Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Βασικά οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβές κυρίως οι προπτυχιακές σπουδές..αλλά οι μεταπτυχιακές μπορούν να γίνουν και με υποτροφία..υπάρχουν δύο ειδών υποτροφιών(αυτό ισχύει κυρίως για Αγγλία) όπου δεν πληρώνεις δίδακτρα..αλλά εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι ένα πτυχίο από την Ελλάδα αξίζει..

Μεταπτυχιακές μπορεί κανείς να βρει και σε χώρες χωρίς δίδακτρα ή

με ελάχιστα (συγκριτικά με Αγγλία/US), πχ Σκανδιναβία/Ολλανδία..

Για μεταπτυχιακά πιο συγκεκριμένα, ξέρω πως στην Ολλανδία τα δίδακτρα

είναι ~1500ευρώ/έτος, ενώ Σκανδιναβία τόσο προπτυχιακά όσο κ' μεταπτυχιακά είναι (για την ώρα) χωρίς δίδακτρα.

Βέβαια για προπτυχιακά είναι μάλλον δύσκολο σε χώρες σαν αυτές που ανέφερα γιατί τα μαθήματα γίνονται στην τοπική γλώσσα, αλλά το θέμα

είναι πως δεν πληρώνει κανείς περισσότερα από όσα θα ξόδευε για

να σπουδάσει στην Ελλάδα σε πόλη που δεν κατοικεί.

Αν τα βάλει κανείς κάτω, και για προπτυχιακά σε Αγγλία (3 χρόνια),

θα του βγουν περίπου όσο και σε Ελλάδα, σε ξένη πόλη.

Αλλά ναι, φαντάζομαι καλύτερα 4 χρόνια Ελλάδα κ' μετά έξω.

Να'χει κανείς μια ιδέα για τα εγχώρια πανεπιστήμια για να μπορεί

να συγκρίνει έπειτα.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω..αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλά πανεπιστήμια όπως και πολυτεχνεία αλλά και ΤΕΙ...απλά υπάρχουν πολλές ελλέιψεις και μειονεκτήματα το ίδιο το κράτος δεν τα στηρίζει..Το εξωτερικό είναι πιο οργανωμένα με περισσότερη έμφαση στην κυρίως εκπαίδευση...Αλλά δεν παύει και το εξωτερικό να έχει μειονεκτήματα...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω..αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλά πανεπιστήμια όπως και πολυτεχνεία αλλά και ΤΕΙ...απλά υπάρχουν πολλές ελλέιψεις και μειονεκτήματα το ίδιο το κράτος δεν τα στηρίζει..Το εξωτερικό είναι πιο οργανωμένα με περισσότερη έμφαση στην κυρίως εκπαίδευση...Αλλά δεν παύει και το εξωτερικό να έχει μειονεκτήματα...

Σαφώς...Ο καθένας όπου βολεύεται...

δS>=0 (c.s.)
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Να συμπληρωσω οτι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πανεπιστημιο για σπουδες αστροφυσικης στην Aμερικη ειναι το princeton.Επισης το COLOUMBIA ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΙΜΗΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Ειναι πραγματικα φανταστικο.

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Να συμπληρωσω οτι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πανεπιστημιο για σπουδες αστροφυσικης στην Aμερικη ειναι το prinston.Επισης το COLOUMBIA ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΙΜΗΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Ειναι πραγματικα φανταστικο.

Princeton ?

Καλά και MIT, CalTech ή Austin Texas δεν πρέπει να είναι και άσχημα...

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
Να συμπληρωσω οτι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πανεπιστημιο για σπουδες αστροφυσικης στην Aμερικη ειναι το prinston.Επισης το COLOUMBIA ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΙΜΗΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Ειναι πραγματικα φανταστικο.

Princeton ?

Καλά και MIT, CalTech ή Austin Texas δεν πρέπει να είναι και άσχημα...

Το Princeton είναι ένα καλό πανεπιστήμιο..πάντως όχι το καλύτερο...Όλα τα πανεπιστήμια σου προσφέρουν κάτι...αλλά το θέμα το έχω ψάξει πολύ και σε μια συνομιλία μου με έναν καθηγητή από πανεπιστήμιο της Αμερικής αλλά και με άλλους όπου σπούδασαν αστροφυσική στην Αμερική,μου είπαν πως το καλύτερο είναι το CalTech την αστροφυσική και στον μηχανολογικό τομέα(όπως κατασκευή πυραύλων.. κ.α)είναι το ΜΙΤ...Και μάλιστα το ΜΙΤ είναι από τα κορυφαία πανεπιστήμια αφού οι περισσότεροι από κει για να μην πω όλοι και φανεί υπερβολικό δουλεύουν στην ΝΑΣΑ...Θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις το πανεπιστήμιο που αποζητάς αφού κυρίως έχεις πάρει βάσεις και προοπτικές πάνω σ αυτό..μην παρασυρεσαι από δημαγωγίες του τύπου ''προσφέρουν καλοκαιρινά μαθήματα άρα είναι καταπληκτικό''..Για να βρείς το καλύτερο πανεπιστήμιο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες...όμως και για να σε δεχτούν χρειάζονται ορισμένες προυποθέσεις...Θέλει κόπο και κούραση...Και το κυριότερο αν σκοπεύει κάποιος να παέι στο εξωτερικό και να ορθοποδήσει εκεί πρέπει να ''ξέχασει'' την Ελλάδα..

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
Δεν γνωριζω ακομα τιποτα,το μονο σιγουρο ειναι οτι εγω του χρονου φευγω.............

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Δεν γνωριζω ακομα τιποτα,το μονο σιγουρο ειναι οτι εγω του χρονου φευγω.............

Σκοπεύεις να φύγεις με υποτροφία ή θα πληρώσεις?Θα δώσεις εξετάσεις?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης