Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χτες τα ξημερώματα παρατήρηση ίσως μια απο τις πιο περίεργες λάμψεις στο νυχτερινό ουρανο , και θα παρακαλούσα να μου πειτε οσοι ξερετε τι ηταν αυτο που ειδα..

Καταρχάς η ωρα ηταν 0405 -0407 τοπικη και η τοποθεσία ηταν βοριο-ανατολικα , στον Περσεα , στο μεσω της απόστασης μεταξύ του ζ Περσεα και β Περσεα ( algol )..

Αυτο που ειδα ηταν κατι σαν λάμψη έκρηξης , πολυ σύντομη , αρκετά φωτεινή και πολυ έντονη...

Δεν διάρκεσε πανω απο ορισμένα κλάσματα του δευτερόλεπτου , και οσο και εαν συνέχισα να κοιτάω δεν ειδα τίποτα εκτός απο αυτο την μεμονωμένη παρατήρηση...

Τι να ηταν αραγε..??

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ είχω παρατηρήσει μια φορά κάτι παρόμιο. Ισως είναι ένα μικρό αντικείμενο που κάηκε στην ατμόσφαιρα ή ένα διαστημικό σκουπίδι ...ή Iridium ή τεχνητό φως... Αν δεν είναι Ιridium δεν νομίζω ότι θα βρεις τι ήταν... :?

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ είχω παρατηρήσει μια φορά κάτι παρόμιο. Ισως είναι ένα μικρό αντικείμενο που κάηκε στην ατμόσφαιρα ή ένα διαστημικό σκουπίδι ...ή Iridium ή τεχνητό φως... Αν δεν είναι Ιridium δεν νομίζω ότι θα βρεις τι ήταν... :?

Δεν μπορω να το αποκλείσω αλλα δεν νομίζω οτι ηταν κατι τέτοιο , γιατι η λάμψη ηταν έντονη και αρκετα μεγαλη , και εξαφανίσθηκε χωρις να αφήσει κανένα ίχνος τροχιας η κατι σαν συντρίμμια....

Οσο ξαφνικά εμφανίστηκε - ετσι και εξαφανίστηκε... :? :-k :-k

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί να ήταν κάποιο μετέωρο που κατευθύνονταν προς εσένα (χονδρικά) κι έτσι δεν φάνηκε να αλλάζει θέση (να αφήνει τροχιά) στον ουρανό. Είναι πολύ σπάνιο αλλά συμβαίνει. Τέτοια μετέωρα δίνουν έντονη λάμψη και φυσικά σύντομη όπως τα άλλα.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί να ήταν κάποιο μετέωρο που κατευθύνονταν προς εσένα (χονδρικά) κι έτσι δεν φάνηκε να αλλάζει θέση (να αφήνει τροχιά) στον ουρανό. Είναι πολύ σπάνιο αλλά συμβαίνει. Τέτοια μετέωρα δίνουν έντονη λάμψη και φυσικά σύντομη όπως τα άλλα.

Λογικό...αλλα και παλι συνήθως οι προσκρούσεις μετεώρων ( τουλάχιστον οσες εχω δει ) δεν είναι τόσο μεγάλες σε μέγεθος....

Και για να δώσω οσο μπορώ την κλίμακα ( συγνώμη για την μπακαλίστικη περιγραφή ) του μεγέθους , ηταν περίπου οσο το μέγεθος ενος 2 ευρου ( κοιτώντας το με τεντωμένο χερι )

Δημοσιεύτηκε
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ ... Στο heavens-above είδες αν ήταν Iridium ,γιατί μπορεί να μπήκε ξαφνηκά στη σκιά της Γης κι γι' αυτό να εξαφανίστηκε...

Τι να πω δεν είμαι έμπειρος ...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Λεω εγω τωρα μηπως επειδη το ειδες στην περιοχη του περσεα σχετιζεται με τις περσιδες αν και λιγο νωρις ειναι....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης