skywalker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Ειμαι πολυ χαρουμενος που επιτελους καταφερα και πηρα το τηλεσκοπιο που ηθελα Χθες το βραδυ εγινε η παρθενικη του παρατηρηση μαζι με τον φιλο Heal,σε μια περιοχη κοντινη εδω στην Πατρα που πηγαινουμε για παρατηρηση με τα μελη του συλλογου μας απο τον Ωριων. Βεβαια εχουμε ενα προβήμα στον αχαικο ουρανο αυτες τις μερες αλλα και καθε Παρασκευη,Σαββατο+Κυριακη λογω του φωτισμου της γεφυρας Ριου-Αντιριου. Παρολα αυτα και παροτι αργησαμε να ανεβουμε στο βουνο κ ηδη ειχε βγει η σεληνη,ο Κωστας καταφερε να βρει τον γαλαξια της Ανδρομεδας ευκολα με την βοηθεια του ερευνητη.Ο οποιος (9x50) ειναι πολυ καλος,ικανοποιητικος σε ποιοτητα,αλλα ειναι λιγο αβολος στην χρηση του οταν κανεις παρατηρηση ενω καθεσαι,γιατι απεχει μια σχετικα μεγαλη αποσταση απο τον εστιαστη(την πρωτη φορα χτυπησα 2-3 φορες την μυτη μου στην προσπαθεια να καθομαι στην καρεκλα και να κοιταω απο τον ερευνητη )Βεβαια απο τον γαλαξια φαινοταν μονο το κεντρο του σαν μια θολη μπαλιτσα επειδη ηταν σε σημειο που φωτιζαν οι πυλωνες της γεφυρας... Ευχαριστηθηκαμε αρκετα το Μ42 το νεφελωμα στον Ωριωνα,που πολυ ευκολα φαινοταν το τραπεζιο στις 39x με το προσοφθαλμιο των 32mm (2'') τυπου Ε-lux που ερχεται μαζι με το τηλεσκοπιο. Υστερα πηγαμε πιο διπλα στον Σειριο και λιγο πιο κατω του που βρισκεται το Μ41,ευκολος στοχος και ομορφος επισης. Ριξαμε μια ματια στον Κρονο ο οποιος στις 105x δε φαινοταν καθαρα λογω κακου seing κακης ποιοτητας προσοφθαλμιου.Συνεχισαμε για λιγο το starhopping κ αφου βγηκε η σεληνη,ε μη την αφησουμε παραπονεμενη,καναμε λιγο 'ματι' και απο εκει Ειχε περασει ηδη μια ωρα παρατηρησης αλλα ο παγωμενος αερας που ερχοταν απο το διπλανο χιονισμενο βουνο μας αναγκασε να αρχιζουμε να τα μαζευουμε σιγα σιγα Γενικα ηθελα πιο πολυ να δω πως μεταφερετε με το αυτοκινητο το τηλεσκοπιο γιατι οταν εχεις ενα σωληνα 1,30 m μηκος και 30cm διαμετρο και ενα μικρο αυτοκινητο σαν το δικο μου(Atos) γινονται λιγο δυσκολα τα πραγματα. Μακαρι να βρεθει η ευκαιρια συντομα να κανουμε κοινες παρατηρησεις και να ανταλλαξουμε τις εμπειριες μας σε ενα καλο αστροπαρτυ.. Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Πανο/Κωστα, Αν ειναι ευκολο, ριξετε μια ματια την Παρασκευη οπου θα υπαρχει μια καταπληκτικη ευκαιρια με τον κομητη Machholz, ο οποιος θα ειναι πολυ κοντα στις Πλειαδες (παρατηρηση κατα της 20:00 και μετα). Ηθελα αποψε να κανω κατι δοκιμες (αστροφωτογραφηση) αλλα τα συννεφα μου χαλασανε τα σχεδια. Αντωνης. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
JOXARY Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2005 Παίδες καλημέρα Και εγώ το βράδυ της Κυριακής παρατηρούσα τους ίδιους στόχους!Εγώ όμως από την αυλή του σπιτιού μου στους Αγίους Θεοδώρους(Κορινθίας) και χωρίς προβλήματα Φωτορύπανσης είχα πολύ καλά αποτελέσματα!!!!! Όσο για τον Κρόνο εγώ στα 75x και μετά στα 150x είχα καταπληκτική εικόνα!!!!!!!! Φίλε Αντώνη εγώ την Κυριακή το βράδυ τον Machholz τον είχα στο "στόχαστρο" για 40 περίπου λεπτά και πραγματικά με εντυπωσίασε!!! Όσο για την συννεφιά άστα εδώ και 20 μέρες έχω το καινούριο μου τηλεσκόπιο και το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 2 φορές!!!!! ... και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κοιτάμε πάντα ψηλά... εκεί ψηλά... Αξίζει! Γιάννης-----------------SKYWATCHER 150 EQ3-2
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2005 Φίλε skywalker γεία σου και καλορίζικο το νέο σου τηλεσκόπιο. Αν το πρόβλημα χώρου δεν καθίσταται ασφυκτικό στην περίπτωσή σου, έχεις ίσως σκεφτεί την ιδέα να βρείς ένα τραπεζάκι για υπόβαθρο της βάσης του τηλεσκοπίου σου; Κάτι τέτοιο θα σου επιτρέψει να παρατηρείς όρθιος και να έχεις τον εστιαστή στο ύψος των ματιών σου. Προσωπικά, η λύση αυτή μου απογείωσε τις παρατηρήσεις, καθώς σου δίδεται η δυνατότητα να στρέφεις τόσο τον ευατό σου όσο και το dob σου αστραπιαία και με χαρακτηριστική ευκολία σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τώρα, εάν στα παραπάνω προσθέσεις και έναν red dot finder, ή καλύτερα έναν rigel ή telrad, τότε το starhopping γίνεται απόλαυση! Φιλικά PapGeo
skywalker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2005 Ευχαριστω πολυ PapGeo! Δεν εχω μεγαλη ανεση στο αυτοκινητο,οποτε θα αρκεστω στο να ειμαι καθιστος.Οντως ο περιμενω ενα rigel σε μια βδομαδα και ειμαι πολυ χαρουμενος,αν και βεβαια θα αργησω να ξανακανω παρατηρηση λογω της εξεταστικης που ερχεται και καποιου μικροπροβληματος του τηλεσκοπιου.Στο μελλον θα προσπαθησω να καταφερω να το στησω πανω σε τετραγωνη βαση η τραπεζακι και να σας πω τις εμπειριες μου!! Καλες παρατητηρησεις σε ολους!! Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα