Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν,

Παρατηρήστε σκηνικό:

Με αγορασμένη την EQ-6 σκέφτομαι να ξεσκονίσω την Atic που σκονίζεται από τον Αύγουστο του 2007. Πριν λοιπόν ξεκινήσω, κάνω κάποιες μετρήσεις και μου βγαίνουν τα εξής εκπληκτικά νούμερα:

Το 9,25 που έχει εστιακό μήκος 2350 mm, σε συνδυασμό με την Atic, μου δίνει μεγεθύνσεις που αγγίζουν αυτές ενός προσοφθάλμιου 6mm (X390). Οταν ανεβάζω τον FR f/6,3, παίρνω περίπου Χ246.

Με δεδομένο ότι ο ουρανός που παρατηρώ, σπάνια υπερβαίνει τις Χ250, η λογική ερώτηση είναι: Τι κάνω;

Σε πειραματικές λήψεις πέρυσι, υπήρχε σημαντικό πρόβλημα στην εστίαση των αντικειμένων, άσε δε που σε λήψη του διπλού σμήνους, δεν χώραγε ούτε το μισό του ενός, πολλώ δε μάλλον και τα δύο. Η προφανής απάντηση είναι :

1) Πάρε άλλο τηλεσκόπιο ή

2) Πάρε άλλη μηχανή.

Επειδή όμως θα προτιμούσα σε πρώτη φάση να μην κάνω τίποτε από τα δύο, για ρίξτε καμία ιδέα να δούμε τι θα κάνουμε!

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, έχω μία ιδέα, αλλά δεν ξέρω αν βοηθηθείς και πολύ. Αντί να το κάνεις f/6.3, αγόρασε ένα 0.5 ccd reducer διαμετρήματος 1.25'' και βίδωσέ τo στο nosepiece του ccd σου. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι σαν να φωτογραφίζεις σε f/5. Εγώ, έτσι λειτουργώ με το lx 90 μου. Αν έχεις την Ατικ 16 ic την απλή, (των 500 €), και η ανάλυση τoυ chip σου, είναι 659 x 494, το πεδίο σου θα είναι 10.7 Χ 14.2 arcmin. (μαζί με το 0.5 ccd reducer), και το image scale σου, θα είναι 1,3 arcsec / pixel. Το υπολόγισα από το "Ron Wodaski's CCD calculator.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε

Nαι Βολιώτη, πολύ σωστά. Και αν δεν κάνω λάθος, είναι 3.5 ΜΒ, κάπου εκεί. Το site που αναφέρεις, είναι το καλύτερο για να το κατεβάσει ο Δημήτρης.

Δημήτρη, απλά, θα googlάρεις τη φράση "Ron Wodaski's ccd calc". Και θα κλικάρεις την πρώτη επιλογή.

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης