Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πριν κατι μερες γυρισα απο ταξιδακι στην Αγγλια και Σκοτια ρε παιδια 13 μερες εβρεχε σερι και τις 2 που δεν εβρεχε ειχε μια συνεφια λες και εχουν Δεκεμβρη και απ οτι μαθαινω και αυτες τις μερες βρεχει εκει υπαρχει πραγματικα κλαδος αστρονομιας στην Αγγλια και αν ναι πως? Πραγματικα δεν θα ξαναγκρινιαξω για τον καιρο οσο χαλια και να ειναι :D
Δημοσιεύτηκε

Kαι εγω χωρις βεβαια να ξερω πολλα, ή να εχω παει αγγλια, εχω αναρωτηθει πολλες φορες το ιδιο.

Τι βλεπουν αυτοι οι αγγλοι αστροπαρατηρητες ενας θεος το ξερει!!!

Φουλ φωτορρυπανση+ φουλ συννεφια....

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς ο καιρός σ' αυτή τη χώρα είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αναγκαστικά υπάρχει συμβιβασμός στην παρατήρηση, δηλαδή περιμένεις για ένα παράθυρο καλοκαιρίας και βλέπεις στον ουρανό το κομμάτι που σου επιτρέπουν τα σύννεφα. Η πολυτέλεια να είναι καθαρός ο ουρανός από τη μια άκρη στην άλλη είναι σπάνια. Βέβαια έπεσες και στην περίπτωση, το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ βροχερό και συννεφιασμένο, συνήθως τέτοια εποχή ο καιρός είναι κάπως καλύτερος.

Ίσως να δίνει και μια εξήγηση γιατί η Αγγλία έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τη ραδιοαστρονομία :)

Δημοσιεύτηκε

Nα ανοιξουμε τουριστικο γραφειο για τους αγγλους, να ερχονται να αστροπαρατηρουν στην Ελλαδα! :lol: :lol: :lol:

Παντως και στην Ελλαδα, Μακεδονια ειδικα που ειμαι εγω, ολοκληρος ο χειμωνας και η ανοιξη ηταν ενα παντελως χαλι απο αποψη καιρου :evil: :evil: :evil:

Οποιος προσπαθουσε να παρατηρησει εκεινο το καιρο το ξερει ηδη....

Δημοσιεύτηκε
Nα ανοιξουμε τουριστικο γραφειο για τους αγγλους, να ερχονται να αστροπαρατηρουν στην Ελλαδα!

Χωρίς πλάκα τώρα. Αν η ΕΑΕ το αποφάσιζε, θα μπορούσε να οργανώνει σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία και αστρονομικούς συλλόγους του εξωτερικού "αστροτουρισμό". Και λεφτα θα έβγαζε, και θα προωθούσε την Ελλάδα.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Nα ανοιξουμε τουριστικο γραφειο για τους αγγλους, να ερχονται να αστροπαρατηρουν στην Ελλαδα!

Χωρίς πλάκα τώρα. Αν η ΕΑΕ το αποφάσιζε, θα μπορούσε να οργανώνει σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία και αστρονομικούς συλλόγους του εξωτερικού "αστροτουρισμό". Και λεφτα θα έβγαζε, και θα προωθούσε την Ελλάδα.

Σωστά και θα γνωρίζαμε και ξένους αστρονόμους!

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλο μου ακουγετε!!!

Στις ΗΠΑ το εχουν εφαρμοσει εδω και κανενα χρονο (σχεδον αυτο που λετε), εχουν φτιαξει ενα παρκο για αστροπαρατηρηση. :cheesy:

(μακαρι να ειχαμε και ενα εδω

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Πραγματικά στην Μακεδονία ο καιρός ήταν πανάθλιος εκτός από το κρύο που είχε,είχε και μια μουντή συνεφιά..Πάντως η ιδέα του ''αστροτουρισμού'' δεν είναι κακή και θα βελτίωνε και την εικόνα μας..όχι μόνο θάλασσα αλλά και ουρανό.. :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Στην Κρήτη γίνονται τα εξής:

Ετοιμάσαμε ένα πακέτο μιας εβδομάδας με γραφείο το οποίο εξειδικεύεται σε εναλλακτικό τουρισμό. Το γραφείο έκλεισε.

Στον Άγιο Νικόλαο κάποιος ξένος με ένα 12" χρεώνει την χρήση του τηλεσκοπίου 8€ την ώρα και κάνει μαθήματα Αστρονομίας.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο για την υπόλοιπη Ελλάδα ας μας το πει

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Στην Κρήτη γίνονται τα εξής:

Στον Άγιο Νικόλαο κάποιος ξένος με ένα 12" χρεώνει την χρήση του τηλεσκοπίου 8€ την ώρα και κάνει μαθήματα Αστρονομίας.

Wow!!! :mrgreen: Καλος!!

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο για την υπόλοιπη Ελλάδα ας μας το πει

Εγω κανω μαθηματα σε ολο τον ΝΑ.Σ.ΚΕ :lol: :lol: (ολοι οι Ναυτες πλεον ειναι μαθητευομενοι αστρονομοι - θελοντας και μη)

lol

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
...

Εγω κανω μαθηματα σε ολο τον ΝΑ.Σ.ΚΕ :lol: :lol: (ολοι οι Ναυτες πλεον ειναι μαθητευομενοι αστρονομοι - θελοντας και μη)

lol

Τους παρέχεις τουλάχιστον τίποτε βοηθήματα κατά την διάρκεια των μαθημάτων (με τα κιάλια που έλεγες)? :)

Ως προς την κουβέντα μας, θα ήθελα να προσθέσω:

Νομίζω ότι ζούμε σε ευλογημένο τόπο. Έχουμε τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, ακόμα και συγκρινόμενοι με τις υπόλοιπες χώρες του νότου, και μάλιστα με την λιγότερη φωτορύπανση.

Τις ίδιες εμπειρίες είχα κι εγώ από την κεντρική Ιταλία παλαιότερα: Είχε συνήθως έξι (6) μέρες την εβδομάδα συννεφιά με ομίχλες ή ψιλόβροχο, και μόνο την έβδομη ημέρα άνοιγε ο ουρανός, βλέπαμε τον ήλιο και τότε, «σκαρίζαμε» όλοι έξω σαν τα… σαλιγκάρια. Μέχρι το βράδυ ο ουρανός είχε ξανακλείσει. Οπότε, καταλαβαίνετε πόσες και ποίας ποιότητας παρατηρήσεις κάνουν οι φίλοι μας οι ιταλοί.

Τα ίδια αποκόμισα από την κουβέντα που είχα με έναν από τους Ιρλανδούς φίλους ερασιτέχνες στον Πάρνωνα. Εκεί στην Ιρλανδία, η ερασιτεχνική αστρονομία αναπτύσσεται περισσότερο με την κοινωνική της διάσταση (συναντήσεις σε κλειστούς χώρους), παρά με την παρατηρησιακή.

Αστροτουρισμός εδώ μπορεί να γίνει άνετα, αν οργανωθεί κατάλληλα και σε περιορισμένη κλίμακα, με μεγάλο σεβασμό στο χώρο που καταλαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε (λ.χ. Πάρνωνας).

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
...

lol

Τους παρέχεις τουλάχιστον τίποτε βοηθήματα κατά την διάρκεια των μαθημάτων (με τα κιάλια που έλεγες)? :)

Εννοειτε οτι τους εφοδιασα με κυαλια, green lazer, χαρτες και...διαλεξεις απο εμενα μιας και η βαση ειναι μεσα στην φωτορυπανση της πολης ](*,)

Στο τελος ηθελαν να φερω και το τηλεσκοπιο...αλλα επαθα την μεση μου και δεν μπορεσα (δεν ξερω και αν θα με αφηναν να το παρω). Παντός ο υιος του διοικητή (ετων 11) ξετρελάθηκε με την Αστρονομια!!(τον βλεπω να γινεται ερ.αστρονομος)

Αστροτουρισμός εδώ μπορεί να γίνει άνετα, αν οργανωθεί κατάλληλα και σε περιορισμένη κλίμακα, με μεγάλο σεβασμό στο χώρο που καταλαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε (λ.χ. Πάρνωνας).

Αστροτουρισμος μπορει να γινει σε ολα τα νησια της χωρας μας μιας και εχουν λιγη φωτορυπανση και ο Γαλαξίας φαινεται απιστευτος!! Απλα χρειαζεται οργανωση (την οποια δεν εχουμε) και προωθηση του "μαγικου" σκοτεινου ουρανου που εχουμε σε πολλα σημεια της χωρας μας!!

Νομιζω οτι αυτοι που ξερουν τι θελουν, το παιρνουν!! Οπως ο Frank!!

Μακαρι καποια στιγμη να εκμεταλλευτούμε αυτα που μας παρεχει η χωρα μας στο επακρον.

Ας μην τα καταστρεψουμε ολα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
ο αστροτουρισμος ειναι καλη ιδεα βασικα για κατι τετοια μερη που μπορεις να δεις καθαρο ουρανο μια-δυο μερες το χρονο(μου το λεγαν και δεν το πιστευα) και αφου το τηλεσκοπιο ειναι λιγο δυσκολο να μπει σε αεροπλανο και η ενοικιαση ειναι μια καλη ιδεα, αλλα ξαναλεω δεν προκειτε ποτε μα ποτε να ξαναγκρινιαξω για τις 1-2 βδομαδες συνεφια που μας κανει το χειμωνα ζουμε σε εναν αστρονομικο παραδεισο (ή σχεδον παραδεισο)
Δημοσιεύτηκε
...

Παντός ο υιος του διοικητή (ετων 11) ξετρελάθηκε με την Αστρονομια!!(τον βλεπω να γινεται ερ.αστρονομος).

Κάτι μου λέει ότι πρόκειται να περάσεις πολύ καλά στην μονάδα σου!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης