Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα με την αγορα του τηλεσκοπιου μεσα στο κουτι υπηρχε ενας

sky map βορειου και νοτιου ημισφαιριου.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να κατατοπιστω για το πως να εντοπισω κατι.Ενα κατα ειναι οτι μενω αθηνα αλλα ανεβαινω στην ταρατσα για να ξεχωριζω καλυτερα τουσ αστερισμους κλπ.Μπορειτε να μου περιγραψετε ενα παραδειγμα για το πως μπορω να εντοπισω καποιον πλανητη γιατι οπως σας ειπα και την πρωτη φορα που εγραψα το manual ουτε εξωγηινος δεν το καταλαβαινει :cheesy: ευχαριστω.

Δημοσιεύτηκε

Μολις δύσει ο Ηλιος κοίτα ανατολικά. Θα δεις ένα λαμπρό στεθερό(δεν τρεμοπαίζει δηλαδή) αστέρι. Αυτό θα είναι και το πιο λαμπρό αντικείμενο (μετά την Σελήνη)που θα δεις τη νύκτα. Αυτό το αντικείμενο είναι ο ΔΙΑΣ !Μόλις εντόπισες ένα πλανήτη !

Οταν νυκτώσει θα δεις κάτω(κι λίγω δεξιά) από τον Δία ένα σχηματισμό όχι και τόσο λαμπρών αστέρων που μοιάζει με τσαγιέρα. Αυτός λέγεται αστερισμός του Τοξώτη... Ακόμη ανατολικά θα δεις την Μεγάλη Άρκτο που αποτελείται από σχετικά λαμπρά αστέρια...

Καλές παρατηρήσεις !

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ε5 πρέπει να διαβάσεις κάποιο βιβλίο ώστε να μπορέσεις να ξεκινήσεις.Το Nightwatch είναι πολύ καλό κ θα σου μάθει να ξεχωρίζεις αρκετά πράγματα στον ουρανό.Για πλανήτες θα χρειαστείς ένα ψηφιακό πλανητάριο να σου δείκουν την θέση τους που συνεχώς αλλάζει.

Εδώ http://www.astrovox.gr/software.html γράφει για τα προγράμματα.Προτείνω το Cartes du Ciel.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ηδη εχω ξεκινησει και εχω μαθει αρκετα με την πολυτιμη βοηθεια σας ευχαριστω :)
Δημοσιεύτηκε

Αν μένει Αθήνα ο άνθρωπος δεν πρόκειται να δει κάτι που να μοιάζει με τσαγιέρα.

Αφού κατεβάσεις το cartes ε5 ψάξε το λίγο. Έχει και μια επιλογή για να βλέπεις μόνο τα πιο φωτεινά αστέρια του ουρανού. Χθες ήμουν κέντρο και απογοητεύτηκα. Μετρημένα 6-7 αστέρια και ο Δίας.

Στη συνέχεια θα σου είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις και χάρτη.

Καλές παρατηρήσεις.

Δημοσιεύτηκε
Αν μένει Αθήνα ο άνθρωπος δεν πρόκειται να δει κάτι που να μοιάζει με τσαγιέρα.

... Χθες ήμουν κέντρο και απογοητεύτηκα. Μετρημένα 6-7 αστέρια και ο Δίας.

:shock: :shock: :shock: Παιδιά sorry, δεν το είχα παρατηρήσει πως τα πράγματα στην Αθήνα είναι τόσο χάλια...

Για να καταλάβετε 6 km από τη Χίο φαίνεται ο γαλαξίας ...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης