ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Με δεδομένη την αγορά της EQ-6, αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι δειλά δειλά την προσπάθεια για φωτογραφία. Επειδή όμως το 9,25 σε συνδυασμό με την Atic 16IC δίνει τρομακτικά στενό πεδίο, σε συζήτηση με φίλους μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω έναν τηλεφακό 70-210mm 62mm διάμετρο για φωτογραφία piggy-back αλλά και (γιατί όχι) για οδήγηση.Παρήγγειλα λοιπόν τον σχετικό αντάπτορα, αλλά επειδή θα αργήσει και εγώ δεν βαστιέμαι, είπα να δοκιμάσω να φτιάξω έναν για να τον δοκιμάσω στις διακοπές.Έχουμε και λέμε λοιπόν:Πήρα μία συστολή Φ50 σε Φ32Μέτρησα την εσωτερική διάμετρο του Φ32 που τελικά ήταν 31,7(δόξα τω θεώ γιατί χωράει το προσοφθάλμιο χωρίς άλλη πατέντα (ίσως λίγο γυαλοχάρτισμα)Μέτρησα τα αυτάκια του μπαγιονέ τηλεφακού και έκοψα τις ανάλογες εγκοπές σε βάθος 5mm ώστε να εφαρμόζει τέλεια στα χείλη του τηλεφακού Στην εσωτερική μεριά της συστολής χαράκτηκαν αυλάκια βάθους περίπου 1 mm για να γλιστρούν και να κλειδώνουν τα αυτιά του μπαγιονέ.Εξωτερικά θα περαστεί ένα «μανίκι» (συγγνώμη κιόλας) για να ενισχύσει τα χείλη συγκράτησης από σωλήνα Φ50 και τέλος θα περάσω και μία βίδα για να συγκρατεί τον προσοφθάλμιο ή την μηχανή.Λογικά, θα πρέπει να δουλέψειΠιό κάτω οι φωτόΔημήτρης Στον τηλεφακό κλειδωμένο Επάνω στον τηλεφακό (ξεκλείδωτο) πίσω όψη Πλάγια όψη Αρχική εικόνα Δημήτρης
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 ΑΡΧΟΝΤΑΣ Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Ωραίος Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Γεια σας ! Μαλλον κι αυτο θα σας ειναι χρησιμο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=32012&highlight=#32012 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
otakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2014 καλησπέρα σε όλους! σκέφτουμαι να αξιοποιήσω το φακό, που έχω μαζί με ένα teleconverter 2x της Vivitar κ να το συνδιάσω με το διαγώνιο, για το οποίο δε γνωρίζω κάτι για τα τα εσωτερικά πάσα, όπως κ του εξωτερικού δαχτυλιδιού. είδα διάφορες προσαρμογές, που χρησιμοποιούν το πίσω πλαστικό καπάκι του τηλεφακού τρυπώντας το, αλλά θέλω κάτι πιο σταθερό - σίγουρο. τί αντάπτορες πρέπει να ζητήσω ώστε να κουμπώσει το διαγώνιο πάνω του; ο τηλεφακός το διαγώνιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα