roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Ακόμη μαθαίνω, και δεν εχω καν αποφασίσει πως θα το κανω. Για την ώρα προσπαθω να οδηγησω ενα 80 f/7 με ενα 70 f/8.5, το ένα πανω στο άλλο. Χρησιμοποιώ είτε k3ccdtools + DSI, είτε το προγραμμα που έρχεται με τον controller + Philips. Επιτηδες δεν εκανα ευθυγράμμιση ακριβείας ώστε να έχω μικρό drift στο DEC για να έχω διορθώσεις μόνο σε μια κατεύθυνση (δεν με ενδιέφερε σε αυτο το στάδιο το field rotation). Δεν μπορεσα να κάνω ικανοποιητική οδήγηση. Το καλύτερο που είχα ηταν: A) σχετικά ομαλή ταλάντωση +/- 2 arcsecs στο RA , B) αρκετά έντονη ταλάντωση στο DEC (min) +/- 8 arcsecs, με απότομες κορυφές και εναλλαγες. Ερωτήσεις: 1) Η ταλαντωση στο RA είναι φυσιολογική και να την θεωρήσω συνάρτηση του seeing; 2) Οσο και αν "έπαιξα" με τις τιμές του backlash στο DEC δεν καταφερα να βρω ποια είναι η "ιδανική" τιμή του. Πως το υπολογίζω; 3)Δοκίμασα σε όλες τις περιπτώσεις διάφορους συνδιασμούς aggresiveness στο πρόγραμμα του controller (25%,50%,75%,100%,150%) χωρίς να έχω βελτίωση στο DEC. Επίσης δεν είμαι σίγουρος πως πρέπει να ρυθμίσω τις αντίστοιχες παραμέτρους του k3ccdtools. Ξέρω τον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιεί, αλλα αυτό δεν βοηθάει και πολύ . Καμιά πρόταση για το τι τιμες βαζω κατα περίπτωση και πως το αποφασίζω; 4) Εχω δύο σημεία που μπορώ να προσδιορίσω backlash : το εσωτερικό setup του controller, και στο πρόγραμμα οδήγησης. Μηπως ερχονται σε σύγκρουση και το ένα απο τα δύο πρέπει να ειναι μηδεν; 5) Το ζύγισμα στο DEC δεν είτανε ιδανικό. Ποσο κρίσιμο είναι σε σχέση με τις ταλαντώσεις που είχα; 6) Ο controller μου δείνει δυνατότητα για ταχύτητες οδήγησης 1.33Χ , 1.66Χ και 2.00Χ. Καμια δεν μπορω να πω ότι με ικανοποιησε. Θεωρητικά η 1.33Χ θα έπρεπε να ειναι η ποιο ακριβής, αλλα δεν ανταποκρινόταν αρκετά γρήγορα στο drift. Το 2Χ απο την άλλη παραήτανε απότομο. Ούτε η 1.66χ μου έδωσε καλή αίσθηση, αλλα μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι στο τι ταχύτητα χρησιμοποιώ; Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα