costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Καλησπέρα. Έχω ένα τηλεσκόπιο Celestron 8" f/5 Nευτώνιο σε στήριξη HEQ5, πρόσφατα πήρα και μια φωτογραφική μηχανή Olympus E-410 με σκοπό να προσπαθήσω να κάνω τα πρώτα βήματά μου στο χώρο της αστροφωτογράφησης. Επειδή όμως είμαι άσχετος, δεν ξέρω τί επιπλέον αξεσουάρ είναι απαραίτητα για την αστροφωτογράφηση.Για να βοηθήσω σκοπεύω να ξεκινήσω με απλή και εύκολη αστροφωτογράφηση ( σελήνη, πλανήτες startrails ) και όχι φωτογράφηση σε σκοτεινό ουρανό αφού το σημείο που θα στήσω το τηλεσκόπιο είναι στην ταράτσα του σπιτιού μου, που βρίσκεται μέσα σε μια αρκετά φωταγωγημένη επαρχιακή πόλη. Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Γεια χαρα ! Καλυτερα για πλανητικη φωτογραφηση ειναι η χρηση μιας webcam . Για τη μηχανη σου χρειαζεσαι ενα T-ring για φωτογραφηση κυριας εστιας .Δηλαδη θα χρησιμοποιεις το τηλεσκοπιο ως τον φακο της μηχανης .Το T-ring συνδεει τη μηχανη με το τηλεσκοπιο . Μετα μπορεις να χρησιμοποιησεις κι αλλους ανταπτορες για να εχεις μεγαλυτερη μεγεθυνση . Χρειαζεσαι ενα Τ-ring για το συστημα 4/3 . http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=91168&highlight=#91168 Κοιτα κι εδω τη φωτογραφια του Γιωργου με το ιδιο μοντελο που εχεις κι εσυ . http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=7043 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δηλαδή χρειάζεται μόνο ένα t-ring όπως αυτό που βρήκα στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης.http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=476 Μήπως πρέπει να πάρω και έναν φωτογραφικό αντάπτορα. Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δε νομιζω να χρειαζεσαι καποιον ανταπτορα εκτος κι αν θες νακανεις φωτογραφηση με χρηση προοφθαλμιου ( προβολικη φωτογραφηση ) . Απ ' ο,τι βλεπω το T- ring που λεςδεκανει .Στη παραπανω συζητηση γινεται λογος για αυτο της Vixen με κωδικό Νο. 3773 .Δε χρειαζεσαι το T-ring για 35mm αλλα για 4/3 . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Τί σημαίνει 4/3. Τo t-ring με κωδικό Νο 3773 δεν βρήκα να το έχει το πλανητάριο Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Έχει απλά δεν τον έχει στη σελίδα πάρε τηλέφωνο. Το 4/3 είναι οι αναλογίες των διαστάσεων του καρέ. Ίδιες με αυτές των συμβατικών τηλεοράσεων. Ίδια μοντούρα φακών έχουν οι ψηφιακές Olympus, Leica και Panasonic. Μπορείς να βρεις και φακούς ανεξάρτητων κατασκευαστών. Η webcam βγάζει καλύτερες φωτό σε πλανήτες και κοντινά σελήνης αλλά με την dSLR δεν χρειάζεται να κουβαλάς υπολογιστή. Πάρε και αντάπτορα για προσοφθάλμια προβολή. Πάντως για παράλληλη φωτογράφιση προτιμώ το φιλμ μετά την πρώτη απόπειρα που έκανα με την Olympus. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Ποιός αντάπτορας για προσοφθάλμια προβολή ταιριάζει στην μηχανή μου? Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Οι αντάπτορες είναι για τηλεσκόπια κάθε μηχανή θέλει και το T-ring της. Εσύ θέλεις αντάπτορα για νεύτώνειο τηλεσκόπιο. Θα βάλεις και το T-ring που θα πάρεις επάνω. Ξέρεις τι είναι προσοφθάλμια προβολή τα είδη αστροφωτογράφισης κλπ; Αν όχι πάρε και ένα βιβλίο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2009 Καλησπερα.... Διαθετω μια Olympus 420 και σκεφτομαι αν μπορω να παρω ανταπτορα που να συνδεω την μηχανη με τον barlow που εχω και να κανω ετσι πλανητικη φωτογραφιση με το τηλεσκοπιο μου. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
vroxh Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Και εγω εχω την ιδια μηχανη και χρησιμοποιω T-ring Four Thirds #37302 της Vixen.. Απο εκει με ενα nosepiece τοποθετω την κάμερα στο barlow ή απευθειας στον εστιαστη.. No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Εχεις κανα δειγμα απο πλανητικη φωτογραφια να μου δειξεις με τον ανταπτορα και τον barlow.Ολο διαβαζω οτι ειναι καλυτερα με webcam αλλα θελω να δοκιμασω κι αυτο. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
vroxh Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Δυστυχως ο υπολογιστης μου εχει παθει ψυχικο τραλαλα και αυτη τη στιγμη δεν εχω τπτ.. Αλλα αν μου το επιτρεψει ο καιρος θα προσπαθησω το βραδυ να βγαλω καμια φοτο... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα