Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Επειδη εχω ετοιμαστει ψυχολογικα να μετατρεψω την canon με φιλτρακι ειδα στο site του telescope service το παρακατω και θα ηθελα οποιος γνωριζει κατι να μας πει γι'αυτο το εξωτερικο φιλτρο.

Απλα αναρωτιεμαι αν κανει δουλεια με το ir που εχει μεσα + το φιλτρο απ'εξω.

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php?products_id=268&type=a

Δημοσιεύτηκε
The Insert is laser-cut with the most modern computer controlled machines and can be installed directly in the camera body without tools and within just a few seconds. The insert sits behind the camera bayonet. You do not need to remove the filter when switching lenses. All functions of the camera like auto-focus etc. remain operational. All Canon lenses (except EF-S lenses) can still be used.
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον η απαντηση που πηρα απο το telescope service ηταν η εξης

Actually the filters perform a very different function!

The inside mod filter first of all opens a wider “window” for the camera. Normally the cameras have very little transmission in the H-Alpha line. With the mod filter you will have much more transmission in this important line.

The clip filters serve to block unwanted light, much like a normal 2” filter does. For example you can get an H-Alpha or an O-III pass filter. That improves the contrast of the photo.

For example the H-Alpha filter however is only useful if you ALSO have the inside mod filter at the same time! Otherwise the H-Alpha filter blocks all light except H-Alpha, and the original Canon filter blocks H-Alpha.

Δημοσιεύτηκε

Απο οτι βλεπω Αγγελε δουλεψε το οξυγονο, ή μου φαινεται...?

Πανω που ειπα να ησυχασω μου βαλες ιδεες...

Απο αυριο θα αρχισω δοκιμες και θα σου πω τα συμπερασματα μου.

:-k :-k :-k

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Oριστε με το ΟΙΙΙ σε iso 1600 10sec

60secoiiiiso1600or4.jpg

60secoiiiiso1600or4.a1ff27b995.jpg

Εδω σκετη χωρις τιποτα σε iso 1600 10sec

10seciso1600normaljx7.jpg

10seciso1600normaljx7.8ed1665cc0.jpg

Εδω με UHC/LPR με iso 1600 123sec

123secuhclpriso1600cb2.jpg

123secuhclpriso1600cb2.bfb02d607d.jpg

ειχα αρκετη φωτορυπανση και την σεληνη απο πανω μου οποτε σε σκοτεινο ουρανο θα φανει ακομη καλυτερα το τι μπορει να γραψει με τα 2 φιλτρα.Το ha και να μπει θα το αποβαλει ολο το ir block που εχει μεσα η canon.

Οποτε σε μια πειραγμενη canon με εξωτερικα φιλτρα σαν τα παραπανω στα site θα κανουν πιστευω πολυ καλη δουλεια.Εγω απλα εβαλα τα 1.25 γιατι ειχα την απορια αν δουλεψουν.

Δημοσιεύτηκε

δες όμως μια διαφορά στον sigma 70-300 και τον 18-55 φακό που δίνουν μαζί με την μηχανή...

νομίζω ότι ο 18-55 δεν αφήνει μέρος για το εσωτερικό φίλτρο...

εγώ είχα πάρει 2" να βάλω και το είχα μετανιώσει γιατί δεν δουλεύει κάτω απο τα 35μμ περίπου :D

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=86470&highlight=#86470

τελικά ίσως και να με βόλεψε...

2.JPG.62d980ca30992eee9b547dc2082503dd.JPG

18-55mm

1.JPG.8b557e277f93199aa4354893abb551b7.JPG

70-300mm

Δημοσιεύτηκε
στο ενα site λεει

All Canon lenses (except EF-S lenses) can still be used.

και στο αλλο επισης

Almost all Canon system lenses (with the exception of the EF-S series) and all M42 and T2 lens adapters, can be used with the Astronomik EOS Filter Clip System.

και ο 18-55 είναι ένας απο αυτούς...

http://photo.net/equipment/canon/efs18-55/

τώρα που το σκέφτομαι αυτοί οι φακοί έχουν τόσο μεγάλα πεδία που πάντα θα υπάρχει πρόβλημα με τα 2" που μπαίνουν πριν από αυτούς (λόγω γωνίας και διάθλασης..)

απλός όσο μεγαλώνει η εστιακή απόσταση και μικραίνει το πεδίο αυτό γίνεται δυσκολότερα αισθητό...

Δημοσιεύτηκε

σαφώς αν την χρησιμοποιείς χωρίς φακό είσαι τυχερός :)

γιατί να βάλεις εσωτερικό δε σου αρκούν τα εξωτερικά?

εγώ πάντως την πάτησα (λίγο, δεν ήταν τελείως άχρηστος ο τρόπος που το χρησιμοποιώ) οπότε ας προσέξουν οι επόμενοι...

Δημοσιεύτηκε

γιατι μεσα εχει ir block filter κοβει πολυ πληροφορια την οποια εμεις την θελουμε και προσθετουμε καθαρο γυαλακι και ετσι δεν ειναι τοσο αναισθητη η camera .

Βαζεις και το εξωτερικο φιλτρακι που θες και εισαι ακομη πιο super ;)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης