Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας φίλοι. Κάνω Σεληνιακή φωτογράφηση με το C9.25, την DMK και έναν televue barlow 2x. Παραταύτα θέλω να επιτύχω και μεγαλύτερη μεγέθυνση και όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για τους powermates και την φωτογράφηση, οπότε σκέφτηκα για τον powermate 2,5X. Όμως με αυτόν φτάνω το f25 και δεν πάει παραπάνω όπως δείχνουν τα σχετικά διαγράμματα της televue. Αντίθετα, όσο μεγαλώνεις την απόσταση ανάμεσα στον 2,5 και την κάμερα, το f μειώνεται. Αυτό δεν συμβαίνει με τον powermate 5X όπου το f μεγαλώνει. Με τον 5Χ όμως το τηλεσκόπιό μου θα είναι f50, πολύ μεγάλη μεγέθυνση.

Οπότε ή παίρνω τον 2,5Χ και απλά μένω στο f25 αλλά με την καλή ποιότητα του powermate, ή παίρνω απλά έναν televue 3Χ barlow, ή έναν powermate 5Χ και βάζω το focal reducer όπου πάει στα f6.3 και με τον 5Χ δίνει f32. Από κεί και πέρα με τον 5Χ και extensions μπορείς να πάς και παραπάνω, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τον 2,5Χ. Όμως το θέμα είναι κατά πόσον το focal reducer θα παίξει ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο και άν ξέρετε κατα πόσον το focal reducer επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας, τόσο ώστε να είναι σαν να μήν έχεις την ποιότητα του powermate ουσιαστικά.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Δεν εχω δοκιμασει τον μειωτη μαζι με τον 5Χ .

Αλαλ θα παρεμβαλλεται πολυ γυαλι .

Αν δε βιαζεσαι θα το δοκιμασω σε 1-2 εβδομαδες και να σου πω .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης