παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Πόσο μεγάλες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στα CCD όσον αφορά την ευαισθησία τους;;; Ρητορική κυρίως ερώτηση αλλά θέλω να πω τον πόνο μου... Φωτογραφίζοντας το IC1396 με τον 135 f/3.5 φακό ψηλοαπογοητεύτηκα... Συγκρίνετε την δικιά μου μονόωρη (4*15λεπτα) με του Σάκη (3*20λεπτά)... δεν νομίζω ότι παίζει τεράστιο ρόλο το FSQ106 του Σάκη για το πόσο καλά έχει γράψει το Ηα... Λογικό μου φαίνεται λοιπόν να μην μπορώ να βγάλω τις φωτό narrowband που θέλω σε αμυδρούς στόχους... Σάκη, ελπίζω να μην σε πειράζει που χρησιμοποίησα τη φωτό σου για σύγκριση... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Φίλε Πωναγιωτη.Θα ηθελα να κανω δυο παρατηρήσεις πανω στο θεμα που αναφερεις.1)Οπως σιγουρα ξερεις αλλο 15 λεπτα και αλλο 20 λεπτα εκθεσης.Ακομη και αν το τελικο αποτελεσμα ειναι ιδιος συνολικος χρονος.Ετσι βλεπουμε τον Σακη να εχει παρει 20 στο καθε frame και εσυ πεντε ολοκληρα λεπτα λιγοτερα...Δεν νομιζεις οτι η διαφορα ειναι τεραστια ? Μην σε μπερδευει το γεγονος της ηδη μεγαλης εκθεσης που εχεις παρει...2)Και γιατι να μην παιζει ρολο ενα FSQ106 ? Καταλαβαινω απολυτως τι θες να πεις κατα βαθος...Θα ελεγα για καλυτερη συγκριση να επαιρνες ακριβως τα ιδια καρε ουτως ωστε να βλεπαμε την διαφορα. Να σαι καλα φιλε. ΥΓ (τωρα τελευταια βλεπω κατι 15λεπτα 20 λεπτα τα βαρας για πλακα Παναγιωτη...Ισως εχεις εμπνευση την θεα απο το μπαλκονι σου !!! ) "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Βασικά Στέλιο μεταξύ 15 κ 20 λεπτών η διαφορά είναι ελάχιστη...Κυρίως στα υπόβαθρο, το νεφέλωμα ήδη έχει γραφτεί από τα 10 λεπτά...Σίγουρα το fsq παίζει ρόλο αλλά όχι καθοριστικό πιστεύω, αφού ο φακός είναι f/3.5 και έχω κ το ίδιο πεδίο, οι 2μιση παραπάνω ίντσες βοηθάνε αλλά...τόσο πολύ;;Επείσης όταν έβγαλα με το ed80 αυτόν τον στόχο πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα με το SII κ το ΟΙΙΙ... ΥΓ. είναι πολύ ωραία να έχεις το τηλε με το autoguiding να βαράει...Εγώ ή βλέπω καμιά ταινία στο σπίτι κ πάω ταράτσα για έλεγχο στα διαλείματα ή πέρνω κάποιο περιοδικό και μια υφασμάτινη καρέκλα, αράζω σε μια ωραία γονίτσα στην ταράτσα, έχω κάτι να πίνω και απολαμβάνω την ηρεμία της νύχτας και την θέα της Ακρόπολης...Το έχω ξαναπεί, όποιος θέλει έρχετα.. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Παναγιώτη από αστροφωτογράφιση δεν έχω ιδέα αλλά 2,5 ίντσες διαφορά είναι μεγάλη.Πολύ μεγάλη. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Παναγιωτη εκτος απο ολα τα παραπανω που αναφερεις, μηπως με τον Σακη εχετε και Διαφορετικο ουρανο?? Εσυ Αθηνα, ο Σακης... στο βουνο!! Sakiiii!!! (ασχετο) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.. Στη φωτογράφιση κύριο ρόλο παίζει το f/ και μετά η διάμετρος, κυρίως σε θέματα διακριτικής ικανότητας...Όσο για τον ουρανό, με τα φίλτρα αυτό δεν παίζει τεράστιο ρόλο, αφού κάνω 15λεπτες και δεν έχω φωτορύπανση στη φωτό...Θα πάω για άλλη μια μονόωρη γύρα στο κάθε φίλτρο σήμερα με 20λεπτες ή μισάωρες εκθέσεις... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Παναγιωτη τον καφε δεν τον γλυτωνεις οποτε κατεβω εις τας Αθηναις... "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δεν νομίζω ό,τι μπορούμε να συγκρίνουμε την Atik 16HR με την STL 11000 στους ίδιους περίπου χρόνους έκθεσης....
geonik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Καλησπέρα παιδιά το θέμα είναι ενδιαφέρων...Να συνεισφέρω και εγώ την γνώμη μουΣτην αστροφωτογράφηση έχουμε τις εξής παραμέτρους 1.Το aperture συνεισφέρει στην ένταση του φωτός ανά επιφάνεια μέτρησης και είναι διαφορετική για διαφορετικές διαμέτρους τηλεσκοπίων ιδίου εστιακού λόγου. 2.Ο εστιακός λόγος βέβαια 3.Ο χρόνος έκθεσης που όσο μεγαλύτερος είναι τόσο περισσότερη λεπτομέρεια από τα αμυδρά μέρη του αντικειμένου γράφεται στην CCD. 4.Το Quantum efficiency (QE) του CCD. 5.Ο σκοτεινός ουρανός. Καθένα από τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα κόλπο, φίλτρο, επεξεργασία, stacking κλπ.Θέλω επίσης να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με το stacking φωτογραφιών.Αν πάρω 2 εκθέσεις των 30 λεπτών και τις κάνω stacking σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι υποκαθιστώ την λεπτομέρεια που θα μου έδινε ένας χρόνος έκθεσης μιάς ώρας.Με το stacking απλά βελτιώνω το λόγο σήματος προς θόρυβο κατά ένα παράγοντα 1.41 για κάθε 2 φωτογραφίες που στακάρω.Τώρα για την απορία του Παναγιώτη θα μας έδινε μεγάλη βοήθεια να βρίσκαμε το QE της ΑΤΙΚ που εγώ έψαξα και δεν το βρήκα και να κάναμε μια σύγκριση με την STL και επίσης να μαθαίναμε ποιο Chip έχει διαλέξει ο Sakis στην κάμερά του. Αν για παράδειγμα έχει διαλέξει το STL-4020M το διάγραμμα : QE /wavelength είναι εδώ. Γιώργος Νικολιδάκης Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
geonik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Ξαναστέλνω το σωστό STL-4020M διάγραμμα : QE /wavelength Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Από το site της ΑΤΙΚ Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2008 Και ψάχνοντας λίγο σε ένα παλιό γνώριμό μου site http://paragrama.net/manalokos/view_album.php?set_albumName=album02&page=1σκέφτηκα ότι τελικά μάλλον είναι ο ουρανός κ όχι η κάμερα ή κάτι άλλο...Απλά δείτε τις φωτό του με την ΑΤΙΚ...Το ΙC1396 (την κεντρική περιοχή) που προσπάθησα και εγώ τις προάλλες αυτός το έβγαλε τέλεια με λίγο χρόνο έκθεσης...Αρχίζω να ψάχνω για σπίτι σε σκοτεινό ουρανό... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
geonik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Πναγιώτη Αυτό δυστυχώς δεν είναι το διάγραμα που χρειαζόμαστε.και λέω δυστυχώς γιατί αν ήταν αυτό θα έτρεχα πρώτος εγώ να την αγοράσω !!Είναι ένα πονηρό διάγραμα που σε μπερδεύει λίγο.Το είδα και εγώ στο site της ATIK Δες στον κατακόρυφο άξονα αναφέρει "Relative Responce"Στην ουσία δεν μας λέει τίποτα για QE που θέλουμε. Γιώργος Νικολιδάκης Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2008 Εύρηκα!!!Από το site για την SXV-H9 που έχει το ίδιο CCD, ICX285. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα