Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Προσφατα αγόρασα απο astromart ένα Lumicon O-III 2". Στο κουτάκι είχε τα γνωστά που βάζει η Lumicon (τα μήκη κύματος που το φίλτρο περνάει), αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν κοιτάξω από μέσα του μια φωτεινή πηγή (ή την ημέρα) τα βλέπω "κοκκινα". Δεν θα έπρεπε να τονίζει περισσότερο το πράσσινο; ή απλά δεν τα θυμάμαι καλά; Ξέρετε κανένα εύκολο (και φτηνό) τρόπο να δοκιμάσω μόνος μου την ανταπόκριση του φίλτρου;
Δημοσιεύτηκε

Γιάννη αυτό είναι, το OIII της Lumicon "κοκκινίζει" και μάλιστα αρκετά έντονα όταν βλέπεις από μέσα του. Το ΟΙΙΙ της Orion από την άλλη "πρασινο-μπλεδίζει". Η ουσία είναι ότι τη νύχτα δουλεύουν 8)

Μεγειά και καλές παρατηρήσεις!

Δημοσιεύτηκε
Καλοριζικο και απο μενα Γιαννη!Εγω εχω της Βaader και πρασινιζει.Δηλαδη παιδια η καθε εταιρεια βαζει το δικο της χρωμα?

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Είναι γιατί μάλλον αγόρασες ένα πολύ παλαιοτέρου τύπου Lumicon O-III που επέτρεπαν να υπάρχει μια "κόκκινη διαρροή" red leak όπως είχε ονομαστεί.

Το αποτέλεσμα είναι να έχεις "red ghosting" ( ματζέντα θα έλεγα εγώ) χρωματισμούς στα αστέρια, αλλά όχι στα νεφελώματα που φαίνονται κανονικά με πράσινη απόχρωση.

Τα καινούργια της Lumicon πέρα από το ότι είναι εξαιρετικά με όποια Ο-ΙΙΙ φίλτρα και αν συγκριθούν, δεν επιτρέπουν την μετάδοση του κόκκινου κύματος. Πολλοί λένε ότι είναι τα καλύτερα ΟΙΙΙ φίλτρα λόγω του εύρους και της αντίθεσης τους.

Το Lumicon O-III είναι πράσινο. Και όλες οι εταιρίες έχουν ένα χρώμα το πράσινο, με μικροδιαφορές προς το μπλε. Να είσαι σίγουρος, ότι αγόρασες ένα πολύ καλό φίλτρο.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλορίζικα.

Να ξεκαθαρίσω: το θέλω για φωτογράφηση. Οπότε αν κανει leaking στο κόκκινο, έχει κανείς το διάγραμμα που στο κόκκινο το κάνει; Πάω να πολεμήσω την φωτορύπανση, μήπως απλά δεν κάνει; Αν ειναι εκτός των γραμμών της φωτορύπανσης εντάξει (άλλωστε fake-color θα είναι το τελικό αποτέλεσμα).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης