elias74gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 εδω και λίγους μήνες μου μπήκε και μένα το μικρόβιο της αστροπαρατήρησης. το κακό είναι ότι το pc μου χάλασε και όλα τα λεφτά πήγαν στην αγορά καινούργιου. έτσι το πρόγραμμα stellarium και τα μάτια μου για αρχή. βέβαια έχω διαβάσει εν τάχει κάποια ebook και αρκετα απο το forum αλλά περά από τους βασικούς αστερισμούς και το Δία δεν προχωράω.τι μου προτείνετε για αρχή και πάντα με χαμηλό κόστος;από βιβλία ξεχωρίζω πολύ το nightwatch (και να πω την αμαρτία μου δεν το βρίσκω στο net αλλά αν αξίζει να το πάρω). επίσης διαβάζω για φορητά πλανητάρια, χάρτες κτλ.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 nightwatch και κιάλια. starrynights.blog
hammer Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 παρε το nightwatch και μαθε τα βασικα αστερισμους λαμπροτερα αστρα και με ενα ζευγαρι κιαλια ειδικα τωρα το καλοκαιρι σαρωσε τα αστρικα πεδια και θα ανακαλυψεις πολλες ομορφιες του ουρανου,αν μπορεις πηγαινε σε στροβραδυες και δες μεσα απο ενα τηλεσκοπιο ετσι ωστε να παρεις μια ιδεα BLOODY SHADOWS
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Φιλε μου, μπορω να σου πω οτι τα βιβλια που εχεις βρει απο το δικτυο ισως ειναι και ανωτερα απο το Nightwatch. Εγω δεν το αγορασα τελικα και σιγουρα δεν εχασα. Το διαδικτυο εχει τοση γνωση που μπορεις να μαθεις τα παντα. Το Nightwatch ειναι πιο πολυ ομορφες φωτογραφιες ωστε να σε ωθησει στην Αστρονομια. Μιλαει για τελειως αρχαριους και δεν ειναι καποιο σοβαρο βιβλιο που εχει καποια γνωση που θα σε ωφελησει μετα ξανα και ξανα (οπως χαρτες ή Messier objects. Μιλαει πολυ γενικα και ισως και για απλα πραγματα που δεν αξιζουν τοσα λεφτα.Στο διαδικτυο ενα search να κανεις στο google, θα βρεις απειρα site με περισσοτερη πληροφορια ακομα και για εναν αρχαριο. Εγω διαβασα το Astronomy for Dummies και μετα και αλλα καθως και πολλα φορουμ και δεν νομιζω να εχω χασει κατι απο το Nightwatch. Εξαλλου το χαζεψα απο ενα φιλο που το αγορασε. Το οτι δεν υπαρχει στο διαδικτυο ειναι γιατι οι ...... σελιδες του ειναι μεγαλυτερες απο Α4 και δεν σκαναρονται...!!!! Ειμαι σιγουρος για αυτο! Αυτα και καλο ταξιδι στο κοσμο της Αστρονομιας! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Altinakis, το Nightwatch δεν είναι μόνο εισαγωγικό βιβλίο. Είναι πολύ καλογραμμένο και έχει αρκετές πληροφορίες μέσα. Το ξαναδιάβασα συγκεκριμένα αυτές τις μέρες και το ευχαριστήθηκα. Επίσης οι χάρτες του είναι καλοί διότι έχει αρκετά αντικείμενα να δείς και σου λεεί και ποιά φαίνονται ωραία με κιάλια. starrynights.blog
elias74gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2008 επομένως για αρχή χρειάζομαι τα σχετικά βιβλία σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. μην παίρνουμε περιτά πράγματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Altinakis, το Nightwatch δεν είναι μόνο εισαγωγικό βιβλίο. Είναι πολύ καλογραμμένο και έχει αρκετές πληροφορίες μέσα. Το ξαναδιάβασα συγκεκριμένα αυτές τις μέρες και το ευχαριστήθηκα. Επίσης οι χάρτες του είναι καλοί διότι έχει αρκετά αντικείμενα να δείς και σου λεεί και ποιά φαίνονται ωραία με κιάλια.Θα συμφωνήσω με τον Στάθη.Το Nightwatch δίνει πληροφορίες για πολλά θέματα που είναι σημαντικά για τον νεοεισερχόμενο στον χώρο (επιλογή τηλεσκοπίων πχ).Οι χάρτες του , αν και εισαγωγικοί και χωρίς πολλά πολλά, είναι ιδανικοί για αρχή, καθώς σε εισάγουν τόσο σε έναν αρκετό αριθμό αντικειμένων, αλλα και στη μεθοδολογία εύρεσής τους.Θεωρώ ότι είναι Must. ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Κι ενα επιπεδοσφαιρο ειναι χρησιμο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Makis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Εγώ σου προτείνω να πάρεις ένα επιπεδόσφαιρο του κ. Μυλωνάκαι ένα ζευγάρι κυάλια 10Χ50. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2008 Φιλε Ηλια, Μαθε οσο μπορεις καλύτερα τους Αστερισμους....ενα ζευγαρι κυαλια και σκοτεινο ουρανο αν εχεις ειναι πολυ καλη αρχη.Αν μπορεις βαλε στον Η/Υ σου καποιο Αστρονομικο Προγραμμα...οπως :Carte De Ciel, Stellarium, The Sky και βεβαια το StarryNight Παρε και καποιον χαρτη του ουρανου πχ Pocket Atlas. Και οταν θα εισαι ετοιμος....(θα το ξερεις) μπορεις να κανεις και το μεγαλο βημα για ενα τηλεσκοπιο...Οχι που τωρα δεν μπορεις... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Ενταξει παιδια, μην βαρατε!!! Προσωπικη μου γνωμη ειναι, ενταξει? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
elias74gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 συνοψίζοντας, ο αρχάριος (ο νέος δηλαδή εγώ) χρειάζεται: 1. βιβλία.με το nightwatc να συγκεντρώνει τις περισσοτερες ψήφους.2. πρόγραμμα για Η/Υ3. επιπεδόσφαιρο4. χάρτης του ουρανού5. κυάλια
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 συνοψίζοντας, ο αρχάριος (ο νέος δηλαδή εγώ) χρειάζεται: 1. βιβλία.με το nightwatc να συγκεντρώνει τις περισσοτερες ψήφους.2. πρόγραμμα για Η/Υ3. επιπεδόσφαιρο4. χάρτης του ουρανού5. κυάλια Και γερές δόσεις καφεΪνης Άλεξ Λομπάνοβ
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2008 Τα τελείως απαραίτητα είναι:1.nightwatc2.ΚιάλιαΜετά ακολουθεί το επιπεδόσφαιρο κ τέλος τηλεσκόπιο χάρτες πρόγραμμα για pc Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα