hgg Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Καλησπέρα, Μήπως μπορεί νά βοηθήση κάποιος μέ τό παρακάτω Flat;Αποφάσισα μετά από πειραματισμό ότι τελικά χωρίς flats δουλειά δἐν γίνεται... Όταν χρησιμοποιώ τό Celestron 9.25" τά Flats έχουν πάντα ένα μεγάλοdonut πάνω δεξιά. Προφανώς κάποιο σκουπιδάκι είναι, καί δέν βρίσκεταιπάνω στό CCD γιατί μέ άλλο τηλεσκόπιο δέν εμφανίζεται. 1ον) Γνωρίζει κανείς σέ πιό μέρος τής διαδρομής τού φωτός μπορεί νάβρίσκεται αυτό τό σκουπιδάκι; Από τό μέγεθος φαντάζομαι ότι μάλλονείναι μακριά από τό CCD. Μπορεί νά είναι πάνω στό secondary; 2oν) Στό κέντρο τού πεδίου βρίσκεται μιά τετράγωνη περιοχή φωτεινότερηκαί μέ κάτι σάν μουτζούρες. Νομίζω ότι οί μουτζούρες δέν εμφανίζονταιόταν έχει σταθεροποιηθή ή θερμοκρασία τής κάμερας γιά αρκετή ώρα αλλάδέν είμαι σίγουρος. Μπορεί κάποιος νά σχολιάση τήν αιτία τού φωτεινού τετραγώνου καί τών γραμμών μέσα σέ αυτό; Σάς ευχαριστώ.Γιώργος. 24sec Flat στούς -10ST-2000XCM σέ Celsestron 9.25" hgg2016.
hgg Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Ή ερώτησή μου απαντήθηκε από τό forum τής SBIG.Τήν παραθέτω σάν βοήθεια καί σέ άλλους μέ παρόμοιο πρόβλημα. Πολλαπλασιάζεις τήν διάμετρο τού donut σέ pixels (250pixels)επί τό μέγεθος τού CCD pixel (7.4) επί τόν εστιακό λόγο τούτηλεσκοπίου (f/10) καί βρίσκεις τήν απόσταση τού σωματιδίου. π.χ. 250 x 7.4 x 10 = 18500 / 1000 = 18.5mm Ακριβώς ή απόσταση από τό CCD sensor στό προστατευτικό τζαμάκι ... Γιά τό φωτεινό τετράγωνο μέ τίς γραμμούλες δέν είναι σίγουροιαλλά μοιάζει μέ ccd frosting. Από τό νά αφαιρείς τά donut μέ flats καλλίτερα είναι νά μήν υπάρχουν κάν... hgg2016.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα