.php/GuideStar_LX200_Software_Emulatorλέει ότι δουλέυει (για αυτην ακριβώς την περίπτωση, μαζί με το GPUSB) ; Λογικα το Envisage μιλάει LX200 απλά κάποια παράμετρος μου διαφεύγει.
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2008 Απλά για να υπάρχει σαν απάντηση, την λύση μου την έδωσε ο Ηλιας (raxla) και ειναι το k3ccd φυσικά , που μπορεί και να χειριστεί DSI και να οδηγήσει με προτόκολο LX200. Και πάνω στο ψάξιμο βρήκα ότι ο ASCOM driver για το SkySensor 2000 είναι στην ουσία LX-compatible και "μιλάει" τέλεια στον controller μου, οπότε μου ανοίξανε και πολλές άλλες πιθανότητες, όπως το PHD Guiding
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2008 Για την ακρίβεια μετέφερα απλώς την συμβουλή ενός φίλου... Τέλος καλό λοιπόν!! Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα