ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Το Σάββατο το βράδυ, βγήκα μετά απο πολύ καιρό για παρατήρηση στο εξοχικό μου που είναι στην περιοχή Χαλκουτσίου-Ωρωπού. Βγάλε το φεγγαρι που σκέπαζε τα πάντα, (που να δείς DSO). Ζητάω λοιπόν το εξής:Αν κάποιος έκανε παρατήρηση απο την γενική περιοχή απο τις 22:00 μέχρι τις 24:00, να μου πεί τι seeing είχε. Ο λόγος είναι επειδή είναι η πρώτη φορά που κάνω παρατήρηση μετά το collimation, θέλω να συγκρίνω αποτελέσματα. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Θα σου πω εγω: μια λεξη ΧΑΛΙΑ!!! Η σεληνη τα "εσβησε" ΟΛΑ!!! Δεν μπορω να κρινω τιποτα απο το Σαββατο και την Κυριακη που μας περασε! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Εγώ έκανα πειράματα από 11,30 έως 03,30 σαβ.κυρ. στό ngc 7000 κάτω από τόν DENEB [από Ελευσίνα]μέχρι τις 01,00 είχε 4-5 στα 10.Αργότερα βελτιώθηκε. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα