ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Αγαπητοι φιλοι.Ειμαι σιγουρος οτι τωρα τελευταια οσοι κατοχοι HEQ5 EQ6 PRO κλπ κλπ εχουμε ακουσει για το eqmod.Eιδα καποιους φιλους και τα post που εκαναν και αποφασισα να πειραματιστω.Εγκατεστησα την VER 3.23 στο synscan εβαλα και τον ascom driver του eqmod.Tο αποτελεσμα ειναι οτι δουλευει και μαλιστα αψογα.Δεν σταματησα ομως αυτο που ηθελα ηταν να δουλεψει μαζι με το phd guiding.Δουλευει.Και μαλιστα καλυτερα απο ποτε.Για τους φιλους που θελουν να δοκιμασουν να τονισω ενα δυο κομβικα σημειαΑ) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ SYNSCAN...Κατεβαζουμε την τελευταια εκδοση.Κατεβαζουμε τον loader φορτωνει στο χειριστηριο το firmware.AΠΟΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ.ΤΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ PC ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΩΔΙΟΠΑΤΑΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ 0 ΚΑΙ ΤΟ 8 !!!!!!!!!!!!ΚΑΙ Μ Ε Τ Α ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ !! ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΑν βαλουμε την τροφοδοσια πριν το χειριστηριο δεν δουλευει !Β)ΑSCOM PLATFORMΚατεβαζουμε την τελευταια εκδοση ascom platform (νομιζω ειναι η 5.0α).Γ)PHDΣτο connect scope επιλεγουμε EQMODE EQ6-EQ5Ρυθμιζουμε την θυρα com (9600 baud rate)Δ)PC DIRECT MODEΣτο χειριστηριο επιλεγουμε την ΝΕΑ επιλογη pc direct mode. Oλα αυτα ομως δεν φτανουν.Γιατι τα pulse guide commands του calibration του phd δεν μπορουν να "κουνησουν" την βαση μας.Πρεπει να ρυθμισουμε στο setup του eqmod τα ascom pulse του ra και του dec σε μια τιμη (οπως το πρωτοειδα) μεταξυ 4-6.Μολις γινει αυτο το calibration αρχιζει και το Phd σας οδηγει άνετα.Παραθετω δυο φωτο μια με το eqmod+phdKαι μια 10 λεπτη...Ναι με αυτον τον τροπο ξεπερασα τα 5 λεπτα που μεχρι τωρα οδηγουσα ( deep κατι αρχιζει να γινεται !)Στην δευτερη οι παρατηρητικοι ας ριξουν μια ματια στο log του phd που δηχνει το pec...Nα σται ολοι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Ευχαριστούμε πολύ Στέλιο. Ψάχνομαι κι εγώ τελευταία, οπότε μου είναι χρήσιμα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Επισής θα ήθελα να σας πω και για ενα "τρελό" που θα δοκιμάσω...Εχω πάρει την καμπυλη του pec απο το phd.To eqmod εχει εργαλεια για εξομαλυνση του pe.Κατοπιν στις επιλογες του eqmod επιλεγεις sideral+pec.Ε και θα πει καποιος...To θεμα ειναι οτι αναφερεται καπου οτι με την ενεργοποιηση του pec στο eqmod μπορεις να δουλεψεις παραληλα και autoguiding software !!! Προσπαθησα καποτε με ενεργοποιημενο το pec στο χειριστηριο αλλα οι παλμοι του PHD δεν μπορουσαν να βρουν τους κινητηρες.Γι αυτο και δεν πιστευω οτι θα πετυχει...Θα το δοκιμασω παντως αφου τελειωσω με τα φιλτραρισματα της καμπύλης.Φανταστειτε ενα περιοδικο λαθος +/- 1 και παραληλα και autoguiding...Kαι αν καποιος πει μα τι να το κανουμε αν εχουμε +/- 1, εγω εχω σκεφτει δυο λογους τουλαχιστον.Γι καποιο προσωρινο αερακι ή μονιμο αερα (που το γραναζι δεν ξερει απο τετοια, την δουλεια του θα κανει), ή για την περιπτωση οπου το ζυγισμα ή καποιο άλλο setting του συστηματος δεν εχει γίνει με οση ακρίβεια θα επρεπε.Σε τετοιο επιπεδο θα επεμβει ανετοτατα το autoguiding.Να μην παρεξηγουμαστε ομως, μιλαω για εκθεση πανω απο 20 λεπτα μιση ωρα...Οπου το καθε καρε που θα χανεται ειναι πολυτιμο.Δεν λεω να ενεργοποιησουμε και να στησουμε κατι τετοιο για να παρουμε 5 λεπτες εκθεσεις...PEC + AUTOGUIDING ενδιαφερον ακουγεται...Για να δουμε θα ειναι και αληθινο... ?Μολις εχω νεα θα σας ενημερωσω. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Αλλη μια νυχτα δοκιμων εφτασε στο τελος της.Το eqmod δοκιμαστηκε στα ακρα θα ελεγα.Αποψε ηθελα να βεβαιωθω για κατι που διαβαζα σε διαφορα site.Οτι δηλαδη με το eqmod μπορουμε να εχουμε παραπανω απο μια εφαρμογες που βασιζονται στην πλατφορμα της ascom ταυτοχρονα !Αποτελεσμα...ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.Αποψε δουλεψα στον τομεα του goto (με ακριβεια του θανατα...) το starry night και παραληλα δουλευε το phd το οποιο εκανε κανονικοτατα autoguiding.Ηθελα να σιγουρευτω...Ετσι διαλεξα εναν τεραστιο στοχο για τα εργαλεια μου το NGC7000.Οταν κατω απο αλλες συνθηκες εκανα goto εκει πηγαινα, δεν λεω οτι δεν πηγαινα, απλα πηγαινα μεσα στον στοχο γενικα και αοριστα...HA παντου και η atik στην μέση.Αποψε αφου εκανα Ν-ALIGNMENT με το eqmod με αστερια που διαλεγα απο το starry,διάλεξα ενα συγκεκριμενο σημειο του νεφελωματος,οχι το νεφελωμα γενικα.Διαλεξα μια άκρη του.Εκει εψαξα για αστρο.Αστρο που μεσα απο το goto του χειριστηριου...Διαλεξα το TYC3179-308-1.Kαι εκανα slew επανω του...Το eqmod διορθωνε και μολις σταματησε γυρισα σε ha-7nm και βαρεσα.Μην ξεχναμε και το phd.Βρηκα ενα αστρο χωρις να ψαχνω πολλα πολλα.Ουτε calibration δεν εκανα.Και αρχισα...Το αποτελεσμα ηταν οτι στην φωτο που ειδα ειμουν σχεδον κεντρο με τον στοχο μου.Τον ΤΥC.Ειχα οντως πιασει το σημειο που ηθελα με μοναδικη ακριβεια.Και το phd να οδηγει παραληλα ! Απλα τελειο.Δοκιμασα και αλλου veil,m16.Τα ιδια ακριβεια θανατερη.Και να ταν μονο αυτο...Στο τελος της συνεδριας το eqmod μου εδειξε και το λαθος της πολικης μου με μεγαλη ακριβεια !!! Τωρα ξερω ποσο και προς τα που χανει...Επισης τελειο.Με λιγα λογια το EQMOD οντως συνεργαζεται ταυτοχρονα με πολλες ascom εφαρμογες. Το συνιστω ανεπιφυλακτα.Ανεβαζω δυο φωτο.Στην μια φαινεται η αρμονικη συνεργασια starry night/phd guiding/eqmod.Στην αλλη ο στοχος.Να τονισω οτι ουτε focus ουτε πολυ ψαχτηρι στην φωτοισα ισα η δουλεια να γινοταν.Και εγινε "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
arcadian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Μπραβο Στελιο για τις πληροφοριες!! Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω τι ρυθμισεις βαζεις στα προγραμματα, δηλ στο phd αφηνεις ολες τις ρυθμισεις στα default τους? φανταζομαι οτι και πριν ξεκινησεις την ολη διαδικασια, εχεις κανει και πολικη ευθυγραμμιση, αλλα τι εννοεις "Στο τελος της συνεδριας το eqmod μου εδειξε και το λαθος της πολικης μου με μεγαλη ακριβεια !!! Τωρα ξερω ποσο και προς τα που χανει...Επισης τελειο. " πως στο δειχνει? Φιλικα, Νικος
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Φίλε Arcadian.Οι ρυθμισεις στο phd ειναι οντως οι default.Xωραει και εκει πειραγμα αναλογα τον εξοπλισμο μας.Να τονισω γιατι προφανως δεν το ξερεις και εχει μεγαλη σημασια, οτι εχω κατασκευασει μονιμο πυλωνα οπου η κεφαλη ειναι μονιμα τοποθετημενη.Αρα πολικη εκανα μια φορα και τελος.Δεν κανω καθε νυχτα οπως καποιος που φωτογραφιζει με τριποδα.Το θεμα ειναι οτι εκανα την πολικη μου με το polar scope της κεφαλης...πραγμα οχι και τοσο ακριβες.Παντα ελεγα να την δοκιμασω με διολισθηση αλλα παντα κατι άλλο προέκυπτε και το ανεβαλα.Το eqmod λοιπον με βαση τα αστρα που εχεις κανει alignment σου ζωγραφιζει εναν χαρτη οπου φαινεται ποσο λαθος εισαι και προς τα που απο αποψη πολικης ευθυγραμισης.Επισης σου παρουσιαζει και ενα σχεδιο με δυο αξονεςeast/west, north/south οπου ενας τριτος αξονας σου δηχνει το λαθος της πολικης σου.Και φυσικα οσο πιο πολλα αστρα χρησιμοποιησουμε για alignment τοσο πιο ακριβης μετρήσεις θα παρουμε. Να σαι καλα φίλε "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Το phd ρε παιδιά δεν παίζει στα windows Vista; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Λοιποοοοοννννν....Οπως σας ειχα υποσχεθει θα δοκιμαζα τι γινεται με το pec και το eqmod καθως επισης και το αν μπορει το eqmod να δουλευει με το pec ενεργοποιημενο και παραληλα καποιο ascom autoguiding προγραμμα να οδηγει ταυτοχρονα.Απο που να αρχισω...Καταρχιν ηθελα μια καμπυλη με το pe της βασης μου.Δοκιμασα να παρω μια με το phd που ξερω να το δουλευω.Ενω ομως αρχισε να μου καταγραφει το περιοδικο λαθος στην πορεια της νυχτας πατωσε ! Ο λογος πολυ απλα εγω ηθελα 5 κυκλους του γραναζιου μινιμουμ. 638 sec (περιοδος γραναζιου HEQ5 PRO) X 5=3190 SEC. Σε αυτα τα 3190 sec ομως οπου το phd απλως καταγραφει δεν διορθωνει (!) ο αστερας μου κινηθηκε πανω απο 50 pixels...Ελα ομως που το phd σταματαει γιατι εχει σαν max μεταβολη θεσης τα 50 pixels...Bαλε pe και πολικη και τα 50 pixels στο νερο.Σε αυτο το σημειο βρηκα εναν ανελπιστο συμμαχο.Το κ3ccd.Συνδεσα αυτο με το eqmod και δουλεψα με το εργαλειο του "drift explorer".Aφου πειραξα τις ρυθμισεις να μην οδηγει αρχισα την καταγραφη. Και τα πηγε περιφημα.Κατεγραψε τους 5 κυκλους που ηθελα.Αμεσως η πληροφορια φορτωθηκε στο pecprep ενα utility του eqmod.Δουλεψα μονο με οτι εγραφε AUTO επανω του...Εσωσα το αρχειο και το φορτωσα στο eqmod.Eκει πλεον επελεξα sideral+pec και αρχισα να παρατηρω...Το pe λαθος ειχε μειωθει αλλα το σημαντικοτερο ήρθε σαν καραμιδα στο κεφαλι μου...Ο dec.Ναι καλα διαβασατε ο αξονας dec στην καταγραφη που εβλεπα ειχε ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ σε βαθμο τεραστιο !!! Μολις εκλεινα το pec αρχιζε τα τρελα του ( οπου τις αλλες φορες το phd αναλαμβανε να τα εξαφανισει). Μολις το ξαναενεργοποιουσα ο dec πανω στο 0 !Ηταν προφανες οτι οχι η μειωση του pe αλλα η ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ της καμπυληςτου pe παίζει τρομερο ρολο ακομη και στην συμπεριφορα του dec !!!Aφου ειδα αυτα που σας αναφερω...πηραν μπρος τα βαρια προγραμματα....Phd με κανονικοτατο autoguiding ενεργοποιημενο παραληλα με το pec+sideral !!!Ti ειδαν τα ματια μου....Με αστερα καλαμπουρι (οτι υπηρχε στο monitor) η καμπυλη πανω στο log του phd ειχε ξαπλωσει πανω στο 0 και ποτε ποτε εκανε κατι +/- 2-3 !!! Απλα υπεροχο.Ηταν επισης φανερο οτι το phd ειχε παψει να ασχολειται με τον dec....Το προγραμμα δουλευε ξεκουραστα και πιο ανετα.Αυτο αμεσως με εκανε να καταλαβω κατι πολυ σημαντικο.Απο τις μεχρι τωρα δοκιμες autoguiding ειχα δει οτι βαρια βαρια 0,5 sec στο phd.1-5 sec και τετοια νουμερα δουλευουν αλλα εγω προσωπικα τα θεωρω καλαμπουρια.Να ψαχνει για λαθος καθε 5 sec το προγραμμα, ζητω που καηκαμε.Τωρα ομως μπορουμε σιγουρα να ανεβασουμε τους χρονους σε περιπτωση που δεν βλεπουμε αστρο καλο, γιατι απλα το phd εχει πλεον το pec και την ομαλοτητα του βοηθο.Ετσι μπορουμε να ανεβουμε σε εκθεση ανετοτατα.Υπαρχει ακομη μια δοκιμη που πρεπει να γινει...Η καταγραφη ξανα του pe αλλα με το pec+sideral.Aπο την νεα καμπυλη θα αφαιρεθει ή θα προστεθει η παλια ( η διορθωμενη).Αυτη που θα προκυψει θα ειναι η νεα που θα φορτωθει στο eqmod.Oxi δεν το σκεφτηκα μονος μου...Το αναφερει στο pecprep.Moλις δοκιμασω και αυτο θα τα κανω ολα απο την αρχη...Απλα η μοναδα του χρονου θα ανεβει για να παρω πιο αξιοπιστα στοιχεια. Ελπιζω να μην σας κουρασα.Ελπιζω να βοηθησω πολλους φιλους που εχουν παρομοια βαση.Καλους ουρανους. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
evansg Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Προσπαθω σε αυτο το αναθεματισμένο το Pecprep (v1.28) να φορτωσω log από το PHD (v1.9.0) που μάζεψα μετα από 1 ωρα με guiding διορθώσεις αλλά μου εμφανίζει: PHD log file conversion failed Κατέχει κάποιος κάτι παραπάνω ; Ευχαριστώ P.S: Είναι σωστό να μαζεύω PEC log με autoguiding ή οχί; Μήπως πρέπει να μαζεύω μόνο τις RA αποκλίσεις και να μη διορθώνω; Η διόρθωση και η καταγραφή έγινε με την Orion starshoot autoguider με σύνδεση ST4 πάνω στην HEQ5 http://celestialpixels.com
evansg Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Φίλε Στέλιο,Στο wiki του EQMOD κάπου διάβασα ότι δεν συστήνεται να κάνεις και PEC και autoguιding διότι οδηγείσαι σε overcorrections, και αντι να φτιάξεις... χαλάς οπως λέει. Ενδιαφέρον πάντως αυτό που λές! θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω να δω αποτελέσματα! http://celestialpixels.com
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 To " μυστικο " φιλε μου ειναι ο χρονος εκθεσης στο Phd...Σε καποιους χρονους και κατω δεν χρειαζεται απο καποιους χρονους και μετα σιγουρα χρειαζεται..Θελει πολλες δοκιμες. Να σαι καλα και καλη υπομονη (και σε σενα) με τις δοκιμες σου "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Παιδιά, μία (μπορεί και αφελής) ερώτηση:Μια ρομποτική πχ HEQ5 ή EQ6 (και προφανώς οι αντίστοιχες Orion Sirius & Atlas) χωρίς το SynScan χειριστήριο, δλδ χωρίς goto,μπορούν να ελεγχθούν μέσω pc? Αν ναι, πώς ακριβώς...διοτι ψάχνωντας στο Internet περισσότερο μπερδεύτικα με τσιπάκια τροποποίησης κλπ... Ευχαριστώ! The Truth Is Out There...
arcadian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Παιδιά, μία (μπορεί και αφελής) ερώτηση:Μια ρομποτική πχ HEQ5 ή EQ6 (και προφανώς οι αντίστοιχες Orion Sirius & Atlas) χωρίς το SynScan χειριστήριο, δλδ χωρίς goto,μπορούν να ελεγχθούν μέσω pc? Αν ναι, πώς ακριβώς...διοτι ψάχνωντας στο Internet περισσότερο μπερδεύτικα με τσιπάκια τροποποίησης κλπ... Ευχαριστώ! http://www.store.shoestringastronomy.com/products_eq.htm Φιλικα, Νικος
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Ναι, αυτό πρέπει να είναι...Εκ των υστέρων με λίγο καλύτερο ψάξιμο έπεσα κ εγώ σε αυτό το site.Τhanks Anyway! The Truth Is Out There...
raxxla Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Υπάρχει και αυτό: http://uk.geocities.com/starguider2/usb-autoguide-commander Ο Σταμάτης (sheliak) το χρησιμοποίησε με επιτυχία.Πάντως για μένα αξίζει η αγορά ενός synscan handset, ειδικά τώρα με την πτώση της λίρας. Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
chaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Φίλε Στέλιο,ξεκίνησα να προχωρώ το project για αναβάθμιση της βάσης.Όλα καλά.Βρίσκομαι στην φάση σύνδεσης με το starry night. Κάποια βοήθεια ; Το τηλεσκόπιο δεν κουνιέται και υπάρχουν πολλές παράμετροι \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Δεν ξέρω αν το έχετε παρατήρηση αλλα ο Στέλιος έχει να μπει στο astrovox ενάμισο μηνα,θα μου πείτε και άλλη δεν έχουν γράψει το ξέρω,αλλα τον τελευταίο καιρό έγραφε συχνά,ας είναι καλά και ας μην γραφή. Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 γραφω εδω μιας θεωρω πιο σωστο τοπικ για καποιες αποριες με το pecprep. κατεγραψα με το gso rc 8 και την qhy5 το περιοδικο σφαλμα της βασης. πατωντας το auto μου βελτιωσε την καμπυλη αλλα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να κρατησω τα στοιχεια μεταδοσης της βασης πλην του worm gear (κοιτωντας τα βιντεο στο yοutube ο τυπος πεταει τα στοιχεια αυτα και κραταει τις αρμονικες). τελος το auto filtering με καλυπτει στην διορθωση του σφαλματος; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Καλησπέρα παίδες Εχει δοκιμάσει κανείς οδήγηση στήριξης celestron με eqmod? Χρησιμοποιώ συχνα την στήριξη του Nexstar 8SE λόγω καλύτερησ φορητότητας σε σχέση με την HEQ5. Αν ναί με τι settings στο χειριστηριο? ΦιλικάΜιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 η δοκιμη εγινη στην heq5 pro που εχω. δεν εχω το synscan χειρηστηριο αλλα μεσω usb καλωδιου. οι ρυθμισεις ειναι οι default του eqmod και απο phd παλι στα default πλην της περιοχης ερευνας αστεριου που το εβαλα στο 50 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα