ammonite Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Με αφορμή σχετική ερώτηση του φίλου μου Παναγιώτη, http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?comment_id=17835#17835ανοίγω αυτό το θέμα με μια ερώτηση. Εσείς πως ευθυγραμμίζετε τις εικόνες σας αν θέλετε σαν αποτέλεσμα να τις πάρετε όλες και όχι μόνο μια τελική? Εγώ την κάνω με ένα πρακτικό τρόπο στο PhotoImpact (παρόμοιο με το Photoshop αλλά πιο μικρό.):- Ανοίγω τις photo a & b- Κάνω copy την b και paste πάνω στην a.- Την b που είναι από πάνω την κάνω διάφανη transparent κατά 50%, οπότε βλέπω από πίσω της την a.- Μετακινώ με το χέρι (ποντίκι – βελάκια πληκτρολογίου) την b μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την a.- Ακυρώνω το transparency (0%).- Αποθηκεύω την εικόνα σαν b.- Επαναλαμβάνω για τις υπόλοιπες. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι. Απλά δεν το έχω ψάξει. Για παράδειγμα στα προγράμματα τύπου Registax θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή να παίρνεις σαν output όλες τις εικόνες που βάζεις για ευθυγράμμιση και όχι μια τελική... Αν ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει.
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Αγαπητε φιλε με εχεις μπερδεψει λιγακι...Ρωτας πως ευθυγραμιζουμε και αναφερεις κατι για τελικη εικονα.Η τελικη εικονα ειναι αποτελεσμα του combine και οχι της ευθυγραμισης των εικονων μας.Με εχεις μπερδεψει.Θα σου πω τι κανω εγω.Πρωτα ευθυγραμιση των εικονων (align) και μετα προσθεση των εικονων για να παρουμε την τελικη (combine).Για αυτη την δουλεια δουλευω το maximdl το οποιο εχει πολλους τροπους ευθυγραμισης και προσθεσης των εικονων.Εκει ανοιγουμε ολες τις εικονες μας επιλεγουμε align διαλεγουμε τι τυπο align θελουμε και enter. Δεν παιρνουμε καμια τελικη εικονα.(Σε αυτο το σημειο ΟΛΕΣ οι εικονες μας αν θελουμε μπορουν να σωθουν ευθυγραμισμενες πλεον....)Επειτα επιλεγουμε combine και τον τυπο του combine που θελουμε και enter.TΩΡΑ εχουμε παρει μια ΤΕΛΙΚΗ εικονα την οποια μετα επεξεργαζομαστε οπως θελουμε.Eλπιζω να καταλαβα τι ρωτας και να σου απαντησα.Να σαι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ammonite Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 (Σε αυτο το σημειο ΟΛΕΣ οι εικονες μας αν θελουμε μπορουν να σωθουν ευθυγραμισμενες πλεον....) Ναι αυτό με ενδιαφέρει! Δηλαδή με το maximdl, μετά το alignment μπορείς να αποθηκεύσεις τις εικόνες. Από όσο γνωρίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αυτό δεν γίνεται στο registax.
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Δεν έχω εμπειρία αλλά για πρόσθεση μάλλον το ImageStack με βολεύει καλύτερα. Με το Image Resize κάνω τις εικόνες 640Χ480.Και μετά της προσθέτω με το ImageStack. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2008 Aκριβως αγαπητε μου.Μετα απο το alignment στο maxim οι εικονες μπορουν να σωθουν ευθυγραμισμενες πλεον. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα