Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχω κάποια βιντεο από την web camera με τον Δια, αλλά δεν είχα προσέξει ότι ειχα 2 donut από σκόνη στο IR και ενα hot pixel. Το registax τα εξαφανίζει στο μεγαλύτερο μέρος σαν θόρυβο, μιας και ειχα drift και δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο, αλλά και πάλι, αν στις τελικές εικόνες παω να φιάξω τα wavelets μου εμφανιζονται κάποια σημάδια από αυτα. Υπαρχει καλύτερος τρόπος να τα ακυρώσω (μιας και φυσικά δεν έχω dark ή flat);
Δημοσιεύτηκε
Εχω κάποια βιντεο από την web camera με τον Δια, αλλά δεν είχα προσέξει ότι ειχα 2 donut από σκόνη στο IR και ενα hot pixel. Το registax τα εξαφανίζει στο μεγαλύτερο μέρος σαν θόρυβο, μιας και ειχα drift και δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο, αλλά και πάλι, αν στις τελικές εικόνες παω να φιάξω τα wavelets μου εμφανιζονται κάποια σημάδια από αυτα. Υπαρχει καλύτερος τρόπος να τα ακυρώσω (μιας και φυσικά δεν έχω dark ή flat);

Mε το Photoshop δεν μπορείς να τα αφαιρέσεις απο την τελική εικόνα?

Φιλικά

Κώστας

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Μα το θεμα ειναι οτι πρεπει να επισκευασω την τελική εικόνα, εχουν καλυψει κομάτια της. Φανταζομαι πρεπει οχι απλως να αφεραισω τις ατελειες αλλα να κανω και καποιο blend με το περιβάλον ;

Το stacking τα εχει αφαιρεσει ως επι το πλήστον (τα αντιμετωπιζει σαν θορυβο πολύ σωστα), η τελική εικόνα ομως δεν μπορεί να γίνει οσο sharp οσο θα είθελα χωρίς να φανερωσει αυτες τις ατελειες. Δεν υπαρχει πεπατημένη για αυτες τις περιπτωσεις;

Δημοσιεύτηκε
Να φανταστώ ότι τα σημάδια είναι πάνω στον Δία. Κι εγώ έχω κάποια σημάδια στα φίλτρα, αλλά το registax μου τα εξαφανίζει στην επεξεργασία Σελήνης. Άν είναι πάνω στον πλανήτη, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτε. Καθάρισε τα φίλτρα ώστε στις καινούργιες λήψεις να μην στα χαλάσει πάλι. Δοκίμασε παρατάυτα 2-3 aligment points και στο stack βάλε use feather of 12 και τσέκαρέ το. Ή με ένα aligment point βάλε feather of 4. Γενικά είναι aligment points X4 στο feather of. Δοκίμασε αυτό μήπως γίνει τίποτε.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Ναι, πανω στον Δια ειναι. Σε μεγαλο μέρος τα εξαφανίζει, μιας και (λόγω drift) δεν είναι στο ίδιο σημείο σε κάθε frame, αρα θεωρούνται θόρυβος, και με το stacking "χανουν" εκθετικά σε σχέση με την κανονική εικόνα. Σαν να εκανα επίτηδες dithering :) Θα δοκιμάσω και τους συνδιασμούς με πολλά aligment points, αλλά τελικά μάλλον έχεις δίκιο, απλα την επόμενη φορά πρεπει να έχω καθαρό φίλτρο. Αλήθεια, κάποιο είδος blending δεν θα έσωζε κάπως την κατάσταση τοπικά;
Δημοσιεύτηκε
Και για να απαντήσω μόνος στην ερώτησή μου, το Gaussian blur σε μικρές περιοχές στο gimp (ναι, δεν εχω Photoshop) δείχνει να δουλεύει πολύ καλά και να τα "διορθώνει" , κυρίως τα μικρότερα ("διορθώνει".... τουλαχιστον αισθητικά, από επιστημονικής απόψεως αστα να πανε). Οταν θα τελειώσω θα ανεβάσω την εικόνα να μου πείτε απόψεις.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης